Mamaa traži |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4567> |
Korisnik | ||
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
< ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 11">< name="Originator" content="Microsoft Word 11"><>
- catharanthus roseus, madagaskarski zimzelen, vinca rosea - chilli papričice- razne (nemam nijednu osim ljutih feferona) - kokotić-delphinium (višegodidšnji i jednogodišnji) - nigela damascena- crnjika- razne boje (bijela i plava) - - Kaloper- tanacetum baslamita - Calocephalus brownii ’Silver’ - Gazanija - Lat.Gazania splendens -ljetni zvjezdan- callistephus chinensis -
Armeria maritima ili Bobosvilka obalna - solanum melongena- kinder jaje -
Althea rosea – ukrasni sljez - Mathiola - Noćna frajla -obećala rose2 -
streptokarpela - Streptocarpella saxorum -
Viseći lotus - Lotus Berthelotii -
Papučica - Calceolaria hybr. -
Abutilon-mračnjak,sobni sljez,sobni javor -
Sve vrste jasmina i pajasmina- (potrebno ograditi
prostor cca. 60m) -
Irisi- (imam sibirski i tamnoplavi i jedan bordo-
tražim ostale boje) -
Liatris (imam lila, tražim ostale boje) -
Dalije-dahlia- imam crvenu, tražim ostale boje i
franz kafka var. -
Kane- imam crvenu nisku, tražim ostale -
Sprekelija (Sprekelia
formosissima) -
afrički ljiljan (agapanthus africanus) -
Eucomis bicolor - ananas ljiljan -
Ukrasne trave- razne-imam samo kineski šaš - lonicera - kozja krv ili kozokrvina.- obećala rose2 -
Asphodelus albus ili čepljez -
Oleander-primio mi se samo 1, nije cvjetao, neznam
koja je boja |
||
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
|
Mamaa sakuplja sjeme:
- neven- starinski domaći - vrtni hibiskus- bijeli i plavi - crveni mak-obični vrtni vulgaris - rudbekia-fulgida-goldstream (žuta) - domaći peršin - rotkvica domaća - biti će lijepih dečkiju (nijanse roze) - lupinus- vučika- lila, roza, bijela kava uvijek ima i kineskog šaša sakupljati ću redom i ako bude malo manja žega idem u detaljnu inspekciju i pretumbavanje, pa ću nadopuniti popis...ili ako ste nešto vidjeli kod mene pitajte me ![]() javite se samo da napravim popis, tako da odmah spremam paketiće s imenom, pa vam na kraju svima šaljem sve u grupi ![]() |
||
|
||
![]() |
||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
|
Mamaa,a da ti zapamtiš nešto sa tog popisa što tražiš?!
![]() |
||
![]() |
||
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
|
ja bi lupinus i rudbekiju a ja cu ti jos poslati kozju krv i nocne frajle
|
||
![]() |
||
goga-zg ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 573 |
|
ja ću ti donjeti dragoljube,ali još za sada cvjetaju.nadam se da će ih biti na sljedećoj kavici.
![]() |
||
![]() |
||
|
jesam po prirodi smotana- pa delphinuim među onim šta sam uzela od tebe nemogu pronaći ![]() ![]() ![]() ![]() -noćnu frajlu ili ti ga mathiolu također imam i to ćak 2 stabljike obje iste roze nijanse- uskoro očekujem rascvjetavanje pa ćeš vidjeti slikicu- s obzirom da ona dolazi u više nijasni, a jako je lijep cvijet- i to opet znaći tražim jesam ti sad pojasnila? ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
rose2- pošalji mi adresu na pp, rudbekije još nisu formirale sjeme, no ćim bude ja ću poslati oboje zajedno- u međuvremenu škicni u moje teme, pa ako nađeš još nešto javi mi da ti i to pripremim
![]() hvala ti ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
prošle godine sam dobila dva češnja "američkog" češnjaka- sad imam dvije glavice- jednu ostavljam za sebe od druge imam na raspolaganju još 4 režnja ako još netko želi razmnožiti za sebe.
po čemu se taj češnjak razlikuje od našeg? ima istu aromu, ali ne i onaj trpak okus i režanj je neobićno debeo tako da npr za pacanje hrpe mesa mogu 2 režnja uvrh glave |
||
|
||
![]() |
||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
|
obećala sam ti phlox i to ću probati zapelcati, a imam i campanulu pa ću i nju čerupnuti...samo ja bih da malo popuste ove vrućine pa donesem ili na kavu ili pošaljem
![]() |
||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
|
konti- naravno ![]() ![]() Ipak priznajem da sam sad od kad sam s vama na forumu, prvo jako puno naučila, drugo napravila točan plan i nacrt smještaja biljki pa konačno mogu krenuti u realizaciju svoje okućnice iz snova i nadam se da će kroz par godina biti bar donekle kao okućnice naših forumašica ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
SilveK mi je identificirala moj "veliki roza grm"- riječ je o roza visokom asteru, pa će biti i njegovog sjemena
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
|
Mamaa,slucajno sam navratila ovdje i vidjoh da trazis Nigellu bijele boje..imam ja sjeme pa mi javi adresu i kad hoces da ti posaljem ![]() |
||
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
||
![]() |
||
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
|
A sto se tice rotkvice domace i domaceg persina,to mogu pitati moji mamu jer u petak idem za Bosnu
![]() ![]() Meni je nezgodno traziti ![]() ![]() ![]() |
||
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
||
![]() |
||
|
dzomba...pitaj majku...nema uopće problema- rotkvice još nisu mahune sazrijele do kraja, ali dostaviti ćemo joj nekako..budemo zgruntale najbolji način- ako propadne slanje poštom
![]() hvala za bijelu nigelu šaljem pp ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
||
![]() |
||
|
afrički ljiljan (agapanthus africanus) Eucomis bicolor - ananas ljiljan Armeria maritima ili Bobosvilka obalna Dipladenia –brazilski jasmin Calocephalus brownii ’Silver’- prethistorijski mini ukrasni grmić za aranžmane chilli papričice- razne (nemam nijednu osim ljutih feferona) nigela damascena- crnjika- razne boje (bijela i plava) Crocosmia -krokosmija Dalije-dahlia- imam crvenu, tražim ostale boje i franz kafka var. Irisi- (imam sibirski i tamnoplavi i jedan bordo- tražim ostale boje) Sve vrste jasmina i pajasmina- (potrebno ograditi prostor cca. 60m) Kane- imam crvenu nisku, tražim ostale solanum melongena- kinder jaje kokotić-delphinium (višegodidšnji i jednogodišnji) lonicera - kozja krv ili kozokrvina.- rose2 poslala, ako netko ima, molim još reznica Curcuma -kurkuma Liatris (imam lila, tražim ostale boje) ljetni zvjezdan- callistephus chinensis Mathiola - Noćna frajla -obećala rose2 Mimulus- majmunji cvijet Nerines- Nerine Oleander-primio mi se samo 1, nije cvjetao, neznam koja je boja Papučica - Calceolaria hybr. Hypericum calycinum –pokrivačica tla, žuti cvjetak helichrysum petiolare Chionodoxa –„snjezna kraljica“ Abutilon-mračnjak,sobni sljez,sobni javor Spathiphyllum –mirni ljiljan Sprekelija (Sprekelia formosissima) Srdašce-dicentra streptokarpela - Streptocarpella saxorum Alium-Ukrasni luk Ukrasne trave- razne-imam samo kineski šaš Centranthus ruber -valerijana catharanthus roseus, madagaskarski zimzelen, vinca rosea Mamaa sakuplja sjeme:
- neven- starinski domaći - vrtni hibiskus- bijeli i plavi - - rudbekia-fulgida-goldstream (žuta) - domaći peršin - rotkvica domaća - biti će lijepih dečkiju (nijanse roze) - lupinus- vučika- lila, roza, -aster ,visoki roza boje
-
-Musa cavendisci Dwarf -3 na listi čekanja
- perunike -plave vulgaris domesticus
![]() - sibirska perunika- sjeme
uvijek ima i kineskog šaša i nekih kamenjarki
komorač
|
||
|
||
![]() |
||
|
Počela sam pakirati paketiće sa sjemenjem, jer polagano sve dozrijeva. Dajte molim vas pregledajte popis i ako sam nešto ili nekog zaboravila, molim vas pošaljite mi pp i nezamjerite
![]() ![]() --maslacak7- mojsijeva lađica, banana, tritoma, k. šaš, sjeme-razno, kaktusi i sukulenti
--Lilly- kaktusi, sukulenti, rudbekija, razno
--Zrinka- k.šaš, rudbekija, hibiskus plavi, neven, lupinus,
--gogazg- češnjak
-- rosa2- lupinus, rudbekija, begonija rex, tritoma, mahonija, datura bijela, ricinus, turski karanfil, sibirska perunika, krumpirko-plavi, bijeli, kineski šaš, komorač
--željka23-banana, rudbekija, kineski šaš,
--Lora- češnjak, razno prema dogovoru
--Blanka- prema dogovoru
-dzomba- razno sjeme na adresu BiH, mini kaktus vrtek za 2010g
|
||
|
||
![]() |
||
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
|
Ja ti mogu poslati helychrisum, hypericum, lantane narančaste, žute i roza-lila (sjeme ili reznice?), catarantus-vinca - kad dozrije sjeme
|
||
![]() |
||
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
|
ja bi jos molila vuciku..nemam niti jednu...i ricinus....ako vec nisi spremmila...
![]() |
||
![]() |
||
|
naravno da jesam...sad radim paketiće za sjeme od rudbekije...u principu najviše vremena ode na izradu tih paketića
![]() |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4567> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |