Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5960616263 381> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kako nitko u mojoj temi nije htio pogađati od čega se sastoji moj narančasti sok, evo kad već spominjem bundeve i tikve, reći ću vam....Sok je od crvene Hokkaido tikve.....zbog velikih udjela korisnih sastava koje imaju sve tikve, sok sma napravila isključivo od sirove tikve....Za one koji nisu probali, iznenadili bi se, jer ne samo da je bojom lijep i privlačan kao oni gusti prirodnii sokovi nego je i jako ukusan i izvor svih vitamina i minerala koje tikva skriva u svom lijepom narančastom mesu..... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Buckić i razne tikve i bundeve su korisne za probavu... A i dobro je to što se preko zime mogu malo duže očuvati....Evo nešto što sam našla na net-u..... Bundeva - zimska doza imuniteta i vitkosti
Pomagala im je da izdrže dugu i hladnu zimu. Ondje su je predstavili doseljenicima, kojima je također postala važan dio prehrane i nezaobilazan dio blagdanskog stola za Dan zahvalnosti. Smatra se da ju je u Europu donio Kolumbo, gdje je prvotno služila kao hrana za stoku. Danas se bundeva nalazi u mnogim vrhunskim jelima jer je ukusna, lako probavljiva i nutritivno bogata namirnica.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
I ja sam jedna od onih s problemima probave...
Stalno me nesto zeza... Isto pijem onaj caj od komoraca, za bebe ![]() zadnjih tjedan dana iskoristavam priliku pa papam pecene kestene, obozavam ih, a odlicno mi djeluju na probavu... Steta sto ih nema cijele godine ![]() |
|
![]() |
|
Oooo da Ajči, komorač je itekako dobar za probavu, kako ga prije nisam imala, a za probavu već ne znam što nisam probala MM mi kupio onaj instant čaj ( većinom ga daju maloj djeci ) . Ja sam ga često pila i moja probava se popravila....Naši ljudi baš nisu nešto vični tim kojekakvim mirišljavim začinima, uostalom kako tko, ali i npr. Nijemci jako cijene komorač....nadam se da su svima poznati oni njemački ljuti bomboni od komorača? Sjemenke se također jako cijene zbog toga što se dodaju raznim pecivima i slancima.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
cure i dečki ne sekirajte se .jesen je lijepa sve će se stići napraviti.samo polako i bez panike.
moram vam ispričati nešto.unazad mjesec dana imala sam nešto problema s probavom i jednom prilikom sam se požalila pred jednom ženom.ona mi je rekla da je dobra probava osnova sveg zdravlja (što ima logike) i neka svaki dan bar 2 x pijem čaj od lišća i sjemenki komorača.kako imam komorač u vrtu,a baš ga pretjerano ne koristim probala sam.lišće baš nije neko,ali stavila sam sušiti,a od sjemenki kuham čaj.pijem ga tjedan dana.
probava mi se do kraja sredila,a ja sam dobila nekakvu dodatnu energiju,a bila sam već na rubu snaga.neznam,ali ako je za to zaslužan komorač posadit ću ga pola mog malog vrta
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Heeeej Wiz, kako te lijepo vidjeti ovdje ! Ako će te to malo utješiti i smiriti, nije ni kod mene još ništa posađeno, ja sam tek danas očistila svoju gredicu gdje će ići češnjak, crveni luk također čeka da ga posadim, plastenik još nisam očistila, ni salatu posijala....Eto, kako onda biti na miru, a u glavi je sto zadataka i poslova koje treba završiti... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti puno prijatelju ! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
.
![]() ..da pozdravim društvo s meni drage brbljaonice pune dobrih i vrijednih, što povrtlarica, što savjeta...žao mi je što nisam s vama češće, fali mi to..al nadam se da ću uskoro redovno pratiti sve...ja još nisam ni češnjak ni luk pogledala a nekmoli posadila...šmmmmrc
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Monstera, želim ti brzo ozdravljenje, ali moraš mirovati dok grip ili prehlada ne prođu.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Ja sam jutros krenula u čišćenje, samo sam uspjela povaditi štapove od paradajza i onda me potjerala kiša. A danas imam slobodan dan i baš sam se mislila posvetiti povrtnjaku...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hvala vam curke moje ! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
monstera, želim ti da brzo ozdraviš.....
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Mons! Evo ti odmah jednu
![]() ![]() Ma šalim se, ne bih ja tebe bockala, ali šaljem ti
![]() |
|
![]() |
|
Curke moje, vidim da ste me spominjale ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
E to milice točno ne znam, ali znati će monstera ili dadinica, one su što se toga tiće puno stručnije od mene... mons je jednom spomenula da nema problema sa puževima od kada sipa pepeo po povrtnjaku!
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Vidjela sam da mali puževi ( u kućicama) čuče na listovima a listovi hoste izbušeni, da li pepeo posipati po listovima? Ako sipam oko biljke , ništa koristi jer su se već popeli i žderu......
|
|
|
|
![]() |
|
Nedavno smo raspravljale kako je pepeo koristan, između ostaloga i protiv puževa... treba prvo probati sve prirodne "otrove", nešto mora pomoći!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Monstera, hvala......
|
|
|
|
![]() |
|
Kako sam čula i čitala, Pužomor je preopasan otrov i iako je namjenjen samo puževima, nažalost zbog njega često mogu stradati i korisne životinjice u vrtu..... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5960616263 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |