Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 407> |
Korisnik | |
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Obzirom da je korijen jako osjetljiv na truljenje,bolje je odozgo.Supstrat ne smije zadržavati vodu.Ne vole temp. ispod 10,tak da ih možeš po danu pomalo stavljati van u svijetlu hladovinu,na zaštićeno mjesto, kad dobiju par pravih listića.
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Pridruzujem se veselom drustvu:
Uploaded with ImageShack.us
URL=http://img88.imageshack.us/i/adenium20101.jpg/]
![]() Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Uuu,super izgledaju!U ovoj fazi su mi najslađi!
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Meni su najsladji u ovoj fazi:
URL=http://img85.imageshack.us/i/adeniumcvijetmali.jpg/]
![]() Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Baš mi je drago Fuksija, da su ti adeniumi preživjeli u kako ti kažeš hladnoj Norveškoj.Bilo bi mi jako drago da ti svi procvjetaju pa da se divimo njihovim prekrasnim cvijetovima raznih boja i oblika...
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Jagoda, koliko sam ja citala, adeniumi su isti kao i hibiskusi sto se tice spolnog razmnozavanja, tj. naslijedjuju genetske osobine oca i majke, i nitko ne moze predvidjeti kakva ce djeca biti. Naravno, uzgajivaci bi mogli generacijama krizati da dobiju biljku koja daje sjemenke koje u velikom postotku slice majci, ali to prosto sumnjam da se radi. Sa adenium sjemenom je veliki biznis na internetu kao i sa hibiskus sjemenom, i obicno se taji da se ne dobiva ono kakva je majka, a oca niti ne spominju. Tako da ja uopce ne ocekujem da cu dobiti ono sto mi je bilo na slikama. Uobicajene boje adeniuma su bijela i roza, tu i tamo crvenkasta, pa su sanse da ces dobiti nesto kao na mojoj prethodnoj slici ogromne.
Takodjer, i kod adeniuma je ista pjesma kao i kod hibiskusa: vecina hibrida ima problema sa cvjetnosti, sa rastom, sa grananjem. Moj je cilj od stotinu dvadeset adeniumcica dobiti nekoliko pristojnih po toj uobicajenoj boji i ostalim kvalitetama rasta i cvatnosti....budemo vidjeli hoce li i to biti. Sva sreca da cvatu prilicno brzo.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
renn ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 435 |
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Jagoda, hvala ti mnogo na podrsci. Kako sada izgleda, najprije ce procvjetati adenium SILVER STAR.
Divno, Nina, i ti ces imati pravu kolekciju adeniuma. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
ja sam nabavila sjemenke adenijuma...mogu li ih sad posijati? čitam da ste ih vi sijali u jesen...ima li to veze?
|
|
![]() |
|
Sijali smo u jesen jer smo bili nestrpljivi.Sad ih posij,ima dovoljno svjetla i topline za njih.
|
|
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Hvala, rain....a kao da ja nisam nestrpljiva
![]() |
|
![]() |
|
macgywer ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 22 |
prvi drugi par listića:-)
![]() ovako izgledaju dvije biljčice koje su se zadnje oslobodile ovojnice. ![]() može li mi neko reći da li se to radi o oštećenju ili nekoj bolesti i da li trebam to tretirati čime? Edit: počelo se širiti i na biljčicu pokraj! odvojio sam zaražene čašice i nadam se da nije već prešlo na ostale biljčice. zna li neko čime bih to trebao tretirati? da li da odrežem zaražene listiće? |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
UH, ovo ne sluti na dobro.
Lici na crvenog pauka, ali zaista ne znam da li je bas to. Ako je pauk, moras tretirati akaricidom, najbolje je Vertimec.
Ja bih, na tvome mjestu, pomijesala akaricid i fungicid, i poprskala dobro, i sa donje strane listica, i zemlju. I to bih poprskala i zarazene i nezarazene, a zarazene bih potpuno odvojila.
Ne bih rezala listice, to su jos kotiledoni koji nose hranu za klicu, oni moraju prirodno odumrijeti.
Gdje ti stoje, sunce, sjena?
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
macgywer ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 22 |
do nedavno su bili svi zajedno pod lampom u sobi bez direktnog sunca. sad je dio vani, dio u sobi kraj prozora sa puno, ali bez direktnog svjetla.
zaražene čašice su u karanteni, također u prostoriji sa dosta svjetla kraj prozora. nemam pojima o zaštitnim sredstvima za cvijeće. čime bih ih točno trebao prskati? mogu li sa crvenim uljem ili nečim što imam u vinogradu? slika sa zadnjim stanjem. izgleda mi da prelazi na biljčicu pokraj ![]() posijao sam i kaktuse otprilike u isto vrijeme kad i adeniume i bili su zajedno pod lampom, ali u zatvorenm posudama sa samo par malih rupica. da li se moram i za njih bojati da su možda zaraženi? Edit: radi se o crvenom pauku ![]() vidio sam kako nešto crveno trčkara po listu! trebalo mi je pet min da ulovim to malo čudo. stavio sam video na: youtube ljudi pomagajte. kak da se toga riješim? |
|
![]() |
|
evo već je 5 dana od sijanja i ni traga nekakvoj klici...negdje sam ovdje pročitala da niču jako brzo, ali moji ne...sad s ebojim da sjeme nije dobro...pokrivene su mi čašice folijom i rosi se folija...mislim da ne trebam onda zalijevati...jesam li u pravu?
|
|
![]() |
|
ako su sjemenke vlažne ne bi trebalo zalijevati. ja sam zalijao samo kad sam ih posadio a kasnije sam špricao sjemenke dva-tri puta dnevno. prve su izašle za dan-dva, a zadnje nakon otprilike tjedan dana. negdje sam pročitao da može trajati i do dva tjedna. držim fige da ti proklijaju.
di si nabavila sjeme? |
|
![]() |
|
na aukcije.hr
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Frida, jos nije panika, moji su krenuli nakon 6 dana, i nicali iza toga jos jedno 10-ak dana.
Nemoj nikako sada zalijevati, to je njima dovoljno.
Ja sam digla najlon cim sam vidjela da su prvi poceli nicati, i to se pokazalo odlicno. Tako radim i sa hibiskusima i sa ostalima koji su skloni truljenju od previse vlage.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
prije dva mjeseca kupila sam sjeme adeniuma na aukciji, 3 različite boje. svaku sam posebno posadila, te od njih 15 proklijalo mi je samo 7 biljčica. i tek sada ovdje pročitam da im cvijet neće biti isti kao i matičnoj biljci.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
danas je provirila jedna biljčica...čekam još tri, možda ipak bude nešto od sjemena...
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |