Hoyin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 12> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Imam i ja kostriš. Ovaj drugi ima male sitne sitne listiće, sav je nekako pahuljast, uredan, ali otporan .....
Ma neću ti više ništa opisivati. Čekaj još koji dan pa ćemo piti kavu na mojoj terasi i gledati tamo negdje prema Triši
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala Hoya, ali mislim da je to ono što već imam, a i sama kažeš da ga ima po riječkim parkovima, onda je to i ovaj moj - na forumu ga cure zovu još kostriš. Evo slike od lani |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Kako da pišem drugačije kad sam i ja jedan najobičniji analfabeta
![]() Imat ću, imati - u oba pravca: i sim i tam !
Već stavljam lovu u crni fond. I onda ću uzeti 100,00 kn i kući s velikim oduševljenjem pričati kako je na flori sve jeftino.
|
|
|
|
![]() |
|
Evo Triša kako izgleda biljka koja radi onaj krug. Ne znam kako se zove, znam da ga po riječkim parkovima ima puno, da mu ova zima nije niti malo škodila i cvate žutim cvijetovima.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Predivno i poučno napisan Denvnik, škicnem kako bih nešto naučila jer pišeš razumljivo i za totalne cvijetno/biljkaste analfabete.
Kad se pokreneš i do ZG stigneš imat ćeš puuuuuune ruke posudica sa presadnicama, kaj ne!
![]() |
|
![]() |
|
Evo, ogromne količine hrastovog lišća jučer skupljenog.
Ne veseli me jer njemu treba jako puno da se razgradi. Ne znam koliko glista ima ispod, nadam se da će udarnički raditi:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Slikat ću ti ovoga moga pa ti odluči što ti više odgovara!
|
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja imam neki sivi grmić, onaj senecio cineraria (ja ga od milja zovem pelin), ali kako mi je ovdje doviršće prekrcano, zanima me dali taj grmić podnosi hladnije - odnosno veće minuse, pa bi mi bio jako zgodan za vikendicu u Skradniku, kraj Ogulina.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Triša, začinsko bilje: kadulja, matičnjak, majčina dušica i ruta (ona je samo ljekovita), a sijat ću mažuran, origano, vlasac, korijandar, baziliku običnu i sitnolisnu...
Ako hoćeš za taj krug dat ću ti reznice ovog sivog grmića (ne znam mu ime) jer ga imam na bacanje, lako se zakorijeni, sporo raste, U stvari brzo naraste, ali ga se može jako orezivati.
Meni tako raste godinama.
|
|
|
|
![]() |
|
Uvijek je vikend prekratak kad čovjek radi, ali ne mogu zamisliti koliko si toga napravila. Ti si žena zmaj - neiscrpna snaga, uostalom sada kada te poznam, uopće mi nije čudno, jer upravo tako izgledaš kao da možeš svijet preokrenut naglavačke.
Sve ćeš nam to slikata za koji dan, slijedeći vikend po danu bit će još ljepše, a onaj krug oko stabla - nisam skužila koje su ljekovite biljke, ali odmah kradem ideju za u vikendicu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Za početak dosta!
![]() |
|
![]() |
|
Narcisi samo što nisu procvjetali. I njihov je vrt trebalo srediti:
![]() I na kraju: magnolija je skoro procvjetala.
![]() Eto, to je bilo jučer, a danas me bole leđa, kukovi, listovi ....
Sad idem slikati kompostanu da vidite koliko novog lišća ima u njoj.
Neki kratki vikend ....
|
|
|
|
![]() |
|
U ovom je vrtu samo veeeeliiika šljiva koja radi i veeeliiki hlad. Tu uglavnom rasađujem lavande za svoje potrebe i - više ništa, ali i to je trebalo očistiti i okopati.
![]() Ovdje ništa nije ostalo od dihonre. Samo sam malo vilama nadigla zemlju. Sve si mislim, možda se oporavi.
Čekam da mi nikne hosta. Tu se vidi moja najdraža ruža i zvončići!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Zadnji čas sam iskopala i ovaj vrt jer lukovice već na veliko izviruju. Tu sam lani ostavila u zemlji 30-tak gladiola. Od kad su mi jedne godine smrzle uvijek sam ih vadila. Ove sam godine ostavila, a ono - opet jaka zima. Nikli su mi irisi, tulipani, sunovrati (narcisi) i ljiljani, a vidim čak i jednu gladiolu. Njoj je rano, ali ako je ta krenula, toplo se nadam i ostalima: ![]() Ovdje je dvije godine bio bor. Već drugi na istom mjestu koji posadimo i jednostavno se osuši. Jučer sam ga izvadila (koja snaga kad si ljut !!) i na njegovo mjesto stavila paniku. Ako boru treba kisela zemlja, valjda planika može bez nje:
![]() A tu se vidi: "Cvijeće koje trenutno cvate kod vas". Jedne jedine, ali slatke visibabe.
|
|
|
|
![]() |
|
Jučer sam porezala ostatke Aptenie Cordifolia. Zima je učinila svoje. Sve si mislim da če možda iz korjena nešto baciti, ali sumnjam ... Ovo malo suho je ostalo od nje:
![]() Cijeli dan dam skupljala lišće hrasta po dvorištu. Ni sama ne znam koliko sam onih najvećih vreća za smeće napunila.
Tek sam navečet uzela fotić u ruke. MM je očistio travnjak, Milila sam da je bio baš OK, tek sada vidim razliku. Malo je rijedak, nešto je i bilo šuplje, a nešto je crklo ispod lišća:
![]() Iskopala sam vrtić za začinsko bilje, Od prije je tu ostala samo ruta, kadulja, matičnjak i majčina dušica (ona niska puzajuća), a sada možemo dalje sijati:
![]() Ove se biljke nisu skoro ni vidjele od lišća. Tu mi vjetar najviše lišća nanese.
To mi je na ulazu, a tu baš nema nekog reda. Uglavnom tu stavim ono što sklonim po vrtu. Znam da radim naopako, ali meni je najljepše s duge strane kuće di sam u svom carstvu i miru.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Sad sam došla u kući Stavit ću sličice pa ćeš Baka Bea vidjeti koliko još ima mjesta. Moje je preveliko i preširoko.
Danas sam sišla u vrt kao - sijat ću.
Niti jednu sjemenku nisam posijala. Non stop sam imala vile, grablje i motiku u ruci. Zaboravila sam slikati (ali probat ću se sutra sjetiti) da se vidi koliko smo toga bacili u kompostanu.
|
|
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Prošetala malo za vrijeme kuhanja po dnevnicima, stvarno si Hoya bila vrijedna. Pa ti imaš cijeli rasadnik. Kud će ti stati još i lavandule?
|
|
![]() |
|
A ja opet došla samo privirit. Idem nazad!
|
|
|
|
![]() |
|
Samo san navratila, vidin da ćeš i ti danas bit va vrtu, pa gren i ja, aš ovako neću dugo dorivat.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
E sad vidim da sam danas napisala sa velikim početnim slovom.
Greška, ali : Danas je za mene dan "D" - veliko iskrcavanje u vrt.
I idem jer ako tu nastavim sjediti neći niš napraviti.
Uzimam fotoaparat, ali me baterije zezaju pa što bude - bude.
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |