Naše dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 140> |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ok, Shasha to čemo ispraviti
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Triša pišem te za bijele?
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Znate šta mi je kod vas sviju interesantno ljubičica visibaba ,koliko vi pažnje dajete stvarno tom cvijeću. To mi je intresantno zato kod mene gdje god see okreneš te biljke su prisutne ,,po putevima njivma i to niko ne obraća pažnju na njih i i to nikako ne uzgajamo ,ali gledajući šta vi radite bacam se u otu fazu da te biljke koje su otoliko cjenjene kod vas prenesem i u svoje dvorišta i svaka vam čast
|
|
![]() |
|
Ma točno niho, ima ih svugdje, ali onda se neki mudrac sjeti i poruši šumu, očisti kanal i uništi cijelo stanište tih divnih biljaka, a u svakom vrtu ima mjesta gdje se one mogu nesmetano širiti.
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
jako je stvarno žalosno to čuti, sad više treba cijeniti svaku biljkicu ,jer žalosno je da je sebi čovijek dao za pravo da može nešto uništiti u prirodi, što je Bog dao se divimo ., mi uništavamo.
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
beli narcis mi je posebno lep;)
|
|
![]() |
|
Točno niho i ja tako velim.Zato, možda ne možemo učiniti puno na globalnom planu, ne možemo spasiti svijet od klimatskih promjena i inih katastrofa koje su posljedica ljudske nebrige, ali možemo učiniti mali pomak, krenuti od svoje kuće i svoga dvorišta i oplemeniti biljem i cvijećem jedan mali komadić te naše lopte, pa ako i za jedan promil to popravi ozonski omotač, napravili smo nešto.
|
|
![]() |
|
Ovo je također nešto divlje u mome dvorištu ![]() Zlatica ili ledinjak ( ranunculus ficaria). Pustim ju da ocvate jer mi je baš simpa, a onda ju počupam, ali s obzirom da je to korov, baš se neda iskorijeniti. Iznenadila sam se kada sam pročitala da su njeni listovi jestivi, ali samo prije cvatnje. Gomolji su također jestivi, ali poslije cvatnje. P.S. za veču sliku klik na nju poruka ažurirana 09.02.2014. |
|
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Imaš zlaticu i nećeš ostati gladna, divno je to žutilo, a što se tiče cvijeća iz prirode, ja mislim da mu ne smeta malo promijeniti stanište. Baš kad smo išli u Žažinu od V. Gorice pa sve preko petrinje, uz sva ona mjesta prekrasno je vidjeti žute šumske jaglace kako rastu uz cestu, a ispred kuća.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša nisam ja zlatici promijenila stanište, ona se sama naselila kod mene, a ja nisam imala srca ju izbaciti |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
kat.rea, pa šta su ti narcisi još uvijek u tako lijepom cvatu? Moji su već klonuli. Valjda od velike kiše.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
prekrasno- zlatica mi je divna.
Mislim da sam je ja neki dan donijela s posla. počela me bolit glava i otišla 5 min na šetnju, vidla nešto žuto i donijela kući
![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Hoya baš smo danas MM i ja gledali narcise i zaključili da dugo cvatu, vjerojatno zato što ima dosta vlage, a ne previše sunca. Ali več se sada na bijelima vidi da prolaze, dok su žuti još lijepi.
|
|
![]() |
|
Mamaa, čudim se da je kod tebe nema. Zbog blizine kanala pretpostavljam da je zemljište vlažno, jer ona bi trebala rasti na vlažnim i rahlim tlima. Doduše, kod mene je na južnoj strani, koja definitivno nije vlažna, dapače po ljeti i trava zgori, a bogme nije ni rahla
![]() |
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
sad je ima
![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
izgleda da je i kod mene niklo u blizini fontane,bar listici me podsecaju na zlaticu,videcu kad procveta.
bas fino deluje ![]() |
|
![]() |
|
Je, simpatična napast
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
I ja sam ju maznula u šumi - posebno je lijepa u kombinaciji s ljubičicama
![]() |
|
![]() |
|
Da moj svekar vidi Forum i kako se mi veselimo kojekakvom "draču" rekao bi " tu su sami čudaci, da ne velim luđaci"
![]() |
|
![]() |
|
pa smokva - krenula ![]() a ona ružna žica je zaštita od napasti zvane Rea. Što joj smeta dok se šetkari grize dok sve ne izgrize i nikakva kazna ne pomaže ![]() P.S. za veču sliku klik na nju poruka ažurirana 09.02.2014. |
|
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 140> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |