Gorski vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 58> |
Korisnik | |
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ovo mi je sa makom baš zanimljivo
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Monny ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
Mak je pravi maneken
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Ove nas je godine mnoge mak jako razveselio, a prije svega iznenadio. Zaista lijepo izgleda... Moj je već davno ocvao.
I ostale su biljkice kod tebe lijepe jako!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
hanaK ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
prekrasno, ovaj put mi je najljepša ona indijanska kopriva!
![]() |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
magnolia ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 18 Svibanj 2010 Lokacija: mostar Status: Offline Bodovi: 426 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() ![]() ![]() |
|
"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"
emma goldman |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Što se tiče ahileje ja sam mislila da ima sjeme odnosno da je moja drugačija bez sjemena jer tih biljaka ima jako puno istih( na izgled) a opet različitih. Neće ti biti teško skupiti sjeme maka. Pustiš da čahura sazre i kad čuješ da u njoj zvecka sjeme , onda je dobro.Tako je moja mama isprobavala zrelost jestivog maka. Kad je zveckalo sjeme mak se rezao i nekoliko dana je ostao izrezan u čahuri i onda se čahura prorezala i spremilo sjeme.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
LJepo,ljepo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Krasno je kod tebe.
I mene je oduševio tvoj mak. Ja svoj nisam uspjela pravo ni vidjeti, a kamoli uslikati. Ujutro je pupoljak, kad se vratim s posla već su mu popadale latice. A krasan je - bordo boje. |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Nataly puno rascvale ljepote u tvom vrtu.Lijepo si uslikala faze cvjetanja maka. Pa ne traje tako kratko, kako sam mislila. Žao mi je što neće biti sjemena.....Moram se pohvaliti da tvoje georgine cvjetaju kod mene, moram staviti slike....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Lora, blue sky, Monny, Anaida, hanaK, magnolija, VILMAČ, Štefica - hvala vam na lijepim riječima i posjeti milica7 - hvala na savjetima za skupljanje sjemena maka antun007 - čujemo se na pp oko dostave sjemena maka OTOK - šteta što ti mak tako brzo ocvate, baš bi rado vidjela tvog koji je bordo boje.. jagoda - slika mog prvog procvjetalog maka (onda kad si me pitala sjeme) i slike sa prethodne stranice su od dva različita maka. Kod onog prvog sam jučer pokušala izvaditi grančicu sa korjenčićima. Nisam sigurna da li sam baš uspjela, no posadila sam u vazicu pa ako uspije presađivanje donijet ću ti na jednu kavu... ![]() Evo nešto novih slika, sve slikane u srpnju. - dianthus (karanfil) ![]() - Dianthus plumarius 'Haytor Rock' ![]() - Platycodon grandiflorus Zwerg - NISKI BALONČIĆ, prije nekoliko dana ![]() - i danas ![]() - crvena runjika ili runjevica (Hieracium aurantiacum) ![]() - Geum coccineum (blaženak) i centaurea (različak) ![]() Zeza me komp - nastavljam kasnije.... |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Doći ću i ja kasnije da sve lijepo cvijeće pogledam
![]() |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
antun007 - čujemo se na pp oko dostave sjemena maka Ma ne treba, nabavio sam orginalne iz Babotoka... ![]() ![]() |
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
mali kaktus i antun007 - stvarno ste brzi. Pretpostavljam da ste došli u gorski vrt po malo osvježenja ali i ovdje je vruće - prevruće. Ne pamtim kad je zadni puta kiša padala. Čak kad je i prije par dana Rijeku osvježilo, u Liču - ni kap nije pala. Antune, za sada ne bih sjeme maka, moram vidjeti kako ću sa ovim što ga sada imam, tj. hoće li mi se sam zasijati.... A onaj prvi mak čije sam slike stavila - on je trajnica i prezimljuje mi bez problema već treću godinu. Hvala u svakom slučaju na ponudi, zapamtit ću da si ponudio ako mi zatreba.. ![]() Nastavit ću sa još nekim slikama, tamo gdje sam stala popodne. - prva monarda koja je procvala je crvene boje ![]() - procvao je još jedan kokotić, no nekako je kržljav. Nadam se da će iduće godine biti bolji. ![]() - phlox (plamenac) ![]() - delphinium (kokotić) ![]() - Achillea 'Red Velvet (stolisnik) ![]() - ljiljan (ali ne onaj šumski čije sam slike već pokazala, ovo je kupovni i niži) ![]() - campanula "Kent Belle" (zvončika) ![]() - Hemerocallis 'Minstrel Boy" (graničica) ![]() nastavljam.... |
|
![]() |
|
- kniphofia (tritoma) ![]() - ovo ne znam pa neka me netko prosvijetli ![]() -Leucanthemum maximum Christine Hagemann (ivančica) ![]() - rudbeckia (pupavica) ![]() - i na kraju moj šareni nered ![]() ![]() Pozdravljam svoje šetače, a ja odoh u krpe - sutra je važan dan: tulum u Skradniku.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Prosetala sam tvojim stazicama i nadivila se raznolikosti i bojama i onda se vratila jos jednom i skroz polagano ucila imena svih tih prekrasnih cvijetnih biljaka . Zapamtila sam si nekoliko biljcica koje cu si , zahvaljujuci tebi jer sad znam ime , moci nabaviti ! Do iduce posjete
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
divno
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
došla san se malo osviježiti i udahnuti svježeg zraka u gorski vrt, usput san vidjela puno lijepog cvijeća! sakupi malo sjemena od cevenog stolisnika!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |