Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 58> |
Korisnik | |
cicaaca ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Bodovi: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
joj :( plakala sam kao kisa sto sam je upropastila ...
kakva sam ja budala ne znam gde sam gresila toliko nikad je nisam zalivala pre 7.dana... vezala sam se za nju..al nemam srece hvala devojke svakako..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Na donjoj strani lista pri vrhu primjetila kao male prozirne kapljice. Kad sam ih dotakla to je nešto gusto, rasteže se kao ljepilo. Biljke inače odlično izgledaju, čak je prošlogodišnji keiki s tri mala listića potjerao cvjetnu grančicu s dva pupića. To još nisam vidjela i neznam trebam li reagirati i kako. Cimi, možda imaš neku ideju?!
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Ma nema šanse da išta napraviš sa ta dva lista. Pomiri se sa tim da ti je phal krepucnuo...
|
|
![]() |
|
cicaaca ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Bodovi: 7 |
drugari treba mi vas savet.Cudo sam napravila jaoooo...jedna orhideja mi bila sumnjiva presadila sam je korenje je bilo 80 posto trulo stavila sam u nov supstrat list je bio JAKO LEP ZELEN tj bilo je 3 lista i jednog dana vidim jedan list joj otpao a nije ni suv ni povijen cvrst je i zelen bio kao da ga je neko slomio a nije niko samo je otpao :cry:...uzea sam izvukla je iz supstrata da vidim da je nekako stabilnije vratim nije bila stabilna i i vidim da joj je ono malo preostalog korenja trulo i meko kako sam povukla da ga otkinem odvojim ta dva lista od onog glavnog dela(sto ide izmedju korena i lista)i ostanu mi SAMO DVA LISTA SPOJENA U RUCI ...jel postoji neki nacin da bilo sta uradim sa njom mucenicom tjsa ta dva lista koji nemaju ni koren NIJEDAN ni cvetnu drsku :sad9: ???
|
|
![]() |
|
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Hvala Mandevila...
|
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
![]() |
|
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Ninett prekrasne su i više od toga
|
|
![]() |
|
jo jo ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Veljača 2015 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 19 |
u onom kaktusu cvjecari pored mepasa imaju fine, iako su od 35-40 km :/
|
|
![]() |
|
Sunlight ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Ma bila sam cesto u Mepasu a i na Aveniji al ja nesto ne vidjeh da ima negdje orhideja?
A sestra mi je povodom 8. marta vec najavila jednu orhideju donijeti iz Sarajeva. Tamo ima bas zanimljivih ali su im cijene paprene, jedna je 35 KM
![]() |
|
![]() |
|
jo jo ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Veljača 2015 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 19 |
imas na vrhu avenije uvijek finih orhideja :) i u kaktusu blizu mepasa :)
|
|
![]() |
|
Sunlight ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Prekrasan neobican cvijet
![]() U mene sve one "obicne" svijetle i roze
![]() |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Moje su lijepo krenule, ali sad nešto šteka. Prvo su se osušili najmlađi pupovi na grani, a sada opada cvijet po cvijet počev od vrha grane koja žuti i izgleda suho. Radim sve kao i uvijek već godinama.
|
|
![]() |
|
ta mi je orhideja bila slabasna i prije nego sam je presadila u hidrokulturu. odrezala sam joj svo trulo korijenje, ostalo ih je nekoliko i par novih zracnih. zasad se drzi...
|
|
![]() |
|
nisu mi stalno u vodi, samo ih zatopim u vodu dokle su glinene kuglice, ne dira mi voda uopce korijenje. na dno sam stavila jedno 1,5 cm glinenih kuglica i tek onda na to korijenje, te opet zatrpala kuglicama..tako da je razina vode ispod korijenja
|
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Kako u hidrokulturu, nije valjda korijen stalno u vodi?
Ako jeste, pocela je da trune. Orhideje rastu takoreci u zraku, obavijene samo ujutru maglom i vlagom u zraku, njima ne treba toliko vode. Provjeri korijen i sto je pocrnilo to odrezi i posadi biljku u kupovnu koru. Potopi desetak minuta i to jednom u deset dana! Bar ja tako radim vec sest mjeseci i evo obje spremaju pupoljke, vec su poveliki. |
|
![]() |
|
pozdrav svima :) zanima me zasto listovi na orhidejama olabave? imam jednu koju sam presadjivala u hidrokulturu i listovi su mi slabasni nekako
|
|
![]() |
|
Bellina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2015 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
uh predivnih li cvjetova ...
![]() mi čekamo prvi sunčaniji dan pa da nabacimo mali fotosession :) ... ima mnoštvo novih grančica i pupoljaka koje ne želim propustiti :)
|
|
![]() |
|
hisfishy ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 12 |
Hvala ti. On je inace u fazi oporavka, imao je skroz trulo korijenje, sano 1 zracni koji sam pokopala i jedan mini korijen, ali bori se :).Malo sam ga manje zalijevala zbog toga korijenja, ali evo kisnica se grije :).
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Phal je ili žedan ili mu iz nekih razloga odumiru ti listovi. Listove na kojima se vidi da doista odumiru najbolje je odmah odstraniti od biljke. Ja ih razgulim po dužini i polako otrgnem tako da ništa na biljci ne ostane. Tako na biljci ne ostanu neugledni ostaci lista, a i zračni korjen nema zapreke za rast.
|
|
![]() |
|
hisfishy ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 12 |
Prekrasna je! :).Nego imam pitanje za iskusne, zasto listovi dobijz vlago zutu boju i malo se smezuraju? I to ne ovu gornji nego oni ispod.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |