Franjicine kopanjice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4647484950 51> |
Korisnik | |
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da, da Franjice krajnje je vrijeme da ti poklone fotić.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
"Aranžmani" završili u ledenici, stvarno u zadnji tren.
Probudilo me sunčeko bezobrazno rano (morat ću pod hitno početi navlačiti drugu zavjesu, nije fer da me prije 7 sati izbaci iz kreveta). Dolazi nam Biograđanka u posjetu pa idem napraviti štrudlu od sira (ha, majčica joj je isto Purgerica, recite kaj hoćete ali i Dalmatinci vole Purgere/ice.
Prkos napunio cijelu teglicu, to sam već imala, tisuću prkosa u jednoj dugačkoj tegli i bila je prava rapsodija boja.
Sinoć pokušala odgonetnuti koju sam to čuvarkuću kupila ali to je za mene ipak preteško,
![]() Bila je jadnica jako zapuštena, zemljice uopće nije imala, samo korijenje.Jučer sam je presadila u moju famoznu mješavnu pijeska i kupovne zemlje, stvarno dobro zalila i danas mi se čini kao da je živnula a i nekako mi je drugačije boje - više je ljubičasta nego crvena. U jednom momentu jučer mi se učinilo, kod presađivanja da je biljčica mrtva, bila je nekako "šuškava" pod prstima. Shasha stavi adresu na pp i pošaljem ti mlade, ima ih stvarno jako puno i oni digli glavicu nakon što sam ih napojila.
Sad moram smisliti što i kuda ću s "graškom" mislim da sam ga vidjela među sukulentima i baš me zadivio, pa odoh malo učiti.
Vjerujem da sam dosta glasno jamrala kako je teško družiti se s vama vez fotića i da će moji biti dovoljno pametni da mi ispune tu glazbenu željicu za ročkas, da im ne počnem pjevati
![]() Morat ću to nekako povezati i zajedno izreči na glas da me shvate ozbiljno
![]() |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Ovi aranžmani muškog društva su jako dobri, samo stvarno različitih dimenzija su i to bi trebalo malo "obrezati".
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Budemo se još dogovorili.Samo ti njega uslikaj da vidim kakav je.E da ima tema o čuvarkućama(mislim da je pod kaktusima) pa ako je tamo negdje na slici onda ga ne moraš ni slikati.Samo mi reci na kojoj.
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
To je neka teta prodavla na klupi, onako svoje, čim uspijem nagovoriti nekog da mi posudi fotoaparat slikam. Ima ih puuuno pa nema problema da dobiješ ako ne prije, onda 14.03., idem u Vinicu pa ću ti ga negdje "spustiti" da ga pobereš- Dogovor?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Vrijedna i vesela ko i uvjek
![]() |
|
![]() |
|
Ništa više napravila nisam, dok su se djeca sakupila, ručali i taman bili dobre volje krenuti obrezivati, prolio se pljusak. Lijepo smo se družili oko stola, gledali kišu kombinirali izradu poklona od kaktusa u različitim posudama.
Muški su žurno i srčano sredili aranžman različitih dužina
![]() - teško im je palo, morali su odrediti koji primjerak ide na skijanje a koji je zaslužio kćerin dečko. Umorni nisu mogli više ništa raditi a i već je mrak.
Drago mi je da sam se ipak prije podne rastegla i napravila ono što sam si ja isplanirala napraviti. Drugi tjedan ćemo dalje raditi a sad
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Dobro si si to isplanirala i svašta stigla za danas iako je vrijeme baš i kod mene šugavo.
Ali mini irisi će biti super, a visibabe kraj narcisa, zgoda kombinacija, čak i kad narcisi procvjetaju.
Kore od banane i ja skupljam, rezrežem i zakopavam u zemlju.
O zaštiti od zračenja neću reći ništa, jer nemam pojma, bapske priče me nerviraju, a neki naučni članak o tome nisam pročitala.
Dok ja tu brbljam ti si već obrezala i živicu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Vrijeme šućmurasto, kao da će svaki tren početi kiša, ludi vjetar, s placa se zamnom došetale DVIJE VREČICE LUKOVICA VISIBABA. Teta tvrdila da su iz njezinog vrta. Lijepo sam ih popikala uz narcise koje ne žele cvijetati pa sad imam lišće narcisa sa cvijetom visibaba. Bit će odlično ako se pola pirmi, imat ću druge godine visibabice. Jedna teglica crvenih čuvarkuća također nam se priključila pa je jedan dio dobio mjesto uz žednjak u maloj kopanjici. Već sve vidim kamenje uz, pa onda nek iznad toga iris divlja. A kad smo već kod irisa, dogovorila sam se s tetom koja ima irisiće one miće da mi slijedeće subote donese lukovice. Danas samo došao doma jedan buketić.
Tražila sma iberis jer sam odredila da ću betonsku ogradicu mojih kopanjica prekriti iberisom ali danas na cijelom Kvatriću - ništa.
Da mi ruže ne bi bile ljubomorne, lijepo sam ih okopala i nadarila narezanim korama od banana. Dosta vas je pisalo da to zaista funkcionira pa sam poslušala.
Nedavno sam na forumu postavila pitanje zna li itko išta o priči da KLIVIA štiti od zračenja. Očito sam neke dobro nasmijala no i samu sebe sam razveselila. Dobila sam informaciju da je to 100 % sigurno i bla, bla, bla - uglavnom sve se svodi na to da mi je to najoriginalnije upucavanje u životu. Treba se veseliti sitnicama a pogotovo ako su originalne. Uz tipkanje (sad kad ne pušim ovo mi služi kao prilika za odmor) kuham ručkove kako bi si kćer ponijela svom domeku. Danas će doći s dečkom i onda će naši muški frizirati kruškicu i magnoliju. Bit će smijeha. Još da stignem obrezati živicu - pa nitko sretniji od mene. |
|
![]() |
|
Narcisama već dvije godine ne diram lišće (pročitala u Večernjakovom vrtu da tu griješim) no one i dalje ne cvijetaju. Radi se o onim bijelim narcisama sa 5 latica i žutom sredinom. Jedna cvjetna glavica na stapki. Svuda oko mene (parovi se ljube-sorry, izletio stih sam) procvjetala narcise po tuđim cijevima a moje neće pa neće! |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Eh ti muški, bolje bi im bilo da lijepo gledaju i rade samo velike fizičke poslove, ali tu su i ja stalno vičem da pusti moje cvijeće i povrće i bavi se svojim voćkama i košnjom, ali on uvijek nešto ima za dodati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
moj tata osakatio mamino cvijeće kad je obrezivo svoju lozu, majka poludila, gotovo joj uništio hortenzie al on tvrdi da je to dobro podšišano...ma moš mislit...onda sam mu dala knjigu gdje se opisuje podrezivanje dotičnih, a on reče da ako je suđeno da cvijetaju da i hoće. mama ludi zbog njegovih pokusa
![]() |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Franjica,što se narcisa tiče,ni meni godinama nisu cvali.Zakaj!? Zato kaj sam rezala listove prije nego su se posušili.Ostavi lišće,da se lukovica nahrani,i cvast će ti dogodine sigurno.
|
|
![]() |
|
Kaj da gledam kad ih je srušil, nakon toga je i drugi susjed srušil jedinu šlivu u svojem dvorištu. Neki nisu bili pažljivi na mojim "predavanjima" pa izgleda misle da nama u dvorište stane više od jednog patuljastog drvca, pardon vočkice. Ludo sam dobre volje, došla doma u sumrak pa onda naslijepo malo narosila tratinčice (samo da znate kak su velike, no moram doći doma po danu da ih vidim -
![]() ![]() ![]() Božur prekrasan, debeli izdanci a na sve strane niču i cvjetaju lanjski šafrani. Hortenzija mi se nekako čudno, sramežljivo drži, moram je dobro pregledati u subotu, bila bi jako tužna da nije preživjela zimu.
|
|
![]() |
|
Susjed vam je genijalac, samo vi i dalje gledajte kako on obrezuje voćke.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Oprosti ali tako sam mrtva da nemam snage ni za što. Jedino malo škicam po vašim jer mi treba nekoiko idejica. Dolazi vikend (pa već za dva dana) a djeca su mi obećala radne akcije. Imamo čak dva dreta obrezati. Svi četero smo stručni pa bolje da ne slikamo.
Prije nekoliko godina smo sin i ja gledali susjeda kako obrezuje krušku (onu što obilazi susjede). Lijepo uzeli škare i pilu i krenuli. Preslikali "frizuru" do najmanjeg detalja. Oboje smo bili jako zadovoljni kako smo to dobro napravili. Sutradan je susjed svoju krušku odrezao do panja, prethodni dan je obrezivao velike grane da je lakše sruši.
![]() Nećete vjerovati ali i te je godine naša sirotica kruška skitnica rodila. U subotu će doći i kćerin dečko (ima luuuude škare za voćke, znate one dugačke) samo ne znam koiko ima znanja ali naša kruškica zna da je volimo pa će preživjeti.
Bacam još jedan pogled na prkos i bokić
![]() |
|
![]() |
|
Franjica,ja došla da vidim šta ćeš nam zanimljivog reći a tebe nema 2 dana
![]() |
|
![]() |
|
Opet zalutala u Konzum, ludilo od kaktusića, ma moram napraviti jedan poklon pa sam "išla po zadatku!. pa nisam valjda ja kriva što su se ubola 8 umjesto 3. Baš su čudna vrsta ti bodljivakavci, ovaj doma od 2 metra vei da još malo pa za njega ne bu mjesta u kući (mislim si ja - pa ženi se sine i idi ; a onda odmah pomislim kad bi lažna želja boljela kako bi sad plakala). Jasno došla kasno doma, zaboravila na sve jer mi je bivši šogor poslao raka, u Filip Jakovu ga zovu grmalj a Donata će nam prevesti, bivša svekrva mi poslala žutenice (ma to vam je društvo moje radič vulgaris), jasno maslinova ulja i sad si pripremam orgije.
Ups, ponovno sam fulala mjesto pisanja no nakon pogleda na škampe i njuškanja po slici stvarno sam bila nagrađena poklonom.
Ajde da ne grintate, nakon što sam se malkice okrijepila
![]() Pregledala prkos HURA - cijela je tegla puna malih lasi, taj osjećaj poznam, već sam sijala prkos no bosiljak i vlasa ni crc ni mrc. Malo sam i njih orosila i sad sam došla vas malo "zaprašivati"
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4647484950 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |