Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ficus benjamina - Fikus benjamin
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ficus benjamina - Fikus benjamin

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 16>
Korisnik
Poruka
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2008 u 21:06
Mikice, da li mislis na Ficus benjamina ili na Ficus elastica-u (gumijevca)?
Aglaja
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Monk View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2008 u 23:10
uh , to meni bash komplikovano zvuchi! a da probash  sa oblikovanjem , skracivanjem grana pa posle klasika- voda i chasha
Monk...

prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 20:19
Mislim na fikus benjamina.
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 13:37
Evo ja sam danas malo čitala o margotiranju i obavila sam to na svom fikusu pa sada šta bude bude.Za jedno mjesec i pol dana ću odmotati i videjti ima li štogodnovoga.
Na vrh
MARKEZIT View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 301
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MARKEZIT Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2008 u 01:23
MOŽELI MI NEKO SAVJET DATI MOJ BENJAMIN RASTE SAMO UŠIRINU ŠTA DA MU RADIM
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2008 u 01:43
Da mu nije stradao vrh možda?
ako mu je vrh skrenuo na stranu zbog težine treba ga podvezati i lagano ispravljati...
ako imaš sliku uveliko bi pomoglo....Wink
Na vrh
MARKEZIT View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MARKEZIT Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2008 u 01:54
NIJE MU STRADAO VRH A MOLIM TE MOŽEŠ LI MI OBJASNITI KAKO SE ŠALJU SLIKE
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2008 u 02:04
Ovdje je opisano pa ... :

onda vjerojatno vrh mu je skrenuo prema svijetlosti i sada raste u stranu...
trebalo bi ga zavezati za neki štap da se uspravi...
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 15:44

Moj bendžo već 2 godine životari.

Ovog proljeća sam ga malo porezala i stavila na balkon i sad ima puno novih listića. Ali mislim da bih mu trebala promijeniti zemlju i dati malo veći pitar.
Da li je sad kasno za to?
Na vrh
MARKEZIT View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MARKEZIT Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 17:28
DRAGA LJILJANA3 PROMJENILA SAM ZEMLJU I ON IMA PUNO LISTIĆA AL SAMO U ŠIRINU A STAR JE TEK 1 GOD.POJASNI MI ŠTA JE PITAR JEL TO SAKSIJA OPROSTI
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 17:38
.....evo jaću upasti u temu! Markezit,tvoj benji je posađen u malo preveliku teglu i zbog toga ne napreduje u visinu jer popunjava prazan prostor.Tek kad ispuni teglu u širini ....krenuti će u visinu!

Ljiljana3,još uvijek je moguće presaditi u nešto veći ili još bolje otresti zemlju
malo potkratiti korjenje i posaditi u isti pitar ali s novom zemljom,nakon 3 tjedna početi prignojavati.Bilo bi dobro iznjeti ga van u hladovinu i svakodnevno ga prskati......do jeseni biti će prekrasan
Na vrh
MARKEZIT View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MARKEZIT Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 18:13
tropi hvala na savjetu ja svoj držim vani  i svaku veće ga prskam a sad da ga presadim umalu teglu nešto mi žao bojim se da ga skroz ne poremetim
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 19:00
ostavi ga sad u ovoj do daljnjega...i upamti da sljedeći put kad presađuješ bilo koju biljku treba samo za 1 broj veći ili skratiti korijenje te vratiti u istu
Na vrh
MARKEZIT View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MARKEZIT Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 22:52
OK HVALA PUNOThumbs%20Up
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2008 u 11:00
Ja također zahvaljujem! smile78
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2008 u 10:58
Tropi, učinjeno sve po tvojim napucima, na jesen javljam rezultate. smile47
Na vrh
Teehee(R) View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 32
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Teehee(R) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2008 u 09:12

Moj fikus ima nekakav problem...kad je kupljen prosle godine izgledao je isto kao TeaKov, par stranica unatrag, evo link.

Prve se godine odlicno drzao, preko zime odbacio lisce, a sada izgleda ovako:

On je ziv, jer svako malo izbaci ovakve male zelene listice, ali oni uglavnom uginu kroz tjedan ili dva:

http://www.moj-album.com/slike/6859296/beDTx0mqEyzooNIp.jpg

On raste pored sharenog benjamina, koji dobro napreduje, na istocnoj strani balkona (sunce do cca 9 sati), nema bas propuha osim kad vjetar puse. Dio grana je duh, ali vecina je zilava i savitljiva.

Sto da mu napravim da se oporavi?Presadjivanje? Rezanje ovih suhih grana?
Sesvete/Zagreb
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2008 u 09:27
CryOuch
jadni benđi!
stvarno nemam pojma šta bimu moglo biti...
možda nešto što mu ne paše u zemlji? prihrana? možda mu fali ili je dobio preivše?
ili se jednostavno uvrijedio od nečega i odlučio uginut...
nadam se da drugi forumaši imaju riješenje za tebe
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2008 u 10:33
tako je izgledao bendo moje mame ali se sad naglo počeo oporavljati, ima dosta malih listića. i moj je počeo odbacivati staro lišće ali dobiva i nove pa nisam još toliko zabrinuta
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan.
Seneka
Na vrh
Teehee(R) View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 32
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Teehee(R) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2008 u 14:32
Joj, brbe, tek sad vidim da si postavio i par pitanja..sorry! Embarrassed

Od kad je stavljen na balkon, dobivao je razne rezime zalijevanja i osvijetljena, sve u namjeri da krene rasti, ali nije se pomaknuo.

Prihranu su prvu dobili tek prije tri tjedna, ali je on ostao ovakav.

Danas cu ga presaditi u manju posudu i odrezati sve grane koje mi se cine suhima, mozda onda krene.
Sesvete/Zagreb
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 16>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.