Ruže stablašice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 23> |
Korisnik | |||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
||
azram- u principu se pokrivačice ne orezuju.
Režu se samo suhe i slabe grane te one koje ti smetaju ( skratiš ih ili ih odrežeš do kraja ). Ja sam svoju pendulu swony tek ovo proljeće prvi put malo drastičnije odrezala jer sam se mučila kad sam ju zamatala prije zime- jedva sam došla do cijepljenog mjesta. Ja bi ju još pustila da raste, tek će ti se sada početi spuštati prema zemlji. |
|||
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|||
![]() |
|||
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
||
pokrivacice se ne orezuju.....ako imas osusenih grana ili grana koje ti smetaju njih slobodno skratis dok ostale ostaju te tako svake godine stvaraju sve bogatiju krosnju.....nadam se da sam pomogla....
|
|||
pozdrav iz Zlatne doline
|
|||
![]() |
|||
azram ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 28 |
||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
||
Ne kužim te malenaa, da li ih motaju ili ne??
|
|||
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|||
![]() |
|||
malenaa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
||
neželim se s nikim svaditi ali ko je bio kod proivođača po zimi i vidio kako te ruže su te rasadniku dali su pokrite(omotane) ili ne ?
ja sam bila kod njih par pa jedno pricaju drugo rade ! ko bi zamotao njih jakoooo ![]() |
|||
![]() |
|||
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
||
Blue sky, krasna ti je tvoja ruzica, pravi slap cvjetova.
|
|||
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|||
![]() |
|||
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
||
blue sky prekrasna je.....
![]() |
|||
pozdrav iz Zlatne doline
|
|||
![]() |
|||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
||
Hvala Mona,pogledat ću!Uzela bi pendulu neku ,a hokus pokus vec dugo hocu,ali su mi rekli da izgleda "siromašno" skroz i da je bolje uzeti ga nakalemljenog na stablašicu.Zbog toga sam zapela i za njega,a vidjet ćemo.Odoh pogledati ove ruže što si mi predložila :)
|
|||
Jupiiiiiiiiiii
|
|||
![]() |
|||
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
||
![]() |
|||
||
ova moja je penjacica tankih i vrlo savitljivih grana....tako da ocekujem da ce imati izgled zalosne vrbe....slikam pa stavim da vidite.....
pogledaj kod horvatovih na site-u, super dorothy se zove....lijepe su mi i bonica, swany, angela i sve pokrivacice kalemljene kao stablasice....one imaju pendulastu formu....nadam se da sam pomogla :) |
|||
pozdrav iz Zlatne doline
|
|||
![]() |
|||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
||
I ja sam u potrazi za nekom lijepom stablašicom jer niti jednu nemam u svojoj kolekciji,dok ostalih imam ne zna im se broj!Koju mi preporučujete?Htijela sam neku pendulu ,a sviđa mi se i hokus pokus kao stablašica?
|
|||
Jupiiiiiiiiiii
|
|||
![]() |
|||
||
eeeee sunceeeee, ova moja bi trebala biti jako gusta, bar se tako nadam....ima i dva cijepa....jedva cekam da krene pa da se pohvalim
![]() snijeg pada ko blesav sada, najradje bi nalozila vatru u vrtu ![]() |
|||
pozdrav iz Zlatne doline
|
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
monna, kad će ti biti pregusta krošnja, odrežeš sve tanke i male grančice tako da ju prorijediš i onda je lako doći do cjepnog mjesta.
Malo će biti rukice od bodlji ali to nije strašno. |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
ma ja nesto razmisljam ....sad mi je ovu bilo lako umotati kad je tek posadjena.....inace je pendulasta....kako cu to uopce i napravit iduce jeseni....mislim da je umatanje bitno kod floribundi i cajevki dok penjacicama i pokrivacicama sumnjam da se nakon pokoje godine do cijepa uopce moze i doci od grana....samo moje misljenje....
|
|||
pozdrav iz Zlatne doline
|
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
monna, moja je svaka stablašica koštala od 150-250kn, tako da mi baš nije svejedno, samim time što sam već 3 bacila jer su se osušile. Ma, nitko se ne prepucava samo što mi to nije jasno, sve si mislim- ljudi kod Horvata imaju puno iskustava i tradicije u uzgoju pa ne bi mi valjda bez veze govorili, a s druge strane vidim da ljudi imaju drugačija iskustva. Neću ih ponovno zamatati jer mi za njih treba cijeli dan. Imam ih 10 kom.
|
|||
![]() |
|||
||
ja svoje do sada nisam nikada umatala ni u slavoniji niti u lici, preporuka uzgajivaca je da se obavezno umotaju....
e sad ovu sa slike sam platila masnih 200 kn pa je i to jedan razlog umatanju ![]() sunce, nemas se potrebe vise sekirati sto si je odmotala, temperatura nece ici jako u minus tako da joj par dana laganog minusa sigurno nece stetiti....moguce je jedino da ti mlade pupove oko cijepa malo sprzi ![]() btw, nemojte se prepirati, nema smisla....obje ste u pravu u jednu ruku...u drugu mislim da imamo previse godina za neka djecja prepucavanja ![]() |
|||
pozdrav iz Zlatne doline
|
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
isto tako....pročitaj Pravila foruma i vidi kako se post kvota, ako baš trebaš, onda samo onaj do na koji odgovaraš, nema potrebe ovako opterećivati sve skupa s ovolikim kvotanjem... |
|||
![]() |
|||
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
||
![]() |
|||
malenaa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
||
lani bilo - 22 ovu godinu -15 bilo 2 dana pročitaj malo Pravila foruma...pa stvarno nema potrebe za kvotanjem posta pogotovo kad odgovaraš na post neposredno ispred..... |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |