Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 82>
Korisnik
Poruka
sarahkay021 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarahkay021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2013 u 14:56
Da li neko ima ideju cega su ovo simptomi....na listovima su se pojavile velike bele fleke-tacke, a cvetovi su mnogo bledunjaviji nego od prethodnih cvetanja? Hvala unapred
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mala ljubičica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mala ljubičica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2013 u 21:39
Lijepi pozdrav.Ovako, prije par dana sam primjetila na jednoj ljubičici koja cvjeta da joj nešto buši cvjetiće.Onako rupice i oni se lagano suše tj više su klonuli, list je u redu i večeras majka primjeti nekakve tamnije crviće po listovima i poskida ih.Sada sam ju maknula u drugu prostoriju jer me strah za ostale biljke.Neznam što je to :( Dali tko ima ideju otkuda ti crvi, brinem se, volim cvijeće i krivo mi je što se to dešava baš na toj ljubičici jer trenutno jedina cvate. :(
Na vrh
Mala ljubičica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mala ljubičica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2013 u 21:40
Možda je previsoka izloženost suncu ili previše vode...?
Na vrh
melisa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 51
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje melisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2013 u 22:48
Originalno poslano od člana sarahkay021 sarahkay021 napisao:

Da li neko ima ideju cega su ovo simptomi....na listovima su se pojavile velike bele fleke-tacke, a cvetovi su mnogo bledunjaviji nego od prethodnih cvetanja? Hvala unapred
može biti od sunca...da ju nije opržilo kroz prozorsko staklo? ljubičice moraju imati puno svjetlosti no direktno sunce može ih opeći i dešava se upravo to što si navelaCool
Na vrh
Zizza View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zizza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2013 u 10:20
jel smijem presađivat ljubičicu koja trenutno cvate ko luda ....i da, de mi recite kako da stavim sliku za ovu moju gigantsku ljubicu :) 
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2013 u 21:59
Kamelia, divna je ta tvoja satirana. Obavezno slikaj kad procvate.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
cicek.vesna View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cicek.vesna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2013 u 12:06
izgleda da su se moji listići svi zakorjenili - samo se jedan osušio - za sada. Pozdrav Nini. Nestrpljivo čekam da izađu mali listići.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2013 u 15:25
Vesna, super, to je dosta brzo, drzim fige.
Moje su se tako raspojasala u cvatnji ovih dana, htjela slikati ali mi aparat nije radio. Drugi vikend cu...mislim da je to zato sto sam prije par tjedana pocela dodavati gnojivo sa fosforom 50...to sam trazila godinama, jer kazu da njima bas to treba za obilnu cvatnju. Doduše, u proljeće uvijek cvatu najobilnije, ali čini mi se da je ovakva cvatnja ipak malo potpomognuta i tim gnojivom.
OPG 159365

Na vrh
Iris1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 50
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Iris1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2013 u 22:16
desert rose, lijepe su mi tvoje ljubičice! Iz zakorjenjenih listova na mojem prozoru pojavili su se mali listići. Pusa Nini.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2013 u 22:34
Originalno poslano od člana Zizza Zizza napisao:

....i da, de mi recite kako da stavim sliku za ovu moju gigantsku ljubicu :) 

Dobrodošla na forum. Evo ti link Kako staviti slike
Na vrh
sarahkay021 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarahkay021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2013 u 20:34
Originalno poslano od člana melisa melisa napisao:

može biti od sunca...da ju nije opržilo kroz prozorsko staklo? ljubičice moraju imati puno svjetlosti no direktno sunce može ih opeći i dešava se upravo to što si navelaCool
Hvala Melisa...moguce je i to, pomericu je na drugo mesto da vidim sta ce se desavati.

Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2013 u 16:27
Ne mogu odoljeti  da vam je ne pokažem u punom cvatu, a cvjetići se otvaraju i dalje...
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2013 u 16:23
Evo mojih, napokon sam stigla sliknuti. Ovog proljeca sam ih bas zapustila, osim sto sam stavila onu fosfornu prehranu na wick.
Uploaded with ImageShack.us
OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2013 u 16:25
Evo nekih i izbliza, ovo je Lime Jewel, roza sa zelenkastim:
OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2013 u 16:27
Ista ta, ali malo stariji cvjetic, pa je izgubio zelene rubove:
OPG 159365

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2013 u 18:40
Nina divne su TongueClap
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2013 u 07:09
Sassy Sister, na slikama sliči ovoj prethodnoj, ali je zapravo dosta drugačija:
OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2013 u 07:11
Dust Storm, sliči na Bmans' Etnu, samo je dupla:

OPG 159365

Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2013 u 22:57
nina, savrsene su....
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
alexandra5 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 54
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alexandra5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 17:52
nina predivne su ove tvoje ljubice
evo i moje police koja je jos uvjek u cvjetu i po sredini listici i bebe

nova mezimica

malo beba odvojenih

kamelija dobili smo bebu

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,346 sekundi.