Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj lijepi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj lijepi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 15>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 602
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2009 u 18:47
Mamaa---poslao bih ti link ali nemam pojma što ta riječ znači

Lantana.....da, kod mene je krasno. Kad bi bar znala biti stolarica a prepoznaješ što je lijepo. Prije 2 god su renovirali osnovnu školu u koju sam išao kao dijete pa sam poskidao nekoliko starih vrata, štokova, prozora i napravio si ovakav namještaj......rame od slika, police.
Pokazat ću još svojih radova vremenom.

smrcko.....batat može biti i ukrasna biljka, da prekrije neka mjesta u vrtu, ali pazi - širi se oko 60-70 cm. Batat je iz porodice slakova. Bilo bi krasno kad bi još i cvijetao. (voli rahlu zemlju)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2009 u 18:32
Malo podsjeća na list jorgovana.....prema ovoj slici se vidi - rub lista da je malo crven. To znaći da će gomolji biti kad se presjeku crveni iznutra - kao mrkva.
Nadam se da ćeš biti zadovoljna što i kako je uslikano.
Pazi!!!!....batat više voli sušno podneblje jer će tako skupljati vodu u svoje korijenje i tako će nastati gomolji. Previše vlage će donjeti samo veliku masu lišća koja je isto zdrava.....možeš lišće pripremiti kao blitvu, kao čaj a dobra je i kao gomolj za dijabetičare.
Čuo sam da neki prave i kolače, krempite od batata......
Bromelija, želim ti puno uspijeha......
gomolji se vade iste godine prije prvih mrazeva.....
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2009 u 18:24
Originalno poslano od člana bromelija bromelija napisao:

koliko prekrasnog cvijeća, dali nam možeš pokazati- uslikati naravno kako izgledaju ti batati koje prodaješ.........jer ih nikad nisam vidjela

smile143

Oprosti bromelija.....nešto tih batata sam donio doma i posadio.
Kako to sad izgleda......idem odmah slikati.........(nakon nekog vremena)....hahaha....da vidimo taj batat

Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2009 u 18:09
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Domingo, super slikice, ali ruža je stvarno prekrasna ovako mnogocvjetana.

Triša....sad ću staviti drugu sliku, da vidiš kako cvijeta.
Tako bih rado volio više imati vremena i posjetiti vaše vrtove, gledati vaše cvijeće.....ali ne stignem

.

Sutra bih otvorio još jednu temu s američkim cvijećem pa bi bilo lijepo da i vi pogledate nazive i da mi kažete što bi bilo dobro da naručim.
Jedna osoba mi je obečala donjeti(samo sjemenke) ali joj moram javiti do     1. 7. što želim
Pa uz to i neke savjete od vas i kako to već ide.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2009 u 21:33
Originalno poslano od člana domingo domingo napisao:

Smrcko.....od kupovnih gomolja nečeš ništa dobiti bar su meni tako objasnili.
Batat je višegodišnja biljka u tropima (iz roda slakova) a kod nas je ljetnica jer ne podnosi mraz.
Navodno neki kažu da lijepo izgleda kao ukrasna biljka....sadi se ili zauzima prostor oko 60x60.
Preko zime se može održati negdje do sijećnja ali uz visoke temperature i vlažnost.
Trebala bi upaliti pečnicu na 32 stupnja i čekati da krenu klice kako bi ga imala opet na proljećeWink

Ma nema veze ja ga pogurala u zemlju, vidjet ćemo što će nićiWink

Sve ti je jako lijepo, pogotovo kad to uređuju ruke muškarca.Clap
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2009 u 10:36
Krasno Domingo, meni se osim cvijeća sviđa i ovaj tvoj interijer, police, slike, luster, stepenice...
život je more
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 21:51
Smilesvaka čast, cvijeće prekrasno, kuća mi se dopada, slikice su mrak- a za temu mi obavezno pošalji link na pp u gužvi sam pa ne stignem sve pratitiWink
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
macak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 841
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 21:38
Krasno!
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 21:30

koliko prekrasnog cvijeća, dali nam možeš pokazati- uslikati naravno kako izgledaju ti batati koje prodaješ.........jer ih nikad nisam vidjela

smile143
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 21:18
Domingo, super slikice, ali ruža je stvarno prekrasna ovako mnogocvjetana.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 17:57

i za kraj ruža u punom cvatu.....iza se vidi lonicera
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 17:54

Helliotropy sam si morao kupiti a dijasciju sam dobio.
Malo se vidi i dio moje kuće - namještaj s ladicama, slike, polica koji sam si sam napravio.......još fale vitraji a na ormariću su orhideje.
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 17:50
U pozadini se nalazi Igorov vrt a ono obrađeno su posađene ruže, gailardije, rudbekie, šeboji, neke roza trubice, ricinusi, nešto malih suncokreta i ruža puzačica......pa će vremenom biti još slikica.
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 17:47

Kadulja u punom cvatu.....ove godine mi se ćini da su cvijetovi plaviji u odnosu na prošlu god.
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 17:45

kivi kojem se osušila djevojka(što sad s njim učiniti?)
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 17:43

Mlade sadnice amaranthe tricolore
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 17:38

procvijetali jasmin
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 17:37
Smrcko.....od kupovnih gomolja nečeš ništa dobiti bar su meni tako objasnili.
Batat je višegodišnja biljka u tropima (iz roda slakova) a kod nas je ljetnica jer ne podnosi mraz.
Navodno neki kažu da lijepo izgleda kao ukrasna biljka....sadi se ili zauzima prostor oko 60x60.
Preko zime se može održati negdje do sijećnja ali uz visoke temperature i vlažnost.
Trebala bi upaliti pečnicu na 32 stupnja i čekati da krenu klice kako bi ga imala opet na proljećeWink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2009 u 00:55
Ja sam danas posadila par komada kupovnog batata, mali eksperiment.Wink
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2009 u 16:39

nisam blizu Grubišno polje.......čula sam za batate  da su zdravi i fini, a i lijep ukras navodno list           smile50       pa bih probala posadit......samo nekoliko
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.