Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6667686970 84> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pinus, jesi li već sve od susjede preselio sebi ?
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Krasne su ti!
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Nekoliko godina sam bio sretni vlasnik velike (pola metraske) Crassule ovate. Izdržala je moj loši tretman iz godinu u godinu i usprkos tomu lijepo napredovala. Ovu zimu sam ju prekasno sklonio na toplo i mraz je napravio svoje. Ostali su mi njeni potomci koji za sada lijepo napreduju. No zahvaljujući mojoj susjedi moja kolekcija Krasula brzo raste. Na prvoj slici su Krasule koje sam dobio kao reznice od moje susjede (šteta što ju ne zanima forum, imala bi nam što reći). Preko zime Krasule držim na južnoj prozorskoj polici, zalijevam jednom tjedno i sve su u vegetaciji. |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Crassula zaista ima puno vrsta, ova mi je jako draga jer jako dugo cvjeta
Crassula schmidtii ![]() |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Sve moje krasule u Zd su se smrzle.I u lođi i u kamenjaru.Odustala sam.Jedino ta stara na otoku živi,ali je dosta zaštićena.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Jedna moja poznanica iz Dalmacije posadila je krasulu u vrt. Ima ju puno godina i danas je to pravo drvo, visine do 1,5 m.
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ovo je moja krasula, ustvari više sam ih pobocala...pomalo raste, ali dobro, valjda bude nešto od nje...
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
ajmee u smeću
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Kiki-ko, trebala si sve staviti u zemlju,sve ovo sto si odsjekla
![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
![]() |
|
poplar ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Bok. Prvi put sam ovdje pa se ispricavam ako sam pogriješila temu.
Trebam pomoć s prepoznavanjem jednog sukulenta, mozda bi mogao biti
crasulla? Dobila sam ga nedavno, pa nisam sigurna kako da se brinem za
njega...
![]() U kasno proljece cvjetao je sitnim rozo-crvenim cvjetovima među donjim, većim listovima: ![]() ako nisu dobra slike recite pa ponovno uslikam hvala ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
moje iskustvo je da se ova crassula može razmnožiti tijekom cijele godine
trebaš samo uzeti grančicu i staviti je u teglu sa zemljom zalijevanje kao i ostalim sekulentima tj. ne prečesto stvarno nije zahtjevna |
|
![]() |
|
White ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
kako razmnožiti krasulu?i kada?
teta mi ima jednu veliku,preljepu pa bi da imam i ja ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Ne znam tačno koliko je stara R.S., ali predpostavljam 10-12 godina. Ja sam je kupila prije ca 8 godina i skraćujem je skoro svake jeseni (odrežem grančice dužine 10-tak cm).
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
Divan primjerak Kiki-ko? Da li je orezuješ?
Ovo je moja Crassula portulacea, koju redovno skraćujem da ne bi imala problem kao ti (mislim na veličinu). ![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ajme meni, zar to može toliko narasti...jako mi se sviđa... mislim da je i moja ove vrste, zapelcana prije misec dana... |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6667686970 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |