Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gorski vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gorski vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4243444546 58>
Korisnik
Poruka
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2011 u 21:46
ovo mi je sa makom baš zanimljivo
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1028
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2011 u 22:07
Mak je pravi maneken  LOL
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2011 u 06:33
Ove nas je godine mnoge mak jako razveselio, a prije svega iznenadio. Zaista lijepo izgleda... Moj je već davno ocvao.
I ostale su biljkice kod tebe lijepe jako!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
hanaK View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 216
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hanaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2011 u 13:22
prekrasno, ovaj put mi je najljepša ona indijanska kopriva!Smile
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2011 u 14:01
Originalno poslano od člana Nataly Nataly napisao:

I na kraju da još odgovorim Monny i Misty kojima se svidio mak. Doista je prekrasan i ako ne griješim to je mak čije mi je sjeme dala Korijenko, a ona kaže da je kod nje doputovao iz Babotoka...[IMG]smileys/smiley2.gif" align="absmiddle" alt="Wink" /> Nadam se Misty da ću znati skupiti sjeme [IMG]smileys/smiley9.gif" align="absmiddle" alt="Embarrassed" />. Žao mi je što jedan cvijet tako brzo ocvate (srećom se otvaraju i drugi pa je dojam drugačiji). Slikala sam jedan cvijet par dana za redom, ovako to izgleda:- 26.06.[IMG]http://i1032.photobucket.com/albums/a402/nataly69/2011/lipanj%20-%20srpanj/P6260086.jpg" />- 27.06.[IMG]http://i1032.photobucket.com/albums/a402/nataly69/2011/lipanj%20-%20srpanj/P6270005.jpg" />- 28.06.[IMG]http://i1032.photobucket.com/albums/a402/nataly69/2011/lipanj%20-%20srpanj/P6280047.jpg" />- 29.06.[IMG]http://i1032.photobucket.com/albums/a402/nataly69/2011/lipanj%20-%20srpanj/P6290063.jpg" />Ovim slikama maka lijepo vas pozdravljam...[IMG]smileys/emot133.gif" align="absmiddle" alt="smile78" />
WOW, ako bude koja sjemenka možemo se mijenjati za onaj moj, sve je lijepo, pozdrav...
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
magnolia View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 426
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 14:12
Thumbs%20Upkakav predivan vrtsmile120
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 15:12
TongueTonguesmile149
"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"

emma goldman
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 21:09
Što se tiče ahileje ja sam mislila da ima sjeme odnosno da je moja drugačija bez sjemena jer tih biljaka ima jako puno istih( na izgled) a opet različitih. Neće ti biti teško skupiti sjeme maka. Pustiš da čahura sazre i kad čuješ da u njoj zvecka sjeme , onda je dobro.Tako je moja mama isprobavala zrelost jestivog maka. Kad je zveckalo sjeme mak se rezao i nekoliko dana je ostao izrezan u čahuri i onda se čahura prorezala i spremilo sjeme.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 22:16
LJepo,ljepo
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 08:07
Krasno je kod tebe.

I mene je oduševio tvoj mak. Ja svoj nisam uspjela pravo ni vidjeti, a kamoli uslikati. Ujutro je pupoljak, kad se vratim s posla već su mu popadale latice. A  krasan je - bordo boje.
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 02:39
Nataly puno rascvale ljepote u tvom vrtu.Lijepo si uslikala faze cvjetanja maka. Pa ne traje tako kratko, kako sam mislila. Žao mi je što neće biti sjemena.....Moram se pohvaliti da tvoje georgine cvjetaju kod mene, moram staviti slike....smile78
sutra je novi dan
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 20:06

Lora, blue sky, Monny, Anaida, hanaK, magnolija, VILMAČ, Štefica - hvala vam na lijepim riječima i posjeti

milica7 - hvala na savjetima za skupljanje sjemena maka

antun007 - čujemo se na pp oko dostave sjemena maka

OTOK - šteta što ti mak tako brzo ocvate, baš bi rado vidjela tvog koji je bordo boje..

jagoda - slika mog prvog procvjetalog maka (onda kad si me pitala sjeme) i slike sa prethodne stranice su od dva različita maka. Kod onog prvog sam jučer pokušala izvaditi grančicu sa korjenčićima. Nisam sigurna da li sam baš uspjela, no posadila sam u vazicu pa ako uspije presađivanje donijet ću ti na jednu kavu...Wink

Evo nešto novih slika, sve slikane u srpnju.

- dianthus (karanfil)

- Dianthus plumarius 'Haytor Rock'

- Platycodon grandiflorus Zwerg - NISKI BALONČIĆ, prije nekoliko dana

- i danas

- crvena runjika ili runjevica (Hieracium aurantiacum)

-
Geum coccineum (blaženak) i centaurea (različak)

Zeza me komp - nastavljam kasnije....

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 20:40
Doći ću i ja kasnije da sve lijepo cvijeće pogledamTongue
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 21:05

antun007 - čujemo se na pp oko dostave sjemena maka

Ma ne treba, nabavio sam orginalne iz Babotoka...
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 22:02

mali kaktus i antun007 - stvarno ste brzi. Pretpostavljam da ste došli u gorski vrt po malo osvježenja ali i ovdje je vruće - prevruće. Ne pamtim kad je zadni puta kiša padala. Čak kad je i prije par dana Rijeku osvježilo, u Liču - ni kap nije pala.

Antune, za sada ne bih sjeme maka, moram vidjeti kako ću sa ovim što ga sada imam, tj. hoće li mi se sam zasijati.... A onaj prvi mak čije sam slike stavila - on je trajnica i prezimljuje mi bez problema već treću godinu. Hvala u svakom slučaju na ponudi, zapamtit ću da si ponudio ako mi zatreba..Wink

Nastavit ću sa još nekim slikama, tamo gdje sam stala popodne.

- prva monarda koja je procvala je crvene boje

- procvao je još jedan kokotić, no nekako je kržljav. Nadam se da će iduće godine biti bolji.

- phlox (plamenac)

- delphinium (kokotić)

- Achillea 'Red Velvet  (stolisnik)

- ljiljan (ali ne onaj šumski čije sam slike već pokazala, ovo je kupovni i niži)

- campanula "Kent Belle" (zvončika)

- Hemerocallis 'Minstrel Boy" (graničica)

nastavljam....

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 22:11

- kniphofia (tritoma)

- ovo ne znam pa neka me netko prosvijetli

-Leucanthemum maximum Christine Hagemann (ivančica)

- rudbeckia (pupavica)

- i na kraju moj šareni nered

Pozdravljam svoje šetače, a ja odoh u krpe - sutra je važan dan: tulum u Skradniku....Wink Još uvijek nisam dobila upute kako da dođem do tamo, tako da ako idućih dana ne budem aktivna na forumu - to znači da vjerovatno još uvijek tražim Trišu i Skradnik...Wink

smile78

Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 22:42
smile57
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2011 u 23:19
Prosetala sam tvojim stazicama i nadivila se raznolikosti i bojama  i onda se vratila jos jednom i skroz polagano ucila imena svih tih prekrasnih cvijetnih biljaka . Zapamtila sam si nekoliko biljcica koje cu si , zahvaljujuci tebi jer sad znam ime , moci nabaviti ! Do iduce posjete   smile79
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 21:12
divno
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 22:14
došla san se malo osviježiti i udahnuti svježeg zraka u gorski vrt, usput san vidjela puno lijepog cvijeća! sakupi malo sjemena od cevenog stolisnika!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4243444546 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.