Moj lijepi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 15> |
Korisnik | |
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mamaa---poslao bih ti link ali nemam pojma što ta riječ znači
Lantana.....da, kod mene je krasno. Kad bi bar znala biti stolarica a prepoznaješ što je lijepo. Prije 2 god su renovirali osnovnu školu u koju sam išao kao dijete pa sam poskidao nekoliko starih vrata, štokova, prozora i napravio si ovakav namještaj......rame od slika, police. Pokazat ću još svojih radova vremenom. smrcko.....batat može biti i ukrasna biljka, da prekrije neka mjesta u vrtu, ali pazi - širi se oko 60-70 cm. Batat je iz porodice slakova. Bilo bi krasno kad bi još i cvijetao. (voli rahlu zemlju) |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Malo podsjeća na list jorgovana.....prema ovoj slici se vidi - rub lista da je malo crven. To znaći da će gomolji biti kad se presjeku crveni iznutra - kao mrkva.
Nadam se da ćeš biti zadovoljna što i kako je uslikano. Pazi!!!!....batat više voli sušno podneblje jer će tako skupljati vodu u svoje korijenje i tako će nastati gomolji. Previše vlage će donjeti samo veliku masu lišća koja je isto zdrava.....možeš lišće pripremiti kao blitvu, kao čaj a dobra je i kao gomolj za dijabetičare. Čuo sam da neki prave i kolače, krempite od batata...... Bromelija, želim ti puno uspijeha...... gomolji se vade iste godine prije prvih mrazeva..... |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Oprosti bromelija.....nešto tih batata sam donio doma i posadio. Kako to sad izgleda......idem odmah slikati.........(nakon nekog vremena)....hahaha....da vidimo taj batat ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Triša....sad ću staviti drugu sliku, da vidiš kako cvijeta. Tako bih rado volio više imati vremena i posjetiti vaše vrtove, gledati vaše cvijeće.....ali ne stignem ![]() Sutra bih otvorio još jednu temu s američkim cvijećem pa bi bilo lijepo da i vi pogledate nazive i da mi kažete što bi bilo dobro da naručim. Jedna osoba mi je obečala donjeti(samo sjemenke) ali joj moram javiti do 1. 7. što želim Pa uz to i neke savjete od vas i kako to već ide. |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ma nema veze ja ga pogurala u zemlju, vidjet ćemo što će nići ![]() Sve ti je jako lijepo, pogotovo kad to uređuju ruke muškarca. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Krasno Domingo, meni se osim cvijeća sviđa i ovaj tvoj interijer, police, slike, luster, stepenice...
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Krasno!
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
koliko prekrasnog cvijeća, dali nam možeš pokazati- uslikati naravno kako izgledaju ti batati koje prodaješ.........jer ih nikad nisam vidjela ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Domingo, super slikice, ali ruža je stvarno prekrasna ovako mnogocvjetana.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() i za kraj ruža u punom cvatu.....iza se vidi lonicera |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() ![]() Helliotropy sam si morao kupiti a dijasciju sam dobio. Malo se vidi i dio moje kuće - namještaj s ladicama, slike, polica koji sam si sam napravio.......još fale vitraji a na ormariću su orhideje. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
U pozadini se nalazi Igorov vrt a ono obrađeno su posađene ruže, gailardije, rudbekie, šeboji, neke roza trubice, ricinusi, nešto malih suncokreta i ruža puzačica......pa će vremenom biti još slikica.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() Kadulja u punom cvatu.....ove godine mi se ćini da su cvijetovi plaviji u odnosu na prošlu god. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() kivi kojem se osušila djevojka(što sad s njim učiniti?) |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() Mlade sadnice amaranthe tricolore |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() procvijetali jasmin |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Smrcko.....od kupovnih gomolja nečeš ništa dobiti bar su meni tako objasnili.
Batat je višegodišnja biljka u tropima (iz roda slakova) a kod nas je ljetnica jer ne podnosi mraz. Navodno neki kažu da lijepo izgleda kao ukrasna biljka....sadi se ili zauzima prostor oko 60x60. Preko zime se može održati negdje do sijećnja ali uz visoke temperature i vlažnost. Trebala bi upaliti pečnicu na 32 stupnja i čekati da krenu klice kako bi ga imala opet na proljeće ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ja sam danas posadila par komada kupovnog batata, mali eksperiment.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
nisam blizu Grubišno polje.......čula sam za batate da su zdravi i fini, a i lijep ukras navodno list ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |