Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5758596061 136> |
Korisnik | ||
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Vjerujem da će se javiti još netko sa svojim iskustvima. Sretno i uživaj u cvjetićima!
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Prema vašim iskustvima zanima me koji klematis najbrže raste i dali svaki u proljeće kreće iz početka, jer mome "multi blu" se grane dosta osuše, pa ga moram orezati. Ima li neki kojemu grane i lišće ostaju po zimi, ili barem grane.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
|
Montane rastu 6-8 metara, grane se ne suše i super izgledaju. |
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
|
Prvi cvjetovi u vrtu.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Došli mi s mora kad ono Montana Mayleen u cvatu. Slike popodne, sad na teren radit prvo. |
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
|
Postoji metoda pinching out kojom se trgaju vrhovi mladica da bi clematisi postali bujniji. Znači na graničici se trga dio koji raste prema gore na mjestu jačeg pupa, znači sve iznad se otrgne. |
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
|
Triša imaš i zimzelene klematise, npr. armandii, on spada u 1. grupu i cvate u 3. i 4. mjesecu |
||
![]() |
||
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
|
![]() dali je ovo ok za moje bebe?? tu bi bili do zime a onda bih ih orezala i spremila na sigurno... |
||
Tena 28.3.2010
|
||
![]() |
||
|
Trebaju im noge biti u hladu, napravi im nekakvu sjenu.
|
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
|
Baš su na otvorenom, može prijedlog? Usput prekrasan rozi cvijetić
|
||
Tena 28.3.2010
|
||
![]() |
||
|
Trebamo pomoć!! Pomagajte!! Da ga režem do dole ili?
Samo su klonuli pupovi, pa lišće ajme, od svih njih samo The President. Dole se cijela granačica povila ![]() Ovo okolo su drugi clematisi, a tu se vidi povijena cvijetna stapka i cvijetni pup prema dole. ![]() |
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
ja bi svakako odrezala do zdravoga!
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
|
triša ovo je armandi...on prvi cvijeta i divno mirišeeeeee i da on je zimzelen
![]() ![]() a ova dva će pravit društvo armandiju...hvala prijateljici koja mi ih je poklonila ![]() ![]() a ovog nestrpljivo očekujem da procvijeta ![]() d.i.n.a. bez problema posadi te klematise u zemlju puno će ti bolje rasti i bit će ljepši.... |
||
![]() |
||
|
I ja mislim da bi trebalo. Pustit ću ga još koji dan. Tjera nove izboje, a ova grana cijela loša.U čekanju slika ostalih kolekcija. Posebno se veselim Grickinim i Flavijinim koje imaju puno, puno egzotičnih. |
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
|
Ja Dina također mislim da bi tvoji klematisi mogli ići u zemlju. A što se tiče venuća Klimatis kad je stvarno venuće onda cijela biljka istovremeno pokazuje iste simptome. Ako ti negdje drugdje na biljci tjeraju nove grane biće da si ti nehotice oštetio (ili nešto drugo) tu granu. Oreži i veseli se novim cvjetovima. Moj m.Bateman također procvjetao...
![]() |
||
![]() |
||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
|
||
![]() |
||
|
Mislite da su dovoljno veliki? Pričekati ću jer ionako još moram pustiti ružu penjačicu da se primi, presaditi jednu i tako... Neka budu do proljeća, neće im škoditi...
|
||
Tena 28.3.2010
|
||
![]() |
||
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
|
Onda ih svakako zaštiti u podnožju. Sretno Belina! |
||
![]() |
||
|
Lijepa montana, još ljepši armandi. Čestitke
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Naletila sam u Kauflandu na jedan jedini clematis Miss Bateman i platila 9,99kn visok oko 25 cm malo posušen ali se oporavlja. Nisam molgla odoljeti... Kako da zasijem clematis tangutica, imam sjeme ( žuti). Ima li ga netko? Molila bih vašu sličicu u cvijetu. Znam da je 3 grupa i d je dosta invazivan..
|
||
![]() |
||
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
|
Morat ću i za njega smisliti neko mjesto. Još nemam pojma gdje. |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5758596061 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |