Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 243> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moja susjeda ima ovu biljku
![]() ![]() ![]() Sada cvjeta, slikala sam jučer, vani je u vrtu Ona ju je dobila pod nazivom - mortadela ![]() Molim ako netko zna ime, dala mi je takvu malecku, a ne znam što s njom. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....baš sam je u subotu vidila u đardinu neke stare kuće na otoku...isto cvjeta,....iznenadila sam se kako je lijepa i prvo što mi je palo na pamet je - senecio....sad kad gledam tvoju sliku sjetila sam se biljke iz djetinjstva koju su zvali - salama
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...nešto sam našla....
![]() ...leopard plant
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Ligularia tussilaginea 'Aureo-Maculata'
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Znači ligularia. Sad idem potražiti nešto o njoj.
Hvala na prepoznavanju |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Može li mi netko reći ime ovog sukulenta (samo to piše na biljci)
![]() ovako izgleda veći list iz bliza
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
kalanchoa zasigurno ali koja....?
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Tropi pa tebe sam čekala, hvala ti pa i to je sigurno dovoljno kalanhoa
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Pa što nisi ti nju već imenovala u svom albumu-fitonija?
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Ma ne, fitonija je ona sa šarenim listovima..ovo sam kupila i cvječarka je rekla da je peperomnia ali mislim da je to nešta drugo a nigdje nemogu naći šta..
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() |
|
Puno ti hvala shasha, ja sam već mislila da nije jer nisam mogla naći nigdje takvu kao moja...
![]() |
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
imam biljku na kojo piše kal...... crocata - već je izbljedio naziv, međutim ovi žuti cvjetovi su se već svi posušili a sad su se i listovi počeli onak klapiti, kao da umire ..... daj pomagajte kaj da joj radim??? nije zaljevana preobilno, čak bi rekla da joj je suho, svjetlosti ima osrednje, možda je u premalom teglu ???
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
kalatea
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Da li netko zna ime ovog sukulenta? Možda spada u kalanchoe.
Lišće je prekriveno sitnim dlačicama (ali sitnijim nego npr. kod kalanchoe tomentose), sivkaste boje, a gornji dio listova je boje starog zlata. ![]() |
|
![]() |
|
Pretražujem net,u svezi cvijeća,naravno,i naletjela sam na ovo pa sam se sjetila tvoje "bezimene" kalanhoe.Nisu iste no,šta misliš,da se tvoja odluči,vani na suncu,ovako boju promijeniti
![]() ![]() E da nisam ostala"sliniti"po kalanhoama nebi odgonetnula kako se moja"zelena" zove ![]() kalanchoe"magic bells" Možda još i tvoju nađem ![]() |
|
![]() |
|
Shasha, moja je baš takva kao ova s tvoje slike, sad sam je primakla ekranu pa uspoređujem.
Ona moja slika je malo blijeđa, više se i ne sjećam da li je onda kada sam slika bila takve boje ili je samo tako ispala na slici. Vani je stalno i sada je baš takve boje. Samo kada sam išla tražiti pod imenom magic bells, tu nisam pronašla ovakvu kao s tvoje slike, nego neke druge, sa puno cvijeća a i list im je drugačiji. |
|
![]() |
|
Ma neeee,nije moja takva,ko sa te slike.Tu sam našla i stavila jer mi je jako ličila tvojoj.
Moja je drugačija,no usput sam joj i ime otktila.Magic bells ima cvijet u obliku zelenih zvona.E to je moja"zelena"(tak ju zovem kad nije imena bilo) ![]() Ova tvoja je prekrasna.Nadajmo se da bude ubrzo i procvala ![]() |
|
![]() |
|
Aha, sad mi je jasno. A moju sam upravo slučajno šutnula nogom, pa sad skupljam zemlju po kući
![]() Ta magic bells je prekrasna, cvjetova ko u priči, nadam se da ću jednom i ja negdje naići na nju. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |