Fuksija - Fuchsia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 35> |
Korisnik | |
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
možeš ih zabosti u zemlju ili staviti u čašu sa vodom, i čekati da puste korijenje.
Ja više volim zemlju, lagano se uzme pelcer koji se odreže odmah ispod nodija i zabode u zemlju i održava se zemlja uvijek lagano vlažnom. i to je to e da pripaziti da ne bude na jakom suncu prvih nekoliko dana da ju ibljka ne spali dok se ne primi. imaš par stranica ranije malo više o razmnožavanju fuksija : http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=510&PN=26&title=fuksija-fuchsia |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Ja sam te vrhove koje sam odrezala želeći postići grmove kod mojih fuksija, zabola u zemlju u teglici, dobro zalila i stavila na istočni prozor, iznutra. Nisam pokrivala najlonom ni prozirnom folijom, iz razloga što mi se jednom prilikom pojavila plijesan.
Samo povremeno malo zalijem i pošpricam vodom listove. Tri sam već uspješno ožilila, još jedna je friško u zemlji. Sad planiram ponovo pincirati i opet ću staviti na ožiljenje. Kad mi je već tako dobro krenulo.
![]() |
|
![]() |
|
Kirka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Ožujak 2014 Lokacija: Sukošan/Zadar Status: Offline Bodovi: 16 |
Da, tako sam i mislila, ove veće donje grančice otkinuti, a ovo po glavnoj središnjoj grani ostaviti. Te zaporke za razmnožavanje samo zabodem u zemlju?
|
|
![]() |
|
mikica.dm ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
Nemam klupcice uz sve prozore...na onima gdje imam ne mogu staviti jer je ili zauzeto ili prenisko pa ili kucni ljubimac (tvor) ili kcer (1g) mogu do njih...a oboje mi sustavno unistavaju bilje cim imaju priliku...Probat cu nekako iskombinirati ili cekati da kcer poraste a tvor ostari i izgubi interes za kopanje...
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
a kao sobni cvijet na prozoru???
|
|
![]() |
|
mikica.dm ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
Krasan cvijet, jako je volim, ali mi nazalost od kad smo preselili svake godine izgori od jakog sunca tako da mislim odustati (bar privremeno) dok ne budem imala uvjeta za nju...
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
možeš početi, ali sve radi postepeno.
Nemoj ju cijelu odjednom učerupati ![]() i zaperke koje otkineš obavezno probaj ukorijeniti možda se prime |
|
![]() |
|
Kirka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Ožujak 2014 Lokacija: Sukošan/Zadar Status: Offline Bodovi: 16 |
Booooook!! Ovakvih 6 mladica sam kupila u baumaxu prije tjedan dana, radi se o paula jane fuchsiji. Uglavnom, ovu bih formirala u stablašicu. Mogu li početi? Kidati sve ovo sa strane, pustiti da raste u vis, staviti štapić da ju drži, i sve to...
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
onda bude sigurno i toplo i vani pa neće biti potrebe unositi ih unutra
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Sad kad sam ih jedva uzgojila iz reznica (iz trećeg pokušaja) i zahvaljujući tebi admine koji si mi pokazao kako i vijolici koja mi je poslala reznice, jako pazim na njih i unosim ih redovito u kuću preko noći. I tako ću sigurno još mjesec dana. Dok mi ne dojadi...
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cimi dobro veli, ne moraš ju odmah prihranjivati sa gnojivom.
I obavezno ju unosi i sklanjaj preko noći da ne ozebe, još uvijek je varljivo. |
|
![]() |
|
Hvala!
![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Ja bi ih pognojila tek za jedno dva - tri tjedna jer za tako male još u zemlji ima dovoljno gnojiva.
|
|
![]() |
|
Mojim fuksijama odgovara prozor na sjevernoj strani - preko dana su vani, a noću stavim žardinjeru unutra. Počele su baš lijepo rasti. Kada ih pognojiti prvi puta?
![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
S obzirom da nije bila duže vrijeme izložena niskoj temperaturi možda naknadno iz spavajućih pupova potjera nove izdanke. Drži joj zemlju malo vlažnom (da joj ne istrune korjen) i čekaj... ako nakon nekog vremena ne vidiš nove izboje - onda je pokojna!
|
|
![]() |
|
martab ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 29 Kolovoz 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 114 |
ja sam svoje Fuksije zaboravila unjeti preko noci ,iznosila je na sunce i tako jednu noc ostale ,temp.pala na -2,liske isprzilo i morala sam osjeci grane.neznam ima li za te biljke spasa,za sada ne vidim da se bilo sta dogadja.ima l moze neko iskustva sa tim?bas mi zao je se radi o cetri saksije povelikih cvjetnica...pozzzzz
|
|
![]() |
|
Budem ,sigurno. Nije mi važno ako odmah ne počne cvjetati, rado ću pričekati, jer volim da su grmovite.
![]() |
|
![]() |
|
Kada ti ovi novi izboji budu imali 3-4 para listova, opet i njih pinciraj pa će se stvoriti više grana. To možeš ponoviti koliko god hoćeš puta, samo svaki put odgađaš početak cvjetanja. No to je cijena ako hoćeš da budu gušće.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Sad će to vrijeme doći pa će ova tema opet biti puna lijepih slika :D
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |