Vinka: Madagaskarski zimzelen-Catharanthu |
Odgovori | Stranica <1 45678 15> |
Korisnik | |
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ANTHEA, predivne su ti vinkice, svaka čast.
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Sponzorirani linkovi | |
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pomoć! Kad se mahune otkidaju ? Da li moraju biti potpuno žute ili mogu biti zelenkaste, znači da naginji ka žutom? Ako ih pustim da se osuše one se otvore i ode sjeme.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je dovoljno da "naginju ka žutom". Ako želiš sačuvati sjeme, stavi nešto ispod cvijeta (papir, karton, zdjelu...), no ako svakodnevno pregledavaš mahunice, skupit ćeš dovoljno sjemena čak i ako popada bez kontrole. Često na suhim mahunicama ostane nekoliko sjemenki zalijepljeno za rubove. Uostalom, mahuna tijekom cvatnje ima toliko da će biti sjemena ko u priči.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kad se sije sjeme?
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
2-4 mj. |
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš ih posijati već sada ako zimi imaš za njih toplo i svijetlo mjesto. Pikiraj ih kad su visoke oko 5 cm, jako pažljivo jer su osjetljive na presađivanje (barem je tavo moje iskustvo). Najbolje klijaju u mraku.
|
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da nije malo rano za sada da se posije??? biljka će biti velike taman u zimi... ne znam možda griješim ali mislim da je dosta rano za sijanje
|
|
ANTHEA
Pustio korijenje Pridružen: 12 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije dovoljno ljubav posaditi, treba je i zalijevati.
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ANTHEA,i ja sam na mojim vinkama uocila isto takve mahune,kazi mi jel ih skidas u ovakvom stanju ili cekas da sazre jos malo?
|
|
ANTHEA
Pustio korijenje Pridružen: 12 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
većina mojih je još zelena, definitivo bi još trebale sazrijeti i osušiti se
|
|
Nije dovoljno ljubav posaditi, treba je i zalijevati.
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vinke ne rastu brzo, barem meni nisu. Ako se sada posiju, do proljeća će biti taman za presađivanje u vrt, pod uvjetom da su na toplom i vrlo svijetlom mjestu cijele zime. Ako nema tih uvjeta, bolje ih je sijati u proljeće. Ja sam ih prošle godine sijala ujesen i preživjele su mi one koje su bile u učionici koja se stalno grije i ima obilje svjetla. Vinkice koje sam posijala u isto vrijeme, a držala ih doma (zapadni prozor pred kojim je natkriveni balkon pa ima malo svjetla), nisu preživjele. |
|
|
11111
Opcije poruke
Hvala(0)
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anthea, u pravu si. Još nisu zrele. Evo mahuna u različitim stupnjevima sazrijevanja:
1. Potpuno nezrele 2. Ove samo što nisu sazrile. Kad ih dotaknem prstom i pokušam saviti, pružaju otpor i ne daju se otkinuti. 3. Ove su zrele, kroz opnu se vide crne sjemenke, a sama opna je žućkasta. Kad sam ih dotakla prstom i malo savila, lako su se odvojile od peteljke. 4. Ove su mi "promakle" i otvorile se, samo dan nakon što su izgledale kao one na prethodnoj slici. Njih pažljivo uhvatim s dva prsta (da se sjeme ne bi prosulo) i lako ih odvojim. |
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ružo, vidjela sam te viseće vinke u ZG na Dolcu. Prekrasne su, bujne, krupnih listova i cvjetova, ali su mi bile malo preskupe (čini mi se 30 kn). Osim toga, nemam ih kamo objesiti.
Ova tvoja je prelijepa! |
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina,divno si to slikovito prikazala,sad nema dileme kad se seme uzima
|
|
11111
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja san ih plačala 10 kn isto ko i obične.....mislim da su listovi isti samo šta ova ne ide u vis nego pada...i meni su lipe...i nema simena u njih ko u ovim visokim |
|
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda ovde nije pravo mesto za ovakvo pitanje, ali zna li neko da li se semenke ovog cveta mogu kupiti od sertifikovanih proizvođača?
Ako neko zna i naziv proizvođača, molim da mi odgovor pošalje na pp. Volela bih pokušati posejati je sama, jer kako je Andina ovde spomenula može se i sada posejati, jer mi je zimi u stanu jako toplo i svetlo, pa bih sledeće godine možda imala već velike Vinkice za moj vrlo sunčani balkon. 111111, Znaš li koji je latinski naziv viseće Vinke? |
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
catharanthus roseus pod tim nazivom ih možeš naći ili madagarscar periwinkle |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Curke ima sjemena Vinki na Ebay-u! Ja ih vidjela kakve možda nitko nema ili ih ja možda nisam vidjela,neke tamno,tamno ljubičaste.
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
11111
Opcije poruke
Hvala(0)
|
monstera molin te postavi ovdje link di se to može narućiti...punooooooooooooo hvala
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 45678 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |