Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647 82> |
Korisnik | |
sarahkay021 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da li neko ima ideju cega su ovo simptomi....na listovima su se pojavile velike bele fleke-tacke, a cvetovi su mnogo bledunjaviji nego od prethodnih cvetanja? Hvala unapred
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mala ljubičica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 2 |
Lijepi pozdrav.Ovako, prije par dana sam primjetila na jednoj ljubičici koja cvjeta da joj nešto buši cvjetiće.Onako rupice i oni se lagano suše tj više su klonuli, list je u redu i večeras majka primjeti nekakve tamnije crviće po listovima i poskida ih.Sada sam ju maknula u drugu prostoriju jer me strah za ostale biljke.Neznam što je to :( Dali tko ima ideju otkuda ti crvi, brinem se, volim cvijeće i krivo mi je što se to dešava baš na toj ljubičici jer trenutno jedina cvate. :(
|
|
![]() |
|
Mala ljubičica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 2 |
Možda je previsoka izloženost suncu ili previše vode...?
|
|
![]() |
|
melisa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2010 Lokacija: Vrbovec Status: Offline Bodovi: 51 |
može biti od sunca...da ju nije opržilo kroz prozorsko staklo? ljubičice moraju imati puno svjetlosti no direktno sunce može ih opeći i dešava se upravo to što si navela
![]() |
|
![]() |
|
Zizza ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 33 |
jel smijem presađivat ljubičicu koja trenutno cvate ko luda ....i da, de mi recite kako da stavim sliku za ovu moju gigantsku ljubicu :)
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Kamelia, divna je ta tvoja satirana. Obavezno slikaj kad procvate.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
cicek.vesna ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Veljača 2013 Lokacija: zlatar bistrica Status: Offline Bodovi: 7 |
izgleda da su se moji listići svi zakorjenili - samo se jedan osušio - za sada. Pozdrav Nini. Nestrpljivo čekam da izađu mali listići.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Vesna, super, to je dosta brzo, drzim fige.
Moje su se tako raspojasala u cvatnji ovih dana, htjela slikati ali mi aparat nije radio. Drugi vikend cu...mislim da je to zato sto sam prije par tjedana pocela dodavati gnojivo sa fosforom 50...to sam trazila godinama, jer kazu da njima bas to treba za obilnu cvatnju. Doduše, u proljeće uvijek cvatu najobilnije, ali čini mi se da je ovakva cvatnja ipak malo potpomognuta i tim gnojivom. |
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Iris1 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 50 |
desert rose, lijepe su mi tvoje ljubičice! Iz zakorjenjenih listova na mojem prozoru pojavili su se mali listići. Pusa Nini.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Dobrodošla na forum. Evo ti link Kako staviti slike ![]() |
|
![]() |
|
sarahkay021 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 3 |
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo mojih, napokon sam stigla sliknuti. Ovog proljeca sam ih bas zapustila, osim sto sam stavila onu fosfornu prehranu na wick.
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo nekih i izbliza, ovo je Lime Jewel, roza sa zelenkastim:
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ista ta, ali malo stariji cvjetic, pa je izgubio zelene rubove:
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Nina divne su
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Sassy Sister, na slikama sliči ovoj prethodnoj, ali je zapravo dosta drugačija:
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
OPG 159365
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
nina, savrsene su....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
alexandra5 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 54 |
nina predivne su ove tvoje ljubice
evo i moje police koja je jos uvjek u cvjetu i po sredini listici i bebe ![]() nova mezimica ![]() malo beba odvojenih ![]() ![]() kamelija dobili smo bebu ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |