Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6768697071 82> |
Korisnik | |
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Koje slatke bebice.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Marinak ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Travanj 2014 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 39 |
Moja ljepotica...
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Ova je zrela za izložbu, bravo Marinak!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Marinak ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Travanj 2014 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 39 |
Hvala, Nbjelovu! Istina, predivna je i takav obilan cvat ima svaka 2-3 mjeseca.
![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
MISKA
![]() ![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Uvijek draga, dijelim tu radost s tobom jer nema nista sladje vidjeti kako je listic ljubicice dobio mlade koji dok izlaze razmicu i odizu zemlju... A nije ih bas lako oziliti. Zato je uspjeh jos znacajniji. Sad strogo pazi da ne natapas puno zemlju, takvom sam ljubavlju jednom udavila mlade biljcice. A toliko sam cekala da izadju! Sad kad imaju korijen zalivaj odozdo i ne precesto kao ja tada
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
desert rose bravo, prekrasne su ti i meni je uspjelo još nekoliko slažem se s tobom u vezi vlage ja sam mojima provukla kroz rupu na dnu komadić vune i u podlošcima uvijek naspem po malo vode
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Jako je slična mojoj ljubimici. Sigurna sam da ćete biti zadovoljne i ona i ti!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Golden Leo ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
Ove godine sam prvi put probala razmnožiti ljubicu, susjeda mi dala dva listića i oba su protjerala mlade, ali ne znam radi li se o 1 biljci iz svakog lista ili o više? Ako je više, kada bi se trebale razdvojiti? Presretna sam što je uspjelo!!
|
|
![]() |
|
Golden Leo, vjerovatno su listici dali vise biljcica, uvijek daju po tri, cetiri. Ako ti djeluju zbrkano i rastrkano nekako, znaj da ima vise rozeta. Ja bih na tvom mjestu pustila da rastu tako do proljeca ma kako malo mjesta imali. Nista im nece biti. Kad budu vece, lako ces nauciti razlikovati rozetu od rozete. I naravno, do proljeca prije razdvajanja imaces vremena prouciti ovu temu malo temeljnije, meni je puno pomogla.
Pogledaj iznad na ovoj stranici post od Desert rose, ima slika njenih mladih biljcica. Sve su vecinom dale po vise rozetica, izuzev, cini mi se, ona u prvom redu druga s lijeva. Ona djeluje kompaktno i fino, zato sto je jedna rozeta. Mozda ti to pomogne da shvatis na sta mislim. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Desert Rose, zaista si majstorica! Toliko bebica, i sve tako jedre i zdrave. To znači da si im potpuno pogodila uvjete. Kad se jednom to otkrije, afrička postaje super lagana za uzgoj.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
I ja ću se okušati u uzgoju ovih ljepotica. Danas sam stavila tri listića na zakorjenjivanje. Možda je to smješno, samo tri, ali već ih obožavam - samo da se prime.
![]() |
|
![]() |
|
bugice,primit će se sigurno
![]() a poslije se malo naoružaš sa živcima dok čekaš mlade listiće
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6768697071 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |