Lukovice u posudi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 8> |
Korisnik | |
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Je li lukovice u dosta velikoj posudi treba preko zime unositi u kuću, ili bi mogle ostati vani u zaklonjenom dijelu?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
jucer sam presadila lukovice iz posude u dvoriste..jel istina da sad ne budu cvjetale druge godine?da ih zalijem s nekim tekucim gnojivom?
|
|
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
|
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
na mojima pise da narastu pola metra valjda ce im biti dosta mjesta (razmak sam stavio isto pola metra) stavit cu im nekakav potporanj i onda sto im Bog da
|
|
![]() |
|
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
meni su pocele nicati moje biljcice
![]() ...ugl biljcice su visoke 1cm i kad ih zalijevam skroz se presaviju ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Lijepe su jako visoke, ali meni su divne i one jednostruke niske, pa vjerojatno za njih nije problem uzgoj u tegli.
No kako sam pomjesala sve gomolje,sada nemam pojma koje su koje.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...na vrećicama često krivo piše....
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
.....korijen biljke može imati različit oblik...navikli smo na razgranjeno korijenje koje ima glavnu žilu i po strani ogranke...trave imaju čupavi korijen itd....neke biljke pohranjuju hranjive tvari u proširene dijelove korijena....te hranjive tvari koriste za ponovno nespolno razmnožavanje ili razvijanje stabljike i listova kada dođu povoljni uvjeti...ljudi i životinje konzumiraju takvo jestivo korijenje...a to su : lukovice kod jednosupnica - luk, češnjak........ ukrasne biljke - narcisi, zumbuli, lale,ljiljani , gladiole itd.......gomolj je dio korijena koji sprema hranjive tvari kod krumpira, čičoke, ali i kod nejestivog ukrasnog bilja - dalije , begonije......
...postoje još neki oblici korijena - podanak , zadebljali korijen kojeg imaju recimo perunike.....itd......
![]() |
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
ja ne kuzim pa gomolj ima krumpir, a na vrecici pise lukovica. koja ja razlika izmedu lukovice i gomolja
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
I niske dalije imaju gomolje,Triša U tegli mogu rasti i visoke dalije i gladiole no treba velika tegla,duboka,da korjenje,tj.gomolji,imaju mjesta.Neće biti tako velike i vjerojatno će cvjetovi manji biti,nego da su u vrtu posađeni,no cvast će. |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Slažem se s Trišom. Visoke dalije su prekrasne u vrtu, u tegli nikad ne cvatu tako lijepo.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Možda one dalije koje idu iz sjemena, sitnog cvijeta jednostrukog, a nisu više od tridesetak cm, takve bi sigurno rasle u tegli, prava dalia koja ima gomolj naraste preko metra - ja je ne bi stavljala u teglu, bit će joj tjesno i neće cvjetati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
....male vrste dalija su pogodne za posude, ali one velike traže dosta mjesta....dalija ima gomolj, a ne lukovicu....
![]() |
|
![]() |
|
ja cu lukovice dalija posaditi u posude. malo sam googlao pa sam vidio da im tegla ne smeta i da normalno rastu u vrtu kao i u tegli.
|
|
![]() |
|
DANČI ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
ja imam puno lukovica posađenih u posudama i za sada su u odličnom stanju..
![]() |
|
![]() |
|
ja sam danas posadila i gladiole i irise,dalije,ljiljane,anemone,frezije i svasta nesto..stavila sam ih u teglice na balkon,pazila sam da budu na dobroj dubini kak pise..sad samo mogu cekati i nadati se najboljem..
|
|
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Ja sam posadila gladiole u velike cjetnjake pa što bude,nekako mi ih je ljepše vidit sve zajedno u cvjetnjaku nego raštrkane po vrtu.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
prekrasne su..
|
|
|
|
![]() |
|
Silvek hvala ti, ne znam zašto nekada neke stvari ne uspijem naći u tražilici, ali zato imamo tebe
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ima tu više o tigridiji:
|
|
![]() |
|
Mimar preslatke su tvoje.
Baš se veselim, jučer sam ih posadila, a nekoliko sam poslala Rose, da proba i ona na balkonu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |