Moj senjski vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 152> |
Korisnik | ||
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ja imam hipoestes godinama zeleno/pink, ali ga nikada nisam pokušala pelcati, a ti? Morat ću pokušati...
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
|
![]() |
||
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
||
![]() |
||
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
|
Nije me dugo bilo i sada guštam,guštam u predivnom cviću,zaista predivnom...
![]() ![]() |
||
![]() |
||
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
|
Žuta klasnica, ne mogu a da je i ja ne spomenem, prelijepa je! Nikada nisam ni čula za nju, možda bi nam mogla malo više napisati o njoj?
![]() |
||
Time is something you can never get back..
|
||
![]() |
||
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
|
Slažem se s curama, žuta klasnica je zaista posebna, a što se tiče lantane, idem sutra u shoping...imala sam veliku lantanu, stablašicu (oko 160 cm visine) i pretprošle zime se smrzla...čak je i moj muž, kojeg ne zanima cvijeće i nema pojma o cvijeću, rekao da mu je prekrasna.
|
||
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
Katek, moj je kao što vidiš zeleno-crveni i otišao je u visinu pa sam odrezala grančice prine mjesec dana. On se odmai brzo lojepo razgrmio, a reznice sam popikala u teglice i sve su se primile, tako da možeš to isto napraviti sa svojim. Vidjela sam ga na fotki u tvojem vrtu i puno je veći od mojega pa mu neće faliti koja grančica.
lijepi pozdrav
![]() |
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
Evo, napisat ću ono što znam, posađenu reznicu sam dobila proljetos od naše Silvek.
Pachystachys lutea - žuta klasnica, trajnica je porijeklom iz Perua i Meksika. Kod nas se uzgaja kao sobna biljka ne previše razgranatog grma, a tokom cvjetne sezone voli biti na otvorenom. Kažu da voli polusjenu i ne previše sunca, no kod mene na balkonu je na punom suncu i nisam po ničemu primijetila da joj smeta. Cvijet je naravno, prekrasno žut, sastavljen od "latica" koje imaju oblik većih ljuski iz kojih izlaze zanimljivi bijeli cvjetići . Naraste najviše do 50cm, a najesen je treba podrezati da bi imala ljepši oblik. Traži redovito, ali ne preobilno zalijevanje, ja ju zalijevam svaki dan jer vidim da joj treba. Navodno se vrlo jednostavno razmnožava reznicom koja se posadi u zemlju, na toplo i redovno zalijeva, ali osobno nisam još isprobala.
|
||
![]() |
||
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
|
Daj Sara probaj, za mene. Čim voli polusjenu ja ju udomljavam!!! ![]() |
||
![]() |
||
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
|
Koje li dileme oko cvetja. Nisam vidjela nista na balkonu, jer mi nisi pokazala. Danas bus dobila.
Ovo je super cvijetje. |
||
![]() |
||
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
|
prekrasno Saric
![]() |
||
cvijet za cvijet=buket
|
||
![]() |
||
goga-zg ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 573 |
|
Sara opet sam ti bila na balkonu,malo slinim po onim koprivama i achimenesom.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
hipoestes je jako lijepa i zanimljiva biljka, i lantana je lijepo procvijetala!
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
|
hvala curičke!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
|
Hvala ti za informacije o tom prelijepom cvijetu, nadam se da ćeš isprobati ožiliti neku reznicu, pogotovo jer je i inače treba rezati.
A pogled s tvog balkona je zbilja posebno lijep!
![]() |
||
Time is something you can never get back..
|
||
![]() |
||
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
|
Sarica biljkice su ti predivne..i meni se posebno sviđa klasnica..
![]() |
||
Dream as if you'll live forever , live as if you'll die today
|
||
![]() |
||
|
ovako danas izgledaju žardinjere ispred zgrade:
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
šarenolisna vinca:
![]() još se nađe pokoji cvjetić jednogodišnjeg lila iberisa:
![]() pikavi, ali preslatki borač prepun je mrava:
![]() nakon prve cvatnje, jednogodišnji kokotić sam odrezala, pa opet cvate:
![]() rudbekije neumorno cvatu već drugi mjesec:
![]() |
||
![]() |
||
|
vinca:
![]() cleome rastu iz betona i asfalta:
![]() ![]() centrantus isto neumorno cvate:
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
|
Krasno! i balkon i žardinjere!
|
||
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
||
![]() |
||
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
|
Meni je bilo dovoljno da te upoznam i da si mi jedna osoba koja mi je ostala draga srcu -a za cviječe nemam koment. toliko je predivno oduševljena sam svaka čast legendooo
|
||
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 152> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |