Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Morsko-cvjetni ugođaj
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Morsko-cvjetni ugođaj

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5455565758 370>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 14:44
ma nemam rijeci kojom bih opisala tu ljepotu...na koju god stranicu da odem i prošetam bilo kojim vrtom svi su lijepi...moj je tek u nastajanju...malo biljcica...ali zato me danas moja šogorica raspoložila i kupila bugenviliju...smile90
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 14:55
"zgužvani" cvijetak je presladak..amarilisi +5 Smile
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 22:11
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Lantana kod tebe uvijek nešto posebno!Predivno sve.
I ovo plavozgužvano" i sobni javor.

Ali me je lamparathus nasmijao.! Triša mi je dala komadićak i rekla ime i objasnila to raste onako padajuće i cvjeta. I kako sam ja bedak, ja sam mislila neka vrsta kaktusa... Još sam nudila unuci za njenu zbirku.
Na koncu je ostao kod mene ali posađen u malom pitariću!LOL

Meni njegov cvijet sliči na... e sad ono što puže i ima isto mesnato lišće ali kao recimo ružmarin... što sam dobila od Hoye i posadila u moj "kamenjar", bolje reći ciglenjak. O njemu kad bude nešto vidljivo.
Ali taj lamparanthus znači treba priličan prostor! Sad mi je jasna i slika kod(čini mi seConfused)Duda Lave, gdje je malecka kćerkica ispred tog ogromnog grma!Big%20smile 

To što si dobila od Hoye je vjerojarno delosperma, ona se isto dosta širi, ali puno duže cvate, cvijet je sličan samo je malo manji, ja sam ovaj lamparanthus htjela da prekrije zid i prekrasan je dok cvjeta, a poslije je samo zeleno. Možeš ga posadiri negdje da se spošta ili da puže i prekrije tlo.
život je more
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 22:14
Originalno poslano od člana iris iris napisao:

ne znam koji je ljepši cvijet...onaj Trišin ili onaj moj Smile oba su predivna
kod mene još skoro ništa ne cvijeta pa baš uživam gledajući tvoje slike
a još kod tebe stalno nešto novo...ma suuper

Znaš iris kako ih je lijepo vidjeti gdje ih je puno na kupu, mislim na ovaj zgužvani, šteta je samo što kratko cvjeta. Bit će mladih, ako te zanima.
život je more
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 22:16
Originalno poslano od člana Mamaa Mamaa napisao:

kod tebe kao i uvijek sve prekrasno i u cvatuSmile
tvoj lampharantus- mi se primio i vidim da ima pupoljakSmileSmile, ali iako sam ga posadila u viseću teglu- on ide nekamo u visConfused

Spustit će se on ne brini, ja sam nekidan otkinula granu bilo je u njoj 2 kila. Samo kod tebe mora zimi unutra, jer je on pun vode i smrzo bi se.
život je more
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 22:17
Originalno poslano od člana stefkaja stefkaja napisao:

ma nemam rijeci kojom bih opisala tu ljepotu...na koju god stranicu da odem i prošetam bilo kojim vrtom svi su lijepi...moj je tek u nastajanju...malo biljcica...ali zato me danas moja šogorica raspoložila i kupila bugenviliju...smile90

Drago mi je da si dobila bugenviliu, sada joj se možeš diviti svaki dan. Ja sam nekidan vidjela bijelu, prekrasna je, nešto posebno.
život je more
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 22:20
Originalno poslano od člana Duda-Lave Duda-Lave napisao:

"zgužvani" cvijetak je presladak..amarilisi +5 Smile

Interesantno je Duda-Love koliko lijepog cvijeća raste u prirodi, a da mi i ne primjetimo. "Zgužvanog" je moj ujak presadio u svoj vrt i tamo sam ga prvi put vidjela, a tek kasnije u prirodi.
život je more
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 22:45
Da često se to dogodi, meni se desilo sa encijanom, raste u prirodi, a ja ga kupujem.
Je Lantana baka je dobila od Hoye delospermum, sličan je samo kao neka manja varijanta lamparantusa. - dobra informacija za mene da cvjeta duže- super.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 09:33

je Lantana ja imam isto nekih presađenih biljčica iz prirode...makar sam dobila primjedbe "pa iščupaj taj drač iz vrta" eto kako mi sve imamo različito poimanje ljepote prirode..odma znaš kakva je to osoba i u regularnom životu...kadkad sam sebi smiješna da preko biljaka ocijenjujem tko je kakav..ali ima nešto u tome jer sam primjetila da pogađam..

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 12:17
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Originalno poslano od člana Flavia Flavia napisao:

Predivno je sve, i biljke i cijeli ambijent, svaka čast Lantana smile75
Zaljubila sam se u tvoj vrt čim sa ga prvi puta vidjela, a tek pogled na more....smile93

Hvala Flavia i za tebe lamparanthus, nebo i more

--Lantana ovdje sam zanijemila ti si trebala i slikati najbolje svijetske modele------------ -baš ono ubodeš pravoTongueTongueTongue-svaka ti čast
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 12:19

Originalno poslano od člana Flavia Flavia napisao:

Predivno je sve, i biljke i cijeli ambijent, svaka čast Lantana smile75
Zaljubila sam se u tvoj vrt čim sa ga prvi puta vidjela, a tek pogled na more....smile93

Hvala Flavia i za tebe lamparanthus, nebo i more

--Lantana ovdje sam zanijemila ti si trebala i slikati najbolje svijetske modele------------ -baš ono ubodeš pravoTongueTongueTongue-svaka ti čast
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 12:49

Znaš iris kako ih je lijepo vidjeti gdje ih je puno na kupu, mislim na ovaj zgužvani, šteta je samo što kratko cvjeta. Bit će mladih, ako te zanima.

pa naravno da me zanima Smile a podsjetila bih te i na mirtu ako ju negdje ugledaš sjeti me se Big%20smile ali nije ništa hitno Smile
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 13:11
Niho hvala ti, ali nisam ja baš neki umjetnik, svaka slika na kojoj se vidi malo mora ili neba je odmah ljepša.

Iris, sad sam se sjetila mirte, moram ići malo van mjesta gdje raste, ja sam je presadila dva puta i ništa doduše na krivo mjesto i u krivo vrijeme pa ću ponoviti.
život je more
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 13:41
Lantana nemoj biti skromna, jer JESI umjetnik. To se vidi i iz raznolikosti bilja i cvijeća,planu vrta, pa kombinacijama, mjestima na koja si sadila a i slike su ti sve Thumbs%20Up

Mora li lampranthus biti baš na suncu?
A ono je delosperma! Učim, učim!WinkBig%20smile

I hvala za calistemon. Je, to je taj. Znala sam, ali zaboravila... e sad sam si zapisala imena biljki koje imam i koje želim slijedeće godine!Big%20smile
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 14:09
Lantana ti si posebna zaista....

Ja točno osjetim kako u svakoj slici i svakom cvijetu postoju djelić tebe...

Nemoj me pogrešno shvatiti ali ja uživam u tvome vrtu i tvojim slikama....

smile120
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 14:11
Baka, hvala na pohvalama, volim ja kombinirati, ali daleko je to od umetnosti.
Dobro učiš Wink Lamparanthus i delosperma jako vole sunce i na suncu bolje cvatu.

Evo ješ jednog cvijeta koji jako voli sunce, u mom vrtu osim ruža njih se najviše vidi. Gazanije u raznim bojama od bijele, žute, narančaste do crvene, Slikala sam ih na svim mjestima gdje rastu, mnoge su se same rasijale, ima ih sigurno 15-tak različitih, jednom ću slikati samo cvjetove a sada u krupnom planu

život je more
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 14:19
sve je super...gazanije su ti divne..svaki put kad setam tvojim vrtom ostanem bez rijeci...stvarno imaš stila i smisla za cvijeće i uređenje vrta...imas puno cvijeća ali sve ima svoje mjesto i predivno je na slikama a tek uživo mislim da ostane čovjek bez riječi
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 14:25
Koje Divoteeee, tvoje su mi gazanije pune pupoljaka, brzo će cvjetati Thumbs%20Up
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 14:50
Došla sam te pitati kad ćeš staviti nove sličice, a kad tamo gazanije procvjetale, prekrasne su
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 17:01
...predivno , lantana, gazanije su me posebno  očarale  jer sam ih počela skupljati i vrlo sam zadovoljna kako se snalaze na suncu.....tvoji kušini gazanija su prelijepi...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5455565758 370>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.