Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 47>
Korisnik
Poruka
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:38
Držim ti fige za ispit (ma znam da buš ti to dobro zbavila) smile78
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2008 u 19:48
Hvala Franjice!

Danas nisam mogla odoljeti sunčanom danu - kupila sam danas 3 maćuhice, jasmin i neke žute cvjetiće, pa sam odmah posadila maćuhice. Iza kuće sam još posadila astilbe, incarviellu, eucomis, fresie, galtoniu i nešto ljiljana.  Najavljuju kišu za ostatak tjedna, tak da ću ostatak tjedna probati učiti...

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2008 u 20:47
SilveK, evo slikica amula, jako su još mali, najveći ima 20 cm, da ja tebi to iščupam s korjenom, naravno i pošaljem,  pa što bude bude. Nije to neka zahtjevna voćka. Ja sam tako malu posadila u vikendici pred 4 godine i ove je godine prvi puta cvjetala, a narasla je oko 1,5 m.

Usput ću ti poslati i ostalo.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2008 u 22:21
smile79 Triša! Kako velika izraste? 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2008 u 13:48
Izraste stablo, koje podsjeća na šljivu, takav mu je i cvjet, ali plod je okrugao od žutog do tamno crvenog, koštica mu je okrugla, a okus, pa tako podsjeća na šljivu.    
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 11:54
Evo nabrzak da se malo pohvalim - neće kopati po našem gruntu, uspostavili su dogovor s drugim po redu susjedomSmile Aha, jesam ih!!! Sad još čekam da to stvarno i naprave, onda bum sigurna da neće ići po našem...
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 11:56
bravo Silve :)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 18:57
SilveK, kad budeš imala vremena daj stavi malo slikica od biljki koje si mi poslala, ja sam luda od iščekivanja, danas posijala neke "djevojke u zelenom" ili nešto slično i "roza trubice".
Nešto sam vidla na netu, ali nešto ne znam na pr, ima neka noćna frajla, ali ta nema veze s onim što mi zovemo tim imenom.
Gnjavim ,a li ako ima sliku ili je već negdje na forumu uputi mesmile143
RIJEKA

Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 21:09
Bravo SilveK, sredila si Vodoprivredu! Držim ti palčeve za ispit.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 22:20
Triša, u subotu bum stavila slike cvijeća i mali opisWink
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 23:11
Evo, konačno je završio  taj ispit i mogu se mirne duše vratiti na forum...Rezultat za 10 dana, ali eto, onaj od prošlog tjedna položila s 5 (malo se hvalim...)
Uglavnom, prvo se moram pohvaliti da sam jučer dobila 3 veeelike kuverte od Dalmax22 - ljudi, čega je tu sve bilo...sjemenki ko u priči, pa reznice đirana, osteospermuma, graničica, neka lukovica i još neidentificirana biljčica...Nešto sam odmah posadila, sad za vikend sam si zacrtala sjetvu... Biti će svega...Smile Baš me je lijepo iznenadila, čak sam i ogrlicu dobila... - to nebum posijalaLOL, nego nosila.

Danas poslije ispita jedan đir po baumaxu, naišla na ovaj grmić - cytisus - neznam ništ o njemu - pa to ima iskustva - molim savjet.

Ah, usput pokupila i gomolje dalia po 8 kn - nisam mogla odoljeti...

Poslije otišla u kaufland - rasprodaja jaglaca po 41 lipu. Ocvali su, ali meni nije bitno - cvasti će poslije ili druge godine - trebalo ih je spasiti!Big%20smile

Uglavnom, kod nas vjetar puše ko lud, nadam se da će konačno prestati jer planiram radni vikend na vrtu....odmor za dušu ...
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 23:15
Ti to izgleda otvaraš utočište za biljke?
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 23:36
Srce me boli dok vidim da biljčice umiru u dućanu....Broken%20Heart
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2008 u 08:30
Čestitke na(ma to je garant položen,nama ne trebaju rezultati) položenom ispitu,i na pobjedi nad vodoprivredomsmile141
(bem ti,kad pročitam sve što ovih dana nisam,zaboravim početakLOL)Ma uglavnom smile141za spašavanje biljkica i sve ostalo(kaj si radila a ja zaboravila)
I kod nas vjetar užasno puše,nešto je mirnije jutros,pa se nadam da ću i ja proviriti u dvorište.

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2008 u 10:32
lijepo si se ponovima :)
čestitka za položeni ispit...a i ovaj si sigurno položila :)
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2008 u 13:28
Gle, o ispitu ne bum niš ni rekla, nemoj preveč biti tužna ak ne bu 5, a za MV smile78ogromna do neba. Sretna sam što ima još ljudi koji ne žele sve prihvatiti zadravo za gotovo, koji ne žele sve prepustiti nekom drugom a onda kukaju.
Bravo, pokazala si im da nisi šuplje glave i da baš ne mogu raditi po tvojoj zemlji što hoće. Bitno je da svaki od nas, ali baš svaki digne svoj glas, postavi se i kaže: NE DAM!. Ovo stvarno nema veze s politikom ali moramo se svi sjetiti '91. i ponašati se i dalje tako. NE DAM! NEĆU!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2008 u 21:56
SilveK - jednom rječi smile141za tebe, za nove gomoljike, za ocvale jaglace, za ispit, ma što ti on u životu značio, za tvoju zemlju - mogla bih tako nabrajati do sutra.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2008 u 23:12
Danas sam provela poslijepodne na vrtu - MM mi je nakosio jučer dosta trave, tako da sam prekrila kredicu s jagodama i ribizlom, posadila jedan sanduk jagoda što sam ih prije vadila radi MV (oj sizife!!!), pa i to prekrila travom, nakupila borovih iglica ispod bora te umiješala u zemlju oko borovnica (negdje sam pročitala da one čine tlo kiselim, a to treba borovnicama), prekopala par poštenih tunela voluharica na vrtu i popapala prvu mrkvicu smile198 - posijaa sam ju najesen - i sad je počela rasti...Mislim, posijala sam ju slučajno kad mi se rasulo sjeme, nisam znala da može prezimiti - i eto -imam ranu mrkvicu. Primjetila sam da isto tako može i peršin prezimiti - ma super, barem ću rano imati povrće bez staklenika...a i da se samo sije...a ja da ga samo usmjeravam - to bi bilo super - to već  radim s salatom i rotkvicom. Ne gredici gdje je prošle rastao kalifornijski mak sve je puna malih biljčica - sam se rasijao...biljčica na biljčici... suncokret i mak niču na sve strane, a isto tak i roza trubice i kamilica... ( a o korovu da ne govorim kak dobro uspijevaLOL) - nemam dosta trave da bi uspjela imati sve gredice pokrivene, ali onda ni nebi sjeme tako nicalo kao sad...dobra dilema. Sad kako ću obrađivati gredicu po gredicu i kako će biljčice rasti, tako ću pokrivati travom.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2008 u 22:45
Danas je bio sunčan dan s malo vjetra - normalno da sam radila na vrtu. Posadila sam sve jagode na novu gredicu, posijala mirisnu grahoricu i ukrasni grah uz bambusove štape napikane za zaštitu od preleta pasa prek gredice, i peruanski noćurak. Posadila i gliciniju - nadam se da bu se primila. Kasnije me zove mama (baš sam završavala s jagodama i sprašila me zakaj uvijek nedjeljom radim, a onda me pozvala da mi otkopa 2 clematisa da si posadim - a ona meni o raduLOL - i ona je uređivala cvjetnjak). Usput mi je iskopala još par biljčica kojima neznam naziv, pa sam još sve to posadila...

Evo mog malog cvjetnog brežuljak iza kuće - malo sve kasni jer je sjeverna strana...ali napreduje:

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2008 u 09:02
Silve kao i obično, vrijedna, ma koga briga za nedjelju, nedjeljom radimo ono što volimo, a to je uživanje u radu oko biljčica-
Nekako mi je sada lakše zamisliti te kako tu "čupaš i sadiš" kad sam te vidjela.
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.