Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lobelija-dupla
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Lobelija-dupla

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456>
Korisnik
Poruka
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2011 u 17:53
Pozdrav,Prije 15tak dana vidjeh sjeme lobelije u metrou i emezeti.Ako nenabaviš sjeme bit će sadnica  sigurno za kupiti kod čike na autopiji čim  bude toplije
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
perussola View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje perussola Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2011 u 18:50
Originalno poslano od člana krtica krtica napisao:

sorry što uskačem ko padobranac,
ali ne mogu odoliti ovoj temi.
velika sam ljubiteljica lobelija, imala sam ih jedne godine i mogu reći da su jedne od  najzahvalnijih biljkice koje sam uzgajala. ne međutim jednostavno ih više ne mogu naći nigdje. u mom mjestu ih više ne prodaju.
ima neko iz osijeka ili okolice da mi kaže gdje je proljetos kupio lobelije?

Ako ih nisi nasla, mogu ti poslati postom sjeme.
Ja posijala u kuci prije 3 dana i vec nicu.
Ali nasla sam samo plave
Na vrh
krtica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 120
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje krtica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 07:03
hvala dijana7566 i perussola na informacijama.Smile
pogledati ću onda u emezeti a ako ne nađem negdje u trgovini, čekat ću "čiku na autopiji".

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 02:15
Prekrasna je ali moja nije nikla..

Slika sa neta:

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 18:13
Lobelija moje susjede.Wink
Na vrh
severina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 30
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje severina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 23:24
moja plavo-bijela lobelija

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2011 u 07:46
Severina, gdje si nabavila tu ljepoticu, sjeme ili biljku?
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
severina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje severina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2011 u 14:43
Biljka je bila u pitanju.U ovoj tegli su posađene tri
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2011 u 19:06
Ima li ta biljka sjeme?
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
severina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje severina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2011 u 22:58
Ja mislim da ima nisam sigurna.Prošle godine sam ju imala,ali nažalost nije bilo baš uspješno.I sad je počela nešto zafrkavati kao da joj nešto fali ili kao da možda cvjeta u nekim intervalima jer oni cvjetići koji ostanu ne otpadaju,a ne znam da li se to mora čistiti ili ne?Imam osjećaj da negdje griješim ne znam da li ona treba neku posebnu njegu.Ja sam inače sijala stajaću lobeliju,ali mi nije baš bila nešto možda jer sam imala staro sjeme 
Na vrh
cvijetićljubac View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 741
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvijetićljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2011 u 11:29
ajme predivna jeee.smile120
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2011 u 16:57
Divne su!
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2011 u 14:22
danas sam kupila sjeme lobelije plave (obožavam plavo cvijeće) predivne su mi...čitam malo po netu i našla sam podatak da ih je dobro pincirat kad budu otprilike 3 cm visine..
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 23:08
posto mi se jako sviđaju a tek ih planiram posijet,zanima me iskustvo onih koji su je vec imali..kolko dugo traje cvijet i jeli tocno da ih treba osisati nakon prve cvatnje da bi im se produzio vijek cvatnje
Na vrh
Gordana102 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2012 u 15:55
Ja sijem svake god. lobeliju, nisam je šišala, ali ako je pinciraš dobićeš gusti grmić koji če i kad procvjeta puno ljepše itgledati. Moji su cvali do mrazeva oni koji su imali dovoljno vlage.
Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2012 u 23:41
Da li da lobeliju posijem direktno u zemlju ili u neke posudice?Jel je još rano?A kako jer ima tako sitne sjemenke? Imam puno pitanja molim neku dobru dušu da mi pokuša pomoći.Hvala unaprijed!http://www.svijetbiljaka.com/forum/smileys/smiley4.gif
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2012 u 08:54
mislim da je bolje posijati u posudu pa tek onda u zemlju.

zasto:
jer je sigurnije i lakše kontrolirati uvijete
osiguravate veću klijavost i sigurnost biljke od vremenskih uvijeta dok ne na raste i očvrsne
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2012 u 09:01
ja sam posijala i nikla je,al posto sijem tek prvi put ,jako sam je gusto posijala,neznam kako ce mi rast ovako gusta,morala bi sa pincetom prorijedit je malo da mi bolje raste 
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Vijavica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 41
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vijavica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2012 u 18:27
Pozdrav, danas sam posijala sjeme u teglicu (kako je i preporučeno), ali gdje držati teglicu? Smije li na terasu (natkrivenu) pod staklo? Ili će biti sretnija u garaži?
Preko trnja do zvijezda...
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2012 u 19:30
nemoj u garazu ako nema svjetlosti vijavica..moje su bile u toplom kraj prozora ,na svjetlom mjestu...sad ih preko dana nosim van na sunce a po noci ih unesem u prostoriju ..niknule su mi za par dana
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.