Čaaarobni otok |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4041424344 78> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vi razmjenjujete poruke o tulipanima, a ja sam već sat vremena na netu i pokušavam naći nešto o njima.
Pred par godina negdje sam pročitala da lukovice tulipana bježe u dubinu. Tada puštaju samo list, a nemaju snage za cvatnju.
Tamo sam vidjela skicu stare lukovice sa izdankom od 10 cm koji se spušta u dubinu i tamo stvara novu lukovicu.
Tada sam ja počela saditi tulipane u probušene čaše od jogurta, a sad kad ih imam puno to radim u kutijama od sladoleda.
Ove godine mi u jednoj kutiji nisu cvali, a kad sam je iskopala u njoj je bilo 20-tak lukovica i hrpa žila.
Sad sve razmišljam da ih samo posložim na one tacne od mesa da mogu ići u širinu.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ja sam Manči zaključila da kod nas nikad neće cvasti kao kod njih na sjeveru. Problem je po meni vjerojatno u zemlji, ja ih imam vjerojarno 20 koji su samo listove pustili.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....hoya, zanimljivo što pišeš, znači ipak idu u dubinu!!! Možda su te tvoje mlade za cvatnju, jer ima i u tome valjda nešto da mala-mlada lukovica ne cvjeta prve godine?? ...ne znam da li se one množe brzo i da li matična lukovica propada??
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...lantana ima i u tome istine, lale ipak vole dosta vlage...kod mene je zemlja pjeskovita i mislim da to sliči onoj u Nizozemskoj, ali je gladna i fali im hranjiva i vlage.... ...ove godine su nove lijepo procvjetale, one što su u skupini, jer ima trave oko njih pa se valjda sačuvala vlaga....na taraci u gradu sam stavila roze u plitki, a široki stiropol od neke ambalaže i lijepo su cvale, iste takve dvije u malom pitaru imaju samo lišće, nema cvjeta iako su lukovice novo kupljene... |
|
![]() |
|
.....presličice kupljene, tek su malo veće od onih samoniklih, ne trebam ih više kupovat neko skupit lukovice po šumi...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
....lala...
![]() |
|
![]() |
|
....zaboravila im ime, male lukovice, više cvjetova na jednoj stapci, krhke ali zgodne kad ih ima puno....iznenadile me iz jednog pitara đe su trebale biti frezije....
![]() |
|
![]() |
|
...judino drvo...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Manči, judino drvo je prekrasno, ovako rascvjetano, a bez lišća. A tulipani, istina je da lukovice "pobjegnu" duboko u zemlju, ako ih se ne vadi. Ja sam imala svakakvih, raznih boja, duplih latica, pa su se polako pogubili. Uzgajala sam ih i u vrtu i u pitarima i uvijek su bili lijepi. Ove godine kupila sam dva paketića, jedni su bili prekrasni, a drugi su izbacili samo listove (svih 10 komada), mislim da se radi o kvaliteti lukovica |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Judino drvo je prekrasno, a tulipani su savršeni, ovi koji su procvjetali.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Čudni su meni tulipani, imam jedan grmić u velikoj kopanjici i uredno cvijeta već dvadesetak godina sa 3-5 cvijetova!. Ove mi godine MPK poklonila puuuuuno lukovica ravno iz Niskozemske, uredno ih popikala na pola lukovice u zemljicu, držala u kući, orošavala, pjevala im i tepala...uredno pustili listiće i onda dalje ni makac (razbjesnila sam se i bacila ih u veliku kopanjicu pa ako hoće odogodine cvijetati dobro a ako ne, nek ih voda odnese). Zanimljivo MPK donesla oko 200 lukovica i baš nikome ove godine nisu uspjele!
|
|
![]() |
|
....Franjice, vidiš baš neobično, isti problem imamo i Lantana i ja i još poneko sa foruma....??
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E pa takav problem je i kod mene. Manči baš se pitam gdje si, ali evo te - znači sve je u redu.
Meni nisu nikle anemone - nikako, niti tigridie, kojima sam se tako veselila, plave gladiole jedva i tako očito te lukovice štrajkaju ili su GMO pa neće.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
....o, baš mi je žao Triša, to je razočarenje...bojim se i ja za tigridie, anemone su mi nikle na otoku ( prvi put, ranijih godina nikad !)....mislim da naši veletrgovci kupuju svašta, ne provjeravaju kvalitetu ili loše skladište!!!
...u velikom smo poslu pa ne stignem na forum....pločice u banji na otoku, djeca itd....ništa loše, bogu hvala.......drago mi je da misliš na mene
![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
manči nočas u 2.00 sam baš gledala da li se pojavljuješ na forumu, nisam ni ja "aktivna" ali potražim drage ljude
|
|
![]() |
|
cvetlin ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Lijepo,lijepo a judino drvo je super |
|
![]() |
|
...hvala cvetlin!!
Tija.....slabo sam na forumu, u kafiću nikako, pogledam poštu i otvorim stranice dnevnika i biljke iz prirode.....zaljubljenik sam u samoniklo bilje svih vrsta......ah, da i gljive ( ne volim jesti, ali gledati da )......
....danas sam konačno okončala i zakonski svoje neslavno partnerstvo u poslu, sretna sam i tužna u isto vrijeme....ma zato trčim na taracu među biljkice....one me odma oraspolože.....
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ma nego šta manči, uvijek treba gledati naprijed i ne se okretati, sve ostavi iza sebe i nemoj biti tužna, e kad si nam tako daleko, no flora je blizu i baš se veselim susretu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4041424344 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |