Vučika - Lupinus polyphyllus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 15> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala ti, baš si me nasmijao, taj kameni vrtić je malecki jedva da ima 1 m, znači da to moram ipak posaditi negdje drugdje.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Rain, po takvome ja ih mogu u svoju gredicu posaditi cca 3 komada?
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
A ja u cjelo svoje dvorište od 50 kvadrata mogu staviti otprilike 20 lupinusa i sve drugo izbaciti
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Pa da,na kvadratni metar 4 komada,možda 5.Jer,kad se grm lijepo razraste,nije baš tak mali.Jedino ako ne pričamo o niskom zeljastom lupinusu,koji je tridesetak cm visok i isto toliko širok;)
|
|
![]() |
|
E taj bi mi više pasao u moj mali prostor, ali ja na žalost ne znam kojeg imam, pa uostalom posijan je iznikao je, za presaditi van ima vremena, pa ćemo vidjeti, u svakom slučaju napraviti ću veći razmak za svaki sl.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Nema panike za prvu godinu, ali druge godine, kad se razraste...onda stvarno treba puno prostora. Mene je iznenadio što je prve godine u grmu bila jedna boja, a druge godine taj grm lupinusa je postao strašno veliki, i 3 boje lupinusa u grmu
![]() Lupinus je inače jako otporan, on će se uskoro moći sijati i van, ne treba s njim tako dugo čekati kao s ostalim cvijećem. |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Pozdrav svima!
Evo danas sam kupila sjeme lupinusa, inače na kesici piše vučji bob, nikako nisam mogla naći informacije na netu pod ovim nazivom.....hvala što postojite, i na svim informacijama što željno ko spužvica usisavam...naravno tu kod vas sam sve prikupila o lupinusu.....e sad molim vas da me savjetujete, budući da namjeravam proširiti moj cvjetni vrt, što da skombiniram s njima i vidim da su neki već posijali sjeme, da li da sada sijem ili ne (Split)?
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Možeš ga sijati, direktno van na otvoreno. Sad, s čim iskombinirati...definitivno nečim jednogodišnjim. On doduše ove godine neće zauzeti puno prostora, možda čak niti cvasti, ali zato će slijedeće biti velik grm, pa ćeš onda imati posla s presađivanjem ako ga iskombiniraš s još nekom trajnicom.
|
|
![]() |
|
Moj "vučić" bacio već jedan pravi listić, moram ih rasaditi.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Znači Triša, ako sam dobro shvatila, kada niknu, zasebno ih presaditi u lončiće ili se mogu drito u vrt presaditi?
|
|
![]() |
|
Uf, već je kasno, ja posijala u lonce, na kućnoj su njezi...... Hvala!
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Odmah zasadi u vrt cim prodje ova hladnoca.Sada ih ne drzi u toplom poludice u visinu, inace imaju dugi korijen.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ja planiram isto moje posaditi u vece posudice, ali ako nastavi toplo, mozda ih stavim direktno u vrt, kako je Silvek preporucila.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Moji su -lagano- nikli 1cm, da li da ih otkrijem (bili su u mraku) ili ne???? |
|
![]() |
|
Čim niknu treba ih otkriti i staviti na svjetlo mjesto
![]() |
|
![]() |
|
Moji su dada u podrumu - neki su visoki od 5 do 7 cm, koliko im smeta hladnoća, kada će biti spremni za posaditi u vrtu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
ja još nisam posadila..jeli kasno da sad posijem?
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Nije kasno brzo nice.
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |