Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5960616263 203> |
Korisnik | |
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samo da upozorim i podsjetim članove da u kategoriji moj vrt u slikama, vlasnik teme predstavlja svoj vrt sa slikama… Tako da treba izbjegavati preveliki razgovor i rasprave nevezane za to, a više uživati u slikama i djelima autora. Ovo je mali savjet zbog preučestalog razgovora o svemu i svačemu u kategoriji. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Uh, baš mi je ova crvena poruka morala biti baš na početku stranice...
![]() Ali kako se kaže: svo zlo u to....
![]() Ja ću to crvenilo danas "ublažiti" i "popraviti" jesenskim, nježnijim, žutim bojama jeseni koja je već "debelo" zašla u moju haciendu i kistom boja, boja....crta, crta.....šara,šara.....
"Jesen na haciendi"
Pogled iz kuće kroz ulazna vrata
![]() Pogled sa skoda(balkona)
![]() Vinograd
![]() Mjesto za siestu pod brezama
![]() ![]() Pogled sa klupice u vis u vrh breza
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Panoramik - pogled iz vrta na breze
![]() Vrtić ispod breza
![]() Calicantus u tom vrtiću
![]() Alissum ispod calicantusa
![]() Opet malo vinograda
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Idemo dalje, šećemo iza kuće......
Tko želi neka odmori na ljuljački.....
![]() Hoste polako odlaze
![]() Ispod vrtića od hosti, odmah u kutu do stepenica je Trišina djeteljina
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Ajmo dalje, obilazimo pčelinjak i dolazimo na livadu gdje je šaš
![]() Na groti još uvijek cvate dušica (vrijesak)
![]() Clerodendrum je sad najljepši......
![]() ![]() malo iz bližeg
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Stižemo točno ispred pčelinjaka, do mjesta gdje svaki dan između posla odmara i meditira moj tata, ispod brajde od fragule. To je samo njegovo mjesto i pogotovo preko ljeta kad je puno pčela.....
![]() Idemo po ovim stepenicama dole..... još su ispod 3 velika travnjaka sa voćkama, tu se vidi veliko drvo šipka-nara
![]() ![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Svaka čast korjenko doista je prekrasna jesen na tvojoj haciendi...
|
|
![]() |
|
Idemo dalje stazom opet nazad pred kuću... Tu se vidi i novi zid, malo je sad pust ali bolje nego prije 100 puta. Na travi su i kolci koji su inače bili nagnuti na stari zid, pola smo ih za vikend popilili a nešto što je još dobro smo složili na drugo mjesto...
![]() Evo pogled na zid i sa druge strane
![]() Jasminu smo vratili ljestve, privezali ga, obrezali....... graničice su posađene odmah do njega na novoj poziciji, nema više niti ogromne smokve koja je rasla u vrtu iznad, popiljena je totalno samo još MM da iskopa panjeve a to je najteži posao
![]() ![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
I da ne bude sve u žuto-zelenoj boji evo malo slika sa biljkama koje me još uvijek raduju svojim cvijetovima:
Žute margarete
![]() Zadnji kokotić
![]() Ruža penjačica
![]() Krizanteme - nisu još potpuno rascvatene
![]() Jedna od Lantaninih žutih penjačica
![]() Gazanije - neumorne
![]() ![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Gušt mi je bio prošetati tvojm hacijendom. Uredno, domaćinski kao i uvijek. Rekli bi Zagrepčani: sve pošlihtano kao po žnori. Posebno je lijep jesenski ugođaj. Kod tebe već prava jesen, tople žuto crvene boje! |
|
![]() |
|
Nježne roza anemone
![]() ![]() Pogled kroz calistemon
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Ovo je ona famozna sestrina polica sa kaktusima kraj mojih ulaznih stepenica, ovaj put malo bliže slikana da vidite čega sve ima...... ![]() I za kraj malo ugođaja iz mog boravka u nedjeljno jutro okupano jesenskim suncem - cinije
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Korijenko sve mislim da sam sanjala, oduševljena sam tvojom hacijendom, fenomenalan prikaz kao da sam gledala film.
Sada tek imam potpunu sliku tvoga imanja, možeš biti ponosna sve je tako lijepo posloženo, čisto, uredno, puno biljaka. Jesen je kod tebe došla na najljepši način, spustila se niz preljepe breze, dotala svaki kutak i provirila kroz calistemenon koji još uvijek cvijeta. Jedva čekam da vidim čime ćeš uljepšati zid, radujem se novim cvijetnim kombinacijama. ![]() |
|
![]() |
|
"Jesen je kod tebe došla na najljepši način, spustila se niz preljepe breze, dotala svaki kutak i provirila kroz calistemenon koji još uvijek cvijeta."
Hvala ti Bromelija na ovim divnim rječima...... ovako se lijepo i ja sad osjećam, kao što si i ti to lijepo napisala....
![]() Stefi, Baka...
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Pa stvarno sam oduševljena . Ne znam šta bi ti rekla. samo ti mogu reći da ne mogu sebi još vijerovati da sam tu bila -i da sam toliko kod tebe uživala da se uopće ne sijećam neki detalja šta je sve bilo od cvijeća. Svaka ti čast sve pravo uređeno dotijerano od početka do kraja. I kad nema toliko cvjeća tebi jesen toliko odgovara u tvome vrtu da je stvarno prava uživanjcija. Samo imam 1 zamijerku ostavi sestrin dimnjak na miru --i nema ti cikasice
![]() ![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Evo mene opet na tvoju haciendu...morala sam opet doći pogledati ovu tvoju ljepotu...imaš predivno imanje..Sviđa mi se baš svaki kutak koji si nam pokazala...jednom rijeći savršeno.
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
ovakvu bi jesen i ja volela u svom vrtu
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Fenomenalno Krijenko, ovo je sigurno jedna od najljepših reportaža na forumu. Ostavila si nas bez daha, iako svi već znamo koliko je lijepo na tvojoj hacijendi. Ovo je prava jesenja rapsodija boja. Toliko lijepih mirnih kutaka, cvijeća, stabala, palmi, groti, zidića, gustirna, polica, ovako nešto može imati samo jedna velika skladna obitelj u kojoj svi rade kao jedna ekipa. Posebno mi se svidio kutak tvoga tate, neka još dugo uživa u njemu, kao i svi vi ostali na ovoj prekrasnoj hacijendi.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Što je lijepa jesen u vrtu tvom
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Mene si zadivila već s onom prvom prekrasnom slikom, a onda je bilo još i još i još - prelijepa jesen u prelijepom vrtu
Već te duže želim pitati, pa uvijek zaboravim kako se zove, ali sad sam se sjetila - calicantus - kako se on razmnožava, reznicama? u proljeće ili u jesen? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5960616263 203> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |