Anđeoske trube - Datura |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 19> |
Korisnik | |
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kako ću postaviti sliku kad su to samo dvije grane golei i sad ne proljeće bi trebala pustati list.:Kad počne onda ću pokazati sad je ružna
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
jel ima možda netko viška sjemenkicu od ljubičaste?Ta mi je najljepša!
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Je lila je bez konkurencije, ja sam ih dobila od Fatke, ali još mi nisu izvirile sve su posađene, ali izašlo je nekoliko žutih, koje sam doslovce pobrala s ceste.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Ja sam kod kume vidjela bijele il su žute pa ću ju tražit sjemenkice.Moje cure ne diraju cvijeće pa bez brige mogu sve sadit vani,a za tuđe mačke ne odgovaram
![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
amanita ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 12 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 26 |
Aj, kako so krasne! Ali , Datura vzgojena ![]() Hvala! |
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Zasijana Datura cvjeta u prvoj godini.
Miris je fantastičan i gušt je gledati cvijet kako se otvara ... ![]() |
|
![]() |
|
lucija.mm ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 48 |
Ja sam svoju zasijala tek prije tjedan dana. Čini mi se da je to prekasno.
![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
I ja sam svoju posijala u vaznu ali , nije mi jasno zašto mi je propala jedna koju sam imala 3 godine i povelika bila. U kući sam je držala i malo zalila kao i prije a sad se samo stablo osušilo
![]() |
|
![]() |
|
jeli netko vidio da ima sjeme ljubičaste dature za kupiti?Svega ima samo nje nema.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Naravno da nije prekasno,ja cu svoje tek sijati....One jako brzo rastu kad je i napolju toplije.Cvijataju istu godinu..Ja cu tek ovih dana da posijem sjeme zute dature,a bijela mi je opstala preko zime,i ako nije trajnica,opstala je... |
|
![]() |
|
E super Ali ti si baš sretna moja je jedna velika otišla ali sreća pa me ti spasi. Hvala ti najljepša
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...još mi ne niču posijane dature, je li još hladno????
|
|
![]() |
|
ja sam unijela u kuću na prozor gdje je toplo
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Meni su tri žute iznikle - čudo ali od samo nekoliko sjemenki.
Jučer sam dobila lila i bijele, posijat ću danas, malo je sjemenkica, ali nadam se da će nešto niknuti.
Niho, pa datura je jednogodišnja biljka, po meni je neće spasiti to što si je spremila u kuću, mislim da ona jednostavno mora umrijeti, a druge godine ponovo.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Triša moja bijela datura nije umrla.Slikat cu je da je vidite,opstala je u stubistu preko zime,i ako je jednogodisnja.Niho tebi nisam poslala daturu,nego brugmansiju..Brugmansija je trajnica datura ne...Sto se tiče nicanja,datura,i moe ne prosle godine desilo,da su skroz slabo nicale,a onda kada je otoplilo dobro ,u aprilu ja ih iznesem vani,i one krenu kao lude,i svako sjeme iznikne..Tako da nema razloga za brigu,nici ce samo im treba sunca i zraka...
|
|
![]() |
|
Alisa super, baš si me razveselila. Dobila sam od Fatke lila, niti jedna mi nije nikla, sada ćemo čekat ove: bijelu i lila od Mikice.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....moje su posijane u važe i vanka su.....očito još im je hladno....ostavila sam još sjemenki za drugu rundu.... .....čitala sam da datura može prezimiti u toplijim krajevima tj. nije uvijek jednogodišnja....ne znam iz iskustva...ja čitala....isto k'o onaj što je hodo po ćupriji, a nije čit'o..... ( vic - Na Drini ćuprija ).....
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Manči, a onaj koji nije čitao od Šantića Eminu?
![]() Budimo ozbiljni, datura prezimi i u hladnijim krajevima. Nadzemni dio se posuši no kad zatopli potjera iz podzemlja. Mi imamo bijelu i ljubičastu pa ako netko ima žutu, rozu, ili neku drugu boju, molili bi nešto sjemena. |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Bijela datura moze da prezimi u vrtu, ona je kao korov, ne unustiva je, ali ljubicaste, zute i duple bijele su jednogodisnje.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Fatka, mogu li raznobojne dature biti posađene jedna do druge? Dali dolazi do križanja?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |