Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Triša piše dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Triša piše dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 40>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2008 u 14:49
Ja jednostavno kad vidim vrećice s cvijećem nisam normalna. Danas sam tako bila s prijateljicama na kavi i prošla uz Konzum,  misleći neću gledati, ali nemoguća. Diobili vrećice s gomoljima kale i ja naravno kupim i odmah po dolasku doma zasadim. Sad mi treba molitva, jer u temi kala vidim da to ne ide tako jednostavno.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2008 u 18:42
Ma Triša uz ovoliko naših dobrih vibracija moraju niknuti i uveseljavati i tebe i nas svojim cvijetomsmile187
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2008 u 16:52
Hej, kale su predivne! Ma, uveselit će one kako tebe tako i nas Wink
Triša, oko čuvarkućica stavi sitnije kamenčiće pa će ti se brže širiti, to je iz iskustva moje mame... kad je to učinila one su "ponorele" i očigledno se širile, valjda im kamenje toliko odgovara!!!
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2008 u 19:58
Navijam za kale, svi ćemo im slati dobru vibru pa da vidiš kak će biti lijepe.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2008 u 22:02
Hvala djeco, danas ja oper u Pevec i donijela irise i frezije - sutra ću posaditi lukovici, a napunila i jedan stari zalivalnik zemljim-ima sigurno 10 litara, pa sad smišljam što u njega staviti - nešto puzajuće-viseće, morat ću izgleda opet u nabavku.
Biljčice isklijale skoro sve i dobro napreduju. Brojila posudice-ima ih oko 150, a u nekima su po dvije biljke, i jiš u vrtu. Moja je procjena preko 300
malih živih cvjetića.

RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2008 u 22:33
Svaka ti čast Triša!  Vrt će sigurno izgledati fenomenalno!  smile89         Ono u većini su peruanski noćurci?
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2008 u 08:31
O pa to je pravo klijalište.Koja si ti vrednica,ma izgledat će ti vrt bajno.A za zalevalnik bi možda trebalo nešto veselo,šareno puzajuće....Možda dragoljub....
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2008 u 09:30
Dragoljuba imam u ovim čašicama hrpu, osim noćuraka, cinija , kosmosa, nekih plavih zvjezdica, znači da stavim dragoljub-baš bih mogla- točno treba biti nešto šareno iveselo.
RIJEKA

Na vrh
alkemicar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1384
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alkemicar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2008 u 11:11
Triša Thumbs%20Up
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2008 u 12:23
Baš ovakvu kantu imam i ja i ove zime je procurila. Hajde posadi nešto da mogu ukrasti ideju.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2008 u 12:44
Pa ja sam mislila neku puzavicu, možda onu ljubičastu ,koja nema baš neki atraktivan cvijet, ali Mikica misli kako bi bilo lijepo dragoljub, a imam ga - izniknuo mi je- sad sam u dilemi, možda i trilemi, daj iti neku ideju. Mogla bih ga dignuti na neki kamen-grotu ili objesiti?
RIJEKA

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2008 u 22:01
Joj Triša, čini mi se da ćeš imati previše biljčica,a jadna tismile182. Izgleda da bi bilo dobro da se dogovorimo kako da ti pomognemo i ponešto "ulovimo"smile96smile96smile96smile96smile96
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2008 u 22:04
Da nebu ispalo sa danas nisam radila ništa, ipak jesam. Irise i frezije stavila sam u dvije posude, a popodne u Konzumu kupila 2 vrećice anemona, pa sam i njih posadila. Do sada sam ih uvijek imala, pa da mi i ova godina ne prođe bez malo novih.
Maloprije sam sva klijališta premjestila u podrum, jer najavljuju zahlađenje, pa da me ne iznenadi. Petak opet proljepšanje, pa nek čuče u podrumu do petka. Azaleje i jaglace spremila u kuću, a ono što je vani ostalo, prepušteno je sudbini, ali ja mislim da neće biti ispod nule, bar ne u Rijeci.
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2008 u 22:59
I meni je prvo pao na pamet dragoljub za tu kantu.Thumbs%20Up
Vrijedna ko i uvijek,bravo Triša.Bit će to predivno,bilo šta da posadiš.
Na vrh
stephanotis View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 569
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2008 u 09:38
Ajme koliko cvijetićaaaaaaaaaa. Tio će biti jedno divno i šareno dvorište.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2008 u 21:03
E pa kako sam odlučila da niti jedan dan ne preskočim pisanje dnevnika, baš kao pred puuuuunnnnoooo godina, kad sam bila klinka (pitam se dali sam ikad bila klinka?) evo bar nešto. Cjeli dan dežuram na termometru i strahujem za anđeoske trublje i clematis. Još ću malo sačekati, jer sada je temperatura +6, pa možda neće smrzavati po noći. To mi je u vrtu pa nemam mogućnost spremiti, ali ako do ponoći padne još koji stupanj otići ću ih zaštiti kartonima i najlonom - da ne bude iznenađenja.
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2008 u 22:22
clematisu zaštiti samo oko korjena.Kud si to sadila? direktno u vrt ili u tegle? Uglavnom,uzmi par grana bora i prekrij po zemlji oko clematisa,ništa mu nebude
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2008 u 12:55
Triša, gledati tvoje cvijeće je stvarno odmor za dušu i tijelo.Cvijeće ti je prekrasno.Ali mene je oduševio ovaj Jasmin, stvarno je prelijep.Samo naprijed,jer ovo što radiš je fenomenalno!!!Tongue
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2008 u 14:20
Skidam kapu majstorice!smile211
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2008 u 22:02
Danas sam ipak zaštitila clematis, još su mi ostale direktno u zemlji hortenzije i anđeoske trublje, ali izgleda da neće temperatura pasti do nula, pa će biti sve u redu. Ostalo bilje je u podrumu, zaštićeno, u hodniku, u dnevnom boravku, kuhinji, spavaćoj sobi, kupaonici, a sve skupa bez podruma je stan od 30 m2, ako se to uopće može nazvati stanom (moram jednom staviti slikice.) , ali za ljubimce ima uvijek mjesta.
Neka više zatopli da mogu u svemu tome uživati.
Uvijek sam obožavala cvijeće i bavila se njime, ali samoj sebi sam obećala kad odem u mirovinu  biti će prava fešta od cvijeća. Zato imam ove godine prvi puta toliko svega jer sam od 13.11.2007. u mirovini, a prije mjesec dana sam dobila rješenje i sada je to zvanično.
Od ove godine veći dio mojih aktivnosti biti će posvećen "svim mojim ljubavima"
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 40>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,221 sekundi.