Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj novi dom
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj novi dom

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4950515253 151>
Korisnik
Poruka
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 08:34
A ovo je zanimljivo na više načina! Laughing
1. Ova margaritela je sama "pobjegla" iz prednjeg vrta, pa iako je izložena nemilosrdnom suncu veći dio dana, ovako rascvjetana je već više od mjesec dana!
2. Visoka je cca pola metra, u njenoj neposrednoj blizini nema ničeg dovoljno visokog što bi moglo pomoći ovoj žabici da skoči na nju Rolling%20Eyes
3. Otkud uopće žabica u mom vrtu kad nigdje nema stajaće vode???? Shocked

Počinjem ozbiljno vjerovati da svaki vrt ima svoje, sasvim posebne, priče i tajne! Pa ako dovoljno paziš tu zbilja svaki dan možeš pronaći neko novo čudo! Very%20Happy
Time is something you can never get back..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 08:41
Misty, ti si kao lutajući reporter, svašta zanimljivog pronađeš u svojem vrtu...ne mogu, a da se i ja ne divim ljepoti suncokreta i sočnoj bujnosti krasnih krušaka.
lijepi pozdrav
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 08:51
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

Misty, ti si kao lutajući reporter, svašta zanimljivog pronađeš u svojem vrtu...ne mogu, a da se i ja ne divim ljepoti suncokreta i sočnoj bujnosti krasnih krušaka.
lijepi pozdrav
Znaš, kad ujutro sve pregledam, sjednem u debeli hlad odrine uz kavicu i osjetim duboku zahvalnost prema životu koji mi je podario cijeli jedan svijet u mom vrtu! Taj svijet je nešto manji (nećemo sitničariti zar ne?) ali i on je pun događanja, a sve traume donedavno poznatog svijeta ostaju iza ograde! Tako ja to doživljavam...

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 14:30
i kruške i suncokreti i cvijeće i mačak bleki ( koji je isti kao moj mačak kazo) su jako lijepi!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 14:57
Bravo za ivančicu i žabicu,priroda se voli nama igrati,pa koji puta nas i iznenadi
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 15:09
vidiš kako svega ima u tvom vrtu
irise nemoj orezivati, lišče će biti zeleno sve do jeseni,
a slijedeće godine na proljeće uživati ćeš u predivnim cvjetovima
žabica ti je ova koja živi na travi, ima ih kod nas dosta, skakuće dosta u dalj i uvis, a njoj je jutarnja rosa piće, hrani se muhama i sitnim krilatim kukcima
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 16:12
Slika sa ivančicom i muhom je jako interesantna! Evo čitam, dobila si
odgovor od Mari kako je sve moguće!
Suncokreti, suncokreti....krasno cvijeće........kad vidim tvoje žao mi je što sam odustala od njih! Treba ih puno zalijevati................ pa sada uživam u tvojima!
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 22:54
suncokreti svakako zasluzuju paznju,kao i ivancica
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 07:04
Misty, ja sam ti isto na cvijet nekih od mojih irisa čekala tri godine (plave). A neki (bijeli, žuti, ljubičasto-smeđi) mi cvali odmah prvog proljeća, tako da zaista ne znam koja je njihova tajna.. Inače, ja listove odrežem nakon proljeća, ali ako ti ne smetaju drugim biljkicama - ne trebaš. I, da, imaš pravo - ulaskom u vrt, šetnjom istim, sve naše boli, sve tuge bivaju nekako manje. Dobro je da je tako!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 09:04
Originalno poslano od člana misty-da misty-da napisao:

Jutrošnju inspekciju počinjem sa suncokretom, možda su vam već dojadili, ali zbilja zaslužuju pažnju i divljenje Very%20Happy

I ja skupa sa tobom uživam u suncokretima,zahvaljujući tebiClapBig%20smile
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 09:34
antonija kad nešto voliš to postaje još ljepše Wink

mali kaktus jučer sam ukopala malu plastičnu zdjelicu u tu lijehu, napunila je vodom i oko nje smjestile neke male travke. Možda se maloj žabici svidi privatni bazenčić pa me neće ni napustiti

Mari irisi su mi u hladu odrine, lišće im je zbilja bujno i visoko, a i bez cvijeća djeluje dekorativno. Poslušat ću te i ostaviti ih tako, valjda će cvasti dogodine.
A nisam znala da žabe žive daleko od vode, možda je zato tako sićušna i slatka?   

bergenija pa moji suncokreti nisu dobivali više vode od ostalog cvijeće, možda čak i manje jer do njih moram tegliti preteške kante a ništa im ne fali

gio na suncokrete sam ponosna jer sam ih sama sijala i s pažnjom pratila od trenutka kad su izvirili iz zemlje!

Anaida čekat ću ih ja! A vrt je zbilja pravo liječilište od životnih briga, možda i više jer nudi tako puno sadržajnosti! Cijeli mali svijet magije!

Mira noćas je malo kiše razveselilo biljčice, a mene poštedilo od nošenja kanti pa sad samo uživam i ja!
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 11:02
Dvozub i dalje neumorno cvjeta, kao da pokazuje gazanijama kako treba "živjeti" pa će i one ponoviti cvatnju Very%20Happy

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 11:03
Dobro je dok ih posjećuju pčelice, važno da još nisu ptičice Laughing

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 11:04
Hoste će uskoro ispuniti dvorište mirisom! Very%20Happy

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 11:05
U voćnjaku su još jučer ovo bile samo visoke travke, rascvjetale se nakon kiše Very%20Happy

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 11:05
Bleki jutros nije izdržao inspekciju do kraja. Kad smo stigli do voćnjaka samo se smotao u mekani malč. Neprospavane noći imaju svoju cijenu Razz

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 13:31
Prekokrasna hosticasmile99
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2010 u 06:59
Misty žabica je preslatka, iako ja se nadam da ćeš uskoro vidjeti i koju gatalinku, a to je zaista divna žaba. One ti žive uglavnom u krošnjama nžeg drveća, iako će se jako često vidjeti i u vinovoj lozi. No, ono što me oduševljava kod njih je, osim što su prekrasne i nježne, je njihov pjev. One ti ne krekeću kao ostale žabice nego nježno pjevaju u ljetnim noćima. Može se to usporediti sa cvrčkom, ali da recimo ima glasnice
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2010 u 07:09
Hosta će ubrzo zamirisati svojim bilim ljiljanićima,a mali Bleki je stvarni vidim imao burnu noćWink
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2010 u 08:26
Misty stvarno imaš oko za i male stvari koje nam podari priroda!
Ona žabica na margariti je slika za pet!Thumbs%20Up

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4950515253 151>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,484 sekundi.