Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Fuksija - Fuchsia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Fuksija - Fuchsia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 35>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Status: Offline
Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 22:28
možeš ih zabosti u zemlju ili staviti u čašu sa vodom, i čekati da puste korijenje.
Ja više volim zemlju, lagano se uzme pelcer koji se odreže odmah ispod nodija i zabode u zemlju i održava se zemlja uvijek lagano vlažnom. i to je to
e da pripaziti da ne bude na jakom suncu prvih nekoliko dana da ju ibljka ne spali dok se ne primi.

imaš par stranica ranije malo više o razmnožavanju fuksija : http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=510&PN=26&title=fuksija-fuchsia
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 14:38
Ja sam te vrhove koje sam odrezala želeći postići grmove kod mojih fuksija, zabola u zemlju u teglici, dobro zalila i stavila na istočni prozor, iznutra. Nisam pokrivala najlonom ni prozirnom folijom, iz razloga što mi se jednom prilikom pojavila plijesan. 
Samo povremeno malo zalijem i pošpricam vodom listove. Tri sam već uspješno ožilila, još jedna je friško u zemlji. Sad planiram ponovo pincirati i opet ću staviti na ožiljenje. Kad mi je već tako dobro krenulo. LOL
Na vrh
Kirka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kirka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 10:45
Da, tako sam i mislila, ove veće donje grančice otkinuti, a ovo po glavnoj središnjoj grani ostaviti. Te zaporke za razmnožavanje samo zabodem u zemlju?
Na vrh
mikica.dm View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 611
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mikica.dm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 07:49
Nemam klupcice uz sve prozore...na onima gdje imam ne mogu staviti jer je ili zauzeto ili prenisko pa ili kucni ljubimac (tvor) ili kcer (1g) mogu do njih...a oboje mi sustavno unistavaju bilje cim imaju priliku...Probat cu nekako iskombinirati ili cekati da kcer poraste a tvor ostari i izgubi interes za kopanje...
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 07:32
a kao sobni cvijet na prozoru???
Na vrh
mikica.dm View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 611
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mikica.dm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 07:17
Krasan cvijet, jako je volim, ali mi nazalost od kad smo preselili svake godine izgori od jakog sunca tako da mislim odustati (bar privremeno) dok ne budem imala uvjeta za nju...
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 05:58
možeš početi, ali sve radi postepeno.
Nemoj ju cijelu odjednom učerupati LOL da ne bih slučajno uginula.

i zaperke koje otkineš obavezno probaj ukorijeniti možda se prime
Na vrh
Kirka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kirka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2014 u 21:35
Booooook!! Ovakvih 6 mladica sam kupila u baumaxu prije tjedan dana, radi se o paula jane fuchsiji. Uglavnom, ovu bih formirala u stablašicu. Mogu li početi? Kidati sve ovo sa strane, pustiti da raste u vis, staviti štapić da ju drži, i sve to...

Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 21:46
onda bude sigurno i toplo i vani pa neće biti potrebe unositi ih unutra
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 18:39
Sad kad sam ih jedva uzgojila iz reznica (iz trećeg pokušaja) i zahvaljujući tebi admine koji si mi pokazao kako i vijolici koja mi je poslala reznice, jako pazim na njih i unosim ih redovito u kuću preko noći. I tako ću sigurno još mjesec dana. Dok mi ne dojadi... LOL
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2014 u 22:40
Cimi dobro veli, ne moraš ju odmah prihranjivati  sa gnojivom.
I obavezno ju unosi i sklanjaj preko noći da ne ozebe, još uvijek je varljivo.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2014 u 16:27
Hvala! Heart
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2014 u 14:43

Ja bi ih pognojila tek za jedno dva - tri tjedna jer za tako male još u zemlji ima dovoljno gnojiva.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2014 u 09:51
Mojim fuksijama odgovara prozor na sjevernoj strani - preko dana su vani, a noću stavim žardinjeru unutra. Počele su baš lijepo rasti. Kada ih pognojiti prvi puta? Embarrassed
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2014 u 21:48
S obzirom da nije bila duže vrijeme izložena niskoj temperaturi možda naknadno iz spavajućih pupova potjera nove izdanke. Drži joj zemlju malo vlažnom (da joj ne istrune korjen) i čekaj... ako nakon nekog vremena ne vidiš nove izboje - onda je pokojna!
Na vrh
martab View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martab Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2014 u 20:30
ja sam svoje Fuksije zaboravila unjeti preko noci ,iznosila je na sunce i tako jednu noc ostale ,temp.pala na -2,liske isprzilo i morala sam osjeci grane.neznam ima li za te biljke spasa,za sada ne vidim da se bilo sta dogadja.ima l moze neko iskustva sa tim?bas mi zao je se radi o cetri saksije povelikih cvjetnica...pozzzzz
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2014 u 09:45
Budem ,sigurno. Nije mi važno ako odmah ne počne cvjetati, rado ću pričekati, jer volim da su grmovite. Heart
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2014 u 20:03
Kada ti ovi novi izboji budu imali 3-4 para listova, opet i njih pinciraj pa će se stvoriti više grana. To možeš ponoviti koliko god hoćeš puta, samo svaki put odgađaš početak cvjetanja. No to je cijena ako hoćeš da budu gušće.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2014 u 14:36
Nakon pinciranja, uspješno se razvija u grm. Heart Hvala, Cimi!
Na vrh
Kirka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kirka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2014 u 09:27
Sad će to vrijeme doći pa će ova tema opet biti puna lijepih slika :D
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.