OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4142434445 374> |
Korisnik | |
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja sam osim kiše zapazila i prekrasnu bugenvilu kod susjeda...tako je predivna.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ja samo pored onolikog mora još vidje ovdje i kiše pa bože ne može se baš bez vode kod tebe
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Moji susjedi imaju prekrasne bugenvilije, a moja te vrste stiže danas iz maminog vrta, nije baš toliko velika, ali ne stane u auto, stiže trokolicom.
Do tada imam ovu malu ![]() To je bugenvila vera (dosta forumaša je nabavilo ovu vrstu, prodavale su se jako malene po 10-30 kn). One koje vidite na mojim slikama su bugenvila glabra, te narastu velike. Išla sam tražiti po netu nešto o bugenvili vera. Da li ste ikada kliknuli na ono - prevedi ovu stranicu? To izgleda otprilike ovako: Rast uspravan jedva ikada bez cvatu. Ovo nije vino i ima žbunast, gust rast naviku. The vedro obojena cvijeća su manje osjetljive na dan skraćivanja dužine. Blooms održavaju svoje boje čak i sa starosti. Na jugu "vera ljubičasta" se može koristiti kao pejzažni postrojenja. Nasmijala se jesam, ali ipak bolje razumijem na engleskom |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
šteta što kod nas na kontinentune mogu biti posađene van tegle jer je stvarno predivna.
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Vidiš Niho, onoliko mora, a ne možeš se ni napiti ako si žedan |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Baš ti je krasna bungi. I moja će izgleda biti niska. Još nije procvjetala.
Ulica ti je za poludit+prekrasna ![]() ![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...i ja sam u plan stavila bogumile, ove "obične" ljubičaste ....kad da uzmem reznice, otok ,malo pomoći, please...
![]() |
|
![]() |
|
Manči, moj je tata bio stručnjak za te stvari, ali bogumile se dosta teško primaju, on je reznice uzimao u rujnu, onako 10-15 cm dužine, ostavio bi samo par listova na vrhu, one druge porezao na pola, sadio u mješavinu zemlje i pijeska, pokrio bocom i čekao do proljeća. Primila bi se poneka.
Čitala sam da se može uzeti reznice i u proljeće, ali znam da on to nije nikada radio u proljeće. Drugi način je margotiranjem, mislim da mu je to bolje uspijevalo |
|
![]() |
|
U plavo-lila-ljubičastim tonovima
Ovoj se biljčici ne mogu uvijek sjetiti imena, pa je zovem Hoya (jer mi je ona otkrila kako se zove, a i ona ima tu - sjetila sam se scaevola aemula), cvate od kada sam je kupila ![]() Slak je napokon procvjetao, nema baš puno cvjetića, ali je baš lijep ![]() liatris ![]() grah lablab ![]() ![]() |
|
![]() |
|
slak i liatris su
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Scaevola je
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ovaj fažol prvi put vidim, super je i slak je baš onako nježan...
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Počele su naveliko cvjetati vinke (catharanthus roseus), sama sam ih sijala.
Volim ih jer cvatu do jeseni ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kadifice, skromne, jednostavne, a lijepe i neumorno cvatu
visoke ![]() narančaste ![]() šarene ![]() i minijaturne žute ![]() |
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Kadifice su predivne ,a slak ima super boju!
|
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Cvijeće je prekrasno! Ponovo sam listala malo unazad, baš si me zaintrigirala ovim novim slikama. Svakako si nabavi onu penjačicu Bugenvila glabra(što se vidi kod tvojih susjeda)...predivna je, a klima kod tebe joj očito odgovara. I ja bih rado zaogrnila kuću tom predivnom biljkom, ali na žalost, kod mene to ne bi išlo.
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
Dada imam je, upravo sam je doteglila od mame, ima oko metar i pol i cvate
|
|
![]() |
|
O Otok evo mene tebi a ova voda me nešto još koči
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Izgleda Niho dok je ovog mora oko mene nema opasnosti za moje biljke
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4142434445 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |