Mala varaždinska okućnica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567> |
Korisnik | |
Vlatkich ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2012 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 262 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Smail, hvala!
![]() ![]() |
|
Think green, dream in colours!
Varaždin |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Vlatkich ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2012 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 262 |
Nego da vam kažem kaj mi se jučer dogodilo: zove mene neki dan frendica da dođem do nje jer ima jedan phloxić viška i napokon se uspijemo uskladiti i odem ja, i vratim se ovako:
edit: velikodušna prijateljica je naša Lovro, a dio biljčica u originalu potječe od Sunce
Još sam uvijek u totalnom šoku!!!!
Drage Lovro i Sunce znam da navratite na temu pa vam i ovim putem moram zahvaliti!!!! Stvarno, iskreno i od srca!!!!!
![]() Sve je posađeno i zalijano, ali sad trčim po ogradicu u dućan (morala sam smislit novu gredicu na psećem teritoriju-sad je ograđena nekakvim krpama i trakama a to ipak ne želite vidjeti)) i onda da navratim u izvidnicu u Ludbreg, pa sličice slijede ovih dana...
|
|
Varaždin |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ha,ha,ha,svi smo jednom tako počeli,bravo za frendicu!
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Svaka cast za prijateljicu,a i za tebe,trebalo je ovo posaditi,i sve ti je lepo
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Bravo za vas dvije, predivno!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Da, cure slažem se Lovrek je veliko
![]() ![]() Ogradice, lojtrice i sl. stižu slj. tjedan, ali moram pokazati ove divote(a i mala pomoć oko identifikacije neće škoditi
![]() Ako dobro pamtim, ovo je budleja:
ogroman phlox sam razdijelila na sve strane:
ovo je...hmmm...vrsta seduma, cvate žuto
timijan
graničica je dobila društvo kale ili kane, nisam sigurna
divovski grm ljubičastog starinskog jaglaca nisam imala srca dijeliti
ovo bi bil neki pakujac, ako me pamćenje služi. Jel treba on lojtricu, ili je ovo samo šok od presađivanja?
drugi pakujac
ovo bi bila Houttuynia sa tanašnim crvenim obrubom
vrtni sljez - da mu stavim ljestvice ili će se sam dignut?
uglavnom, puževi ga već došli upoznat
![]() predivni puzavac kojem sam zaboravila ime
i ovom sam zaboravila ime
![]() pamtim samo nježno žute cvijetiće i lojtricu
hoste
![]() tri minimini seduma
simpatičan pokrivač tla s majušnim bijelim cvjetićima
još 3 seduma, rade društvo nepoznanici od bake Bee i srebrnom puzavcu od Lovreka koji sam lani bezuspješno sijala
geum
još seduma
nepeta
šeboj
opet malo seduma
PS: kaj su ovo niknuli neveni?
Nadam se da nisam izostavila niti jednu biljčicu..
|
|
Varaždin |
|
![]() |
|
A sada, sličice našeg napretka:
od jutro službeno cvatem:
gredica je totalno puna
digitalis
posijano početkom ovog tjedna
i ova 'velika' gredica je već puna
lukovice oxalisa posađene u utorak, 30.4.
![]() 'kamenjar' je dobio novu formu i popunio se delospermom u klasičnoj roza boji - hvala Lovrek
A ove ljepotice su došle sa sajma u Ludbregu:
Jednu sandevillu jer je već velika, jednu jer ima već lijepe pupoljke, jednu jer je grmolika pa je neću ja morati pincirati, a aubrietu jer sam ju jako jako htjela još od jeseni...
Sve 3 sandeville su crvene, jer sam našla samo dvije bijele na cijelom sajmu i bile su već velike a sa svega jednim ili dva cvijeta i previše su koštale. Mami me da odem danas ponovo jer mi je jedna teta rekla da ima doma male bijele i da ih donosi danas...
![]() |
|
Varaždin |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
...he-he imena luda.... tko bi sve popamtil....neke ni ja nisam znala,neke sam zaboravila, neke si ti pomiješala...al jednog dana bu sve došlo na svoje! glavo da se primi i da lijepo cvatu!
Nema ni jednog pakujca, ono je neka ranuncula, ak se varam... i ono rozo je geranuim...ma velim ti, nek sam cvate, koga briga kak se zove! ![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Ups!
![]() |
|
Varaždin |
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Bravo za cure,a ti si imala slatkog posla
![]() |
|
![]() |
|
Svakim danom kod mene ima sve više boja: nešto procvjeta, nešto kupim, nešto dobijem, ali bojice su tu...
U njemu baš uživam
![]() Ma zapravo, uživam u svemu :)
lanjski ljubičasti batat(prezimio je na hodniku, kad sam ga presadila povukao se skroz i evo ga kroz 2 tjedna je narastao na 4 listića)
pokrivači...
od Lovrek iz Ludbrega
![]() Lovrek help - tko sam ja?
prve đurđice
Imala sam lukovice oxalisa u sobi i počele su klijati (kako i zašto nemam pojma: polumrak, bez vode, bez vlage, bez zemlje, ali odlučile su) onda sam ih napokon prošli tjedan posadila - izašle su nakon 4 dana, a sad već cvatu
![]() i ja već cvatem Lovro
vodenike
|
|
Varaždin |
|
![]() |
|
Varaždin |
|
![]() |
|
Sukulenti i kaktusići su se preselili napoknon van i sad sam ih stavila malo na sunce... Nisam sigurna koje moram skloniti nazad u hladovinu(ako ikojeg jer se za sada drže baš OK).
Ova tradescatia je k meni stigla iz Pordenonea i čim sam je stavila van je promijenila boju: listovi su iz lila-zelenih prešli u zeleno lice i ljubičasto naličje
![]() Hvala cure
![]() |
|
Varaždin |
|
![]() |
|
Varaždin |
|
![]() |
|
khan ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2013 Lokacija: Marsonia Status: Offline Bodovi: 91 |
ono iznad đurđica bi mogao biti Physalis. čak i ako ga nisi ti sadila/sijala, ptice znaju donijeti sjeme, tako sam ga ja dobio :D
|
|
Ako ne možeš biti visok dva metra, budi pametan dva metra.
-Miles Vorkosigan |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Draga Vlatkich, baš je posebna tvoja vedrina i oduševljenje svakim cvjetićem!! Neka te ta energija i ta zaljubljenost u prirodu uvije i svuda prati!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
![]() ![]() bas mi milina citat te kako si sretna zbog biljki ,svi smo takvi ,svaki cvjetic nas odusevljava i veseli,bit ce tvoj vrt predivan kad se sve primi i krene,a sukulenti i kaktusi su ti super.... |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Vidim da sam bila dobrano u zaostatku pa sam se zadržala malo duže, od silnog čitanja zaboravih podosta, ali sigurno znam da me oduševljavaš svojom energijom koju ulažeš u svoj vrt, i još više me veseli s koliko ljubavi prilaziš svakoj biljčici, a to što brkaš imena, ne brini mlada si zapamtit ćeš a ja senilim i zaboravljam, ono što sam znala prije par godina trebam vremena da se sjetim(ako sjetim) ah ta starost
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
O, posjete
![]() |
|
Varaždin |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Draga Vlatkich uživala sam u šetnji oko tvojih biljkica kako onih prošlogodišnjih tako i ovih novih koje si dobila od dobrih vila forumašica ili si kupila na sajmu. Doista si pravi zaljubljenik u cvijeće koje te sada bombardira raznim imenima ali kada se to sve posloži pa dođu novi forumaši bit ćeš im prava učiteljica.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |