Triša piše dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 40> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja jednostavno kad vidim vrećice s cvijećem nisam normalna. Danas sam tako bila s prijateljicama na kavi i prošla uz Konzum, misleći neću gledati, ali nemoguća. Diobili vrećice s gomoljima kale i ja naravno kupim i odmah po dolasku doma zasadim. Sad mi treba molitva, jer u temi kala vidim da to ne ide tako jednostavno.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ma Triša uz ovoliko naših dobrih vibracija moraju niknuti i uveseljavati i tebe i nas svojim cvijetom
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Hej, kale su predivne! Ma, uveselit će one kako tebe tako i nas
![]() Triša, oko čuvarkućica stavi sitnije kamenčiće pa će ti se brže širiti, to je iz iskustva moje mame... kad je to učinila one su "ponorele" i očigledno se širile, valjda im kamenje toliko odgovara!!! |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Navijam za kale, svi ćemo im slati dobru vibru pa da vidiš kak će biti lijepe.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala djeco, danas ja oper u Pevec i donijela irise i frezije - sutra ću posaditi lukovici, a napunila i jedan stari zalivalnik zemljim-ima sigurno 10 litara, pa sad smišljam što u njega staviti - nešto puzajuće-viseće, morat ću izgleda opet u nabavku.
Biljčice isklijale skoro sve i dobro napreduju. Brojila posudice-ima ih oko 150, a u nekima su po dvije biljke, i jiš u vrtu. Moja je procjena preko 300
malih živih cvjetića.
![]() ![]() ![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Svaka ti čast Triša! Vrt će sigurno izgledati fenomenalno!
![]() |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
O pa to je pravo klijalište.Koja si ti vrednica,ma izgledat će ti vrt bajno.A za zalevalnik bi možda trebalo nešto veselo,šareno puzajuće....Možda dragoljub....
|
|
![]() |
|
Dragoljuba imam u ovim čašicama hrpu, osim noćuraka, cinija , kosmosa, nekih plavih zvjezdica, znači da stavim dragoljub-baš bih mogla- točno treba biti nešto šareno iveselo.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Triša
![]() |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Baš ovakvu kantu imam i ja i ove zime je procurila. Hajde posadi nešto da mogu ukrasti ideju.
|
|
![]() |
|
Pa ja sam mislila neku puzavicu, možda onu ljubičastu ,koja nema baš neki atraktivan cvijet, ali Mikica misli kako bi bilo lijepo dragoljub, a imam ga - izniknuo mi je- sad sam u dilemi, možda i trilemi, daj iti neku ideju. Mogla bih ga dignuti na neki kamen-grotu ili objesiti?
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Joj Triša, čini mi se da ćeš imati previše biljčica,a jadna ti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Da nebu ispalo sa danas nisam radila ništa, ipak jesam. Irise i frezije stavila sam u dvije posude, a popodne u Konzumu kupila 2 vrećice anemona, pa sam i njih posadila. Do sada sam ih uvijek imala, pa da mi i ova godina ne prođe bez malo novih.
Maloprije sam sva klijališta premjestila u podrum, jer najavljuju zahlađenje, pa da me ne iznenadi. Petak opet proljepšanje, pa nek čuče u podrumu do petka. Azaleje i jaglace spremila u kuću, a ono što je vani ostalo, prepušteno je sudbini, ali ja mislim da neće biti ispod nule, bar ne u Rijeci.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
I meni je prvo pao na pamet dragoljub za tu kantu.
![]() |
|
![]() |
|
stephanotis ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 569 |
Ajme koliko cvijetićaaaaaaaaaa. Tio će biti jedno divno i šareno dvorište.
![]() |
|
![]() |
|
E pa kako sam odlučila da niti jedan dan ne preskočim pisanje dnevnika, baš kao pred puuuuunnnnoooo godina, kad sam bila klinka (pitam se dali sam ikad bila klinka?) evo bar nešto. Cjeli dan dežuram na termometru i strahujem za anđeoske trublje i clematis. Još ću malo sačekati, jer sada je temperatura +6, pa možda neće smrzavati po noći. To mi je u vrtu pa nemam mogućnost spremiti, ali ako do ponoći padne još koji stupanj otići ću ih zaštiti kartonima i najlonom - da ne bude iznenađenja.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
clematisu zaštiti samo oko korjena.Kud si to sadila? direktno u vrt ili u tegle? Uglavnom,uzmi par grana bora i prekrij po zemlji oko clematisa,ništa mu nebude
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Triša, gledati tvoje cvijeće je stvarno odmor za dušu i tijelo.Cvijeće ti je prekrasno.Ali mene je oduševio ovaj Jasmin, stvarno je prelijep.Samo naprijed,jer ovo što radiš je fenomenalno!!!
![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Skidam kapu majstorice!
![]() |
|
![]() |
|
Danas sam ipak zaštitila clematis, još su mi ostale direktno u zemlji hortenzije i anđeoske trublje, ali izgleda da neće temperatura pasti do nula, pa će biti sve u redu. Ostalo bilje je u podrumu, zaštićeno, u hodniku, u dnevnom boravku, kuhinji, spavaćoj sobi, kupaonici, a sve skupa bez podruma je stan od 30 m2, ako se to uopće može nazvati stanom (moram jednom staviti slikice.) , ali za ljubimce ima uvijek mjesta.
Neka više zatopli da mogu u svemu tome uživati.
Uvijek sam obožavala cvijeće i bavila se njime, ali samoj sebi sam obećala kad odem u mirovinu biti će prava fešta od cvijeća. Zato imam ove godine prvi puta toliko svega jer sam od 13.11.2007. u mirovini, a prije mjesec dana sam dobila rješenje i sada je to zvanično.
Od ove godine veći dio mojih aktivnosti biti će posvećen "svim mojim ljubavima"
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 40> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |