Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6667686970 96> |
Korisnik | |
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fermina i rain, imate stvarno predivne sempiće
![]() sempići su mi se podvukli pod kožu iznenada..pojma nisam imala koliko boja i oblika ima i sada im jednostavno ne mogu odoljeti ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Kaj je to na prvoj slici to još nisam vidjela?
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
evo i mojih na druženje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ohoho, prekrasno draga, ovo je praznik za oči...
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Pa kad je tako Lucy evo i mojih sempića pa uživaj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Veliki sam zaljubljenik u sempervivume. Ove stranice su za moju dušu.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Kontesa sempići su ti prekrasni
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
ovo su neki moji sempići
![]() ![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
...Kao sto vec znate,svaki slobodan momenat provodim u planini..a ponekad se nadje i poneka cuvarkuca
![]() ![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
alenasms ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Kolovoz 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
sorry, slika nije baš najbolja al nadam se da to ne umanjuje ljepotu mog ljubimca.
|
|
![]() |
|
alenasms ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Kolovoz 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
![]() |
|
točno tako
moji su u kamenjaru prošle zime bili pod snijegom i prekrasni su bili u proljeće |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Neva ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
Potpisujem svaku rijec Rain.
![]() |
|
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Od mojih sempića nikad ni jedan nije bio u zatvorenom,čak sam prije nekoliko dana posadila 3 u kamenjar,odlično se drze.Zima i mraz im ne škode,dapače,kad je zima ,tek dobiju svoju pravu boju.U zatvorenom,ako je toplije,počinju rasti i izduzuju se i poblijede,mogu i propasti.
Sempervivum nije biljka za zatvoreni prostor! |
|
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ne znam kako vi,ali ja svoje čuvarkuće spremam po zimi unutra, samo što su mi najljepšu,onu s najvećim listovima,potrgali susjedi,poslije je propala,toliko mi je žao
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Neva ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
Ja bih ostavila u tegli do proljeca. Stvar je u tome da se nece primiti do zime, a vrlo niske temperature su vec ovdje.
|
|
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
|
|
![]() |
|
Otok,pretpostavljam da će njihovo stalno mjesto biti vani.Možeš ih bez brige posaditi na njihovo stalno stanište,nemoj puno dirati korijenje.Kod tebe je klima takva da nema straha za njih.Ja sam već prije sadila sempiće sa malo golog korijena u kasnu jesen,kontinentalna klima,primili su se i prezimili bez problema.Njima hladnoća ne smeta,nego prevelika zimska vlaga.Dakle,dobro drenirano tlo i bit će im bolje vani nego u tegli ili unutra.
pozdrav! |
|
|
|
![]() |
|
Arnold ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 26 |
Ostavi!
|
|
![]() |
|
pregledala sam oba linka...ajme koja ljepota
![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Molim savjet
Nabavila sam neke nove sempervivume. Posađeni su u maloj teglici, ![]() što sada preko zime s njima - ostaviti u toj maloj teglici, presaditi ili .... |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6667686970 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |