Perunike - Irisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 21> |
Korisnik | |
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ako misliš na holandske irise koji se sada mogu naći u dućanima,vjerojatno će nići na proljeće i odmah procvijetati...nadam se da sam pomogao...pozdrav
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kiki1000 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 5 |
znači moram čekati do prolječa da tek izađe stabljika?!ok hvala
|
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Ako ih drzis u toplom i svijetlom prostoru (tj. forsiras) niknut ce i procvijetat prije proljeca
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Dali je netko vidio Iris pumila u divljini u Hrvatskoj. Ćuo sam da ih ima uz granicu Srbije...tamo su velika polje obrasla ovom biljkom...
http://picasaweb.google.com/lh/view?q=Iris+pumila&uname=halaszanti&psc=G&cuname=halaszanti&filter=1#5358967287892629602 |
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
jjadra ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 60 |
Bubnut ću pitanje, pa šta bude
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Mogu. Zemlja nije smrzla i može.
|
|
![]() |
|
jjadra ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 60 |
Hvala |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Naletila u svom virtualnom dvorištu na ovu predivnu peruniku japoniku, koju imam zahvljujući Jagodi, pa jedva čekam da ove godine procvjeta - slika je od lani
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
triša prekrasna je, nikad nisam vidjela takvu
čini mi se ili je niska? |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ne nije niska, visoka kao one klasične plave perunike, oko 40 do 50 cm.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
LeoNata ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
To je cvijet iz moga djetinjstva- rastao je uglavnom po kanalima, uz cestu, u pokojem dvorištu, ali danas u vašim vrtovima jednostavno zrači, prekrasni su, boje, kako bi se reklo baš profinjene!
Jadna draga osoba ih je odlučila podijeliti sa mnom, i upravo sam saznala da me čekaju na pošti! ![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Jagodice, jel i moja takva što si mi poslala???? Uj, što je griješno slatka!!! Listovi su joj potpuno isti!!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
onda je do kuta slikanja, meni se učinilo da su baš neke niže vrste, prekrasna je ![]() |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Čudesna!!!!
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Lijepa je ta japanska,ali se širi ko epidemija,sva sreća da se lako čupaju.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ako se ne varam, perunike se presađuju negdje koncem srpnja, početkom kolovoza. Nastojat ću se naći tada negdje blizu "epidemije"
![]() ![]() Vjerojatno sam mogla dobiti, sjećam se neke diobe... ali "seljobeljo" nisam znala da su tako divne!
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Ove bacaju na desetke izdanaka,vriježama slično kao jagode,možeš ih presaditi u svako doba.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Jagoda, jer takva ona koju si mi dala na RI-ZG kavici , prekrasna je ?!
|
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Kako nema Jagode da odgovrim u njeno ime jer znam odgovor1
Te perunike jedijelila na kavici, a znam jer je imeni htjela dati ali ih ja imam godinama............moj problem je što mi jako malo cvatu!
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
na kojem mjestu najbolje paše perunikama? Sunčano, poluhlad, hlad...
![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 21> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |