Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vučika - Lupinus polyphyllus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vučika - Lupinus polyphyllus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 15>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2009 u 16:12
Hvala ti, baš si me nasmijao, taj kameni vrtić je malecki jedva da ima 1 m, znači da to moram ipak posaditi negdje drugdje.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2009 u 21:13
Rain, po takvome ja ih mogu u svoju gredicu posaditi cca 3 komada?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2009 u 21:59
A ja u cjelo svoje dvorište od 50 kvadrata mogu staviti otprilike 20 lupinusa i sve drugo izbacitismile96
RIJEKA

Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2009 u 22:22
Pa da,na kvadratni metar 4 komada,možda 5.Jer,kad se grm lijepo razraste,nije baš tak mali.Jedino ako ne pričamo o niskom zeljastom lupinusu,koji je tridesetak cm visok i isto toliko širok;)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2009 u 22:33
E taj bi mi više pasao u moj mali prostor, ali ja na žalost ne znam kojeg imam, pa uostalom posijan je iznikao je, za presaditi van ima vremena, pa ćemo vidjeti, u svakom slučaju napraviti ću veći razmak za svaki sl.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2009 u 15:31
Nema panike za prvu godinu, ali druge godine, kad se razraste...onda stvarno treba puno prostora. Mene je iznenadio što je prve godine u grmu bila jedna boja, a druge godine taj grm lupinusa je postao strašno veliki, i 3 boje lupinusa u grmuWacko
Lupinus je inače jako otporan, on će se uskoro moći sijati i van, ne treba s njim tako dugo čekati kao s ostalim cvijećem.
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2009 u 23:08
Pozdrav svima!
Evo danas sam kupila sjeme lupinusa, inače na kesici piše vučji bob, nikako nisam mogla naći informacije na netu pod ovim nazivom.....hvala što postojite, i na svim informacijama što željno ko spužvica usisavam...naravno tu kod vas sam sve prikupila o lupinusu.....e sad molim vas da me savjetujete, budući da namjeravam proširiti moj cvjetni vrt, što da skombiniram s njima i vidim da su neki već posijali sjeme, da li da sada sijem ili ne (Split)?smile73
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2009 u 10:26
Možeš ga sijati, direktno van na otvoreno. Sad, s čim iskombinirati...definitivno nečim jednogodišnjim. On doduše ove godine neće zauzeti puno prostora, možda čak niti cvasti, ali zato će slijedeće biti velik grm, pa ćeš onda imati posla s presađivanjem ako ga iskombiniraš s još nekom trajnicom.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2009 u 20:41
Moj "vučić" bacio već jedan pravi listić, moram ih rasaditi.

RIJEKA

Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 22:50
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Moj "vučić" bacio već jedan pravi listić, moram ih rasaditi.

Znači Triša, ako sam dobro shvatila, kada niknu, zasebno ih presaditi u lončiće ili se mogu drito u vrt presaditi?

Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 22:52
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

Možeš ga sijati, direktno van na otvoreno. Sad, s čim iskombinirati...definitivno nečim jednogodišnjim. On doduše ove godine neće zauzeti puno prostora, možda čak niti cvasti, ali zato će slijedeće biti velik grm, pa ćeš onda imati posla s presađivanjem ako ga iskombiniraš s još nekom trajnicom.

Uf, već je kasno, ja posijala u lonce, na kućnoj su njezi...... Hvala!

Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 23:46
Odmah zasadi u vrt  cim prodje ova hladnoca.Sada ih ne drzi u toplom poludice u visinu, inace imaju dugi korijen.
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2009 u 00:03
Originalno poslano od člana Fatka Fatka napisao:

Odmah zasadi u vrt  cim prodje ova hladnoca.Sada ih ne drzi u toplom poludice u visinu, inace imaju dugi korijen.
smile78
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2009 u 08:57
Ja planiram isto moje posaditi u vece posudice, ali ako nastavi toplo, mozda ih stavim direktno u vrt, kako je Silvek preporucila.
RIJEKA

Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 12:04

Moji su -lagano- nikli 1cm, da li da ih otkrijem (bili su u mraku) ili ne????

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 14:45
Čim niknu treba ih otkriti i staviti na svjetlo mjestoSmile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 20:56
Moji su dada u podrumu - neki su visoki od 5 do 7 cm, koliko im smeta hladnoća, kada će biti spremni za posaditi u vrtu.
RIJEKA

Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 21:07
ja još nisam posadila..jeli kasno da sad posijem?
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2009 u 22:57
Nije kasno brzo nice.
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2009 u 11:29
smile55hvala. čimsmile173, hvatam se smile127
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.