Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj vrt seoski
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj vrt seoski

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5152535455 66>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 10:58
Ti znaš da sam ja u tvoj salaš zaljubljena??? Prekrasan je ..... kad meni moji poznanici i prijatelji vele da sam puno u vrtu napravila, onda ja počnem o tebi i tvom salašu .....ljubice moja oduševljavaš me svakom novom fotkom!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 11:29
Hvala puno! Malo je neuredno ovih dana, al od silnog posla ne stignem sve dotjerat da bude pod špagu.

Trava je prorasla šljunčane staze pa djeluju neuredno. To ću riješit danas.

Izbjegavam herbicide jer me strah da će dio špriciva završit i na mojim biljkama. A pošto herbicid ne ubija samo list na koji padne, nego čitavu biljku, ja radije za uništavanje trave u stazama koristim obični benzin (oktani nisu bitni Smile).
Pošpricam travu benzinom, on uništi nadzemni dio biljke, poslije ispari i nikom ništa. A ako slučajno i padne na moje biljke, osuši se samo list na koji je kapnuo. Biljka ostane čitava.

Usto, prednost benzina jest i to što djeluje odmah. Već sutradan je trava suha i samo mi preostane da ju spalim plinskim plamenikom.

Herbicidu treba puno vremena da uništi travu. A i nije baš "human", pošto ubija travu polagano, "izgladnjivanjem".
Benzin ubije samo nadzemni dio biljke i trava se oporavi za mjesec dana.

Tako da su mi sa benzinom staze čiste, a savjest mirna. Big%20smile 

Eksperimentirao sam i sa octenom kiselinom, alkoholom, otopinom šećera....ali ništa ne uništava travu kao benzin. Eksperimenti se nastavljaju, pa ako pronađem neki ekološkiji herbicid, javim vam. Tongue
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 13:10
Samo se ti meni čuvaj dok eksperimentiraš i nitko sretniji od mene!
Na vrh
magnolija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 691
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 13:49
dragi gogo, evo prvi puta sam posjetila tvoj bajkoviti vrt i to od prve strane.malo je reći da sam uživala.neznam šta bih prije pohvalila.tvoje biljke, tvoje stazice, ručne radove ili tu dušu punu ljubavi prema svemu i svakome. hvala ti što si me ugostio, od danas sam redovni posjetilac tvog salaša. veliki pozdrav iz sarajeva
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 16:51
Originalno poslano od člana mali gogo mali gogo napisao:

Hvala puno! Malo je neuredno ovih dana, al od silnog posla ne stignem sve dotjerat da bude pod špagu.

Zaboravila sam "ovo" iskomentirati, ako i je neuredno kao što kažeš ne vidi se na fotkama........zapravo što je za tebe neuredno?
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2011 u 11:26
sviđa mi se kompletno sveClap kako si uredio gredice uz brijeg, staza koja vodi prema kući, zumbuli, a ona slika s tratinčicama je WOWTongue
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2011 u 11:37

Poput bonbončića sve sređeno.. Vidim da i Lasta voli po gredicama skakukati Smile

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2011 u 11:37
Vidim da si se zalaufao punom parom.
Lijepo si sredio novi dio pored povrtnjaka.
Predivno kao i uvijek! 

smile39
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 05:10

Ovaj eksperiment s benzinom za uništavanje trave mi izgleda vrlo zanimljiv pošto ni ja ne koristim nikakve nikakve kemijske preparate radi mojih voćaka. Pljevljenje ne koristi, što počupam izraste za dan dva iznova! Unhappy

Nevjerojatno je kako se trava uspije progurati i između nasutog žala, ali po tvojim stazicama je tako lijepo šetati! LOL

Time is something you can never get back..
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 11:35
prvo sam se odusevila s prvim slikama,a onda rastuzila zbog price o Drazenu,zivot je surov,i zao mi je sto se tako zavrsilo

...nastavila sam setnju,jer na tvom rancu se ima puno toga za vidjeti... a vidim da i Lasta uziva u tvom cvjetnom raju
Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 15:49
kada god prošetam tvojim vrtom uvijek naiđem na nešto što me posebno oduševi, da ne pogrešim sve je predivno i tako lijepo osmišljeno i provedeno u djelo ali izdvajam ovu sliku

Uploaded with ImageShack.ussmile141
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 16:45
Kako uspijete pronaći samo jednu fotku ..... meni je taj cijeli salaš prepreslatki.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 18:33
Kod tebe je uvijek lijepo Thumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20Up
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 10:44
Ovaj vikend sam kosio travu, okopavao gredice cvijeća, pošpricao benzinom travu u stazama (na fotografijama se vidi kako izgleda trava pošpricana benzinom nakon samo jednog dana)....

Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 11:00
A ostatak vikenda sam se igrao detektiva i pomoću moje nove knjige - "Atlas korovne, ruderalne i travnjačke flore" - sam određivao kako se zove pojedina samonikla boljka na mom salašu.

Knjigu je napisala moja bivša profesorica botanike i jako sam zadovoljan njome.

Čitao sam da je, svojevremeno u Britaniji, vrlo popularan hobi bio sakupljanje i prešanje biljaka za herbarij. Mladi ljudi su se doslovno natjecali tko će skupiti što više raznovrsnog bilja. Dobro, današnje vrijeme je stvorilo potrebu da se biljke u prirodi moraju čuvati i sreća je da više ne postoji tolika pomama za sakupljanjem biljaka.
Ali knjiga me podsjetila na ta neka davna, romantična vremena kad mladi ljudi nisu povazdan buljili u ekrane i dopisivali se Fejsom ili SMS-om. Kad su u svoje slobodno vrijeme sjeli na bicikle i odpedalirali u prirodu, promatrali okolinu, sakupljali biljke, pokušavali odgonetnuti o kojoj se vrsti radi.... i naravno uvijek je tu bila neka korpa sa hranom, jer nema ukusnijeg obroka od onog koji blaguješ sjedeći na travi, u hladu stoljetnog drveća.

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 11:12

Sve su slike jako lijepe, no najviše me oduševila ova koju sam ponovila. Cvjetovi su prekrasni. Da li je to kerija?

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 11:34
Pravi je užitak pogledati ove slike.
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 12:02

Hvala!

Nataly, pun pogodak - radi se o keriji. Kad joj ovako povećaš cvijet, tek onda se vidi njegova puna ljepota.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 12:07

Ali knjiga me podsjetila na ta neka davna, romantična vremena kad mladi ljudi nisu povazdan buljili u ekrane i dopisivali se Fejsom ili SMS-om. Kad su u svoje slobodno vrijeme sjeli na bicikle i odpedalirali u prirodu,  
Evo ja "mlada" upravo vidjela na računu da sam napisala 198 sms-a prošli mjesec.... iskreno puno mi je ljepše nazvati nego tipkati, ali.....

Ljubice moja salaš je prekrasan, fotke isto tako, Lastica mi je preslatka, a tvoj trud da iz ničeg napraviš puno je itekako vidljiv......

....u srijedu ujutro bit ću ti jako blizu i poslat ću jedan Veliki ljubac....tako da se ne pitaš od koga li je
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 12:11
Lijepo se zašarenio tvoj salaš,ali ja još nisam čula da se benzinom,uništava korav,pa čak i na stazici,ja to radim s herbicidom.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5152535455 66>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.