Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Perunike - Irisi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Perunike - Irisi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 21>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2010 u 15:23
Ako misliš na holandske irise koji se sada mogu naći u dućanima,vjerojatno će nići na proljeće i odmah procvijetati...nadam se da sam pomogao...pozdrav
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kiki1000 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kiki1000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2010 u 20:21
znači moram čekati do prolječa da tek izađe stabljika?!ok hvala
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2010 u 19:47
Ako ih drzis u toplom i svijetlom prostoru (tj. forsiras) niknut ce i procvijetat prije proljeca
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2010 u 20:38
Dali je netko vidio Iris pumila u divljini u Hrvatskoj. Ćuo sam da ih ima uz granicu Srbije...tamo su velika polje obrasla ovom biljkom...

http://picasaweb.google.com/lh/view?q=Iris+pumila&uname=halaszanti&psc=G&cuname=halaszanti&filter=1#5358967287892629602
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
jjadra View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jjadra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2011 u 10:16
Bubnut ću pitanje, pa šta bude Tongue.. Mogu li se sada posaditi perunike Confused? I ako mi netko može odgovoriti zašto su listovi polegnuti??
Na vrh
Semira View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 429
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Semira Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2011 u 13:43
Mogu. Zemlja nije smrzla i može.

Na vrh
jjadra View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jjadra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2011 u 14:38

Hvala Wink 

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 09:45
Naletila u svom virtualnom dvorištu na ovu predivnu peruniku japoniku, koju imam zahvljujući Jagodi, pa jedva čekam da ove godine procvjeta - slika je od lani

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 10:39
triša prekrasna je, nikad nisam vidjela takvu
čini mi se ili je niska?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 14:06
Ne nije niska, visoka kao one klasične plave perunike, oko 40 do 50 cm.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 15:30
To je cvijet iz moga djetinjstva- rastao je uglavnom po kanalima, uz cestu, u pokojem dvorištu, ali danas u vašim vrtovima jednostavno zrači, prekrasni su, boje, kako bi se reklo baš profinjene!
Jadna draga osoba ih je odlučila podijeliti sa mnom, i upravo sam saznala da me čekaju na pošti! smile230 Hvala ti, Nataly! Jedva čekam da uljepšaju i moje dvorište... Prekrasni su vam!
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2011 u 19:27
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Naletila u svom virtualnom dvorištu na ovu predivnu peruniku japoniku, koju imam zahvljujući Jagodi, pa jedva čekam da ove godine procvjeta - slika je od lani

Jagodice, jel i moja takva što si mi poslala????  Uj, što je griješno slatka!!!   Listovi su joj potpuno isti!!!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2011 u 20:16
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Ne nije niska, visoka kao one klasične plave perunike, oko 40 do 50 cm.

onda je do kuta slikanja, meni se učinilo da su baš neke niže vrste, prekrasna jeClap
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2011 u 21:18
Čudesna!!!!
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 20:51
Lijepa je ta japanska,ali se širi ko epidemija,sva sreća da se lako čupaju.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 21:30
Ako se ne varam, perunike se presađuju negdje koncem srpnja, početkom kolovoza. Nastojat ću se naći tada negdje blizu "epidemije"WinkLOL
Vjerojatno sam mogla dobiti, sjećam se neke diobe... ali "seljobeljo" nisam znala da su tako divne!
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 00:06
Ove bacaju na desetke izdanaka,vriježama slično kao jagode,možeš ih presaditi u svako doba.
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2011 u 11:57
Jagoda, jer takva ona koju si mi dala na RI-ZG kavici , prekrasna je ?!
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2011 u 09:14
Kako nema Jagode da odgovrim u njeno ime jer znam odgovor1
Te perunike jedijelila na kavici, a znam jer je imeni htjela dati ali ih ja imam godinama............moj problem je što mi jako malo cvatu!
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2011 u 21:40
na kojem mjestu najbolje paše perunikama? Sunčano, poluhlad, hlad...

smile78

Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 21>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,407 sekundi.