Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage galerija radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - kako sa namjestajem
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

kako sa namjestajem

Odgovori Odgovori Stranica  <1 567
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
goga-osijek View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 683
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goga-osijek Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2009 u 00:26
dobrodosla...ako mislis lakirati (bojati) drvo koje na sebi ima onaj zastitni sjaj (a to ti ima 99% namještaja) onda ga obavezno prvo ošmirglaj (hrv. skini zastitni sloj) da ti se nova boja ne zguli...

ako mislis bojati velike komade namjestaja onda obavezno neka ti povrsina koju bojas bude u lezecem polozaju (da ti boja ne curi)...i preporucljivo je (i isprobano) bojati valjkom...(kupis onaj mali valjak za krecenje - spuzvasti)...

ne znam na koji nacin mislis postici shabby, ali najjednostavnije ti je posmirglati dijeloe koje zelis da izgledaju pohabano...

a jesam se raspisala..

a dalje radis dewcoupage kao na svakoj drugoj podlozi...samo boja za drvo ti se mora susiti barem 24 sata(svaki sloj),,,eto, nadam se da sam ti bar malo pomogla...
LJUBAV NE POKAZUJEMO TAKO DA LJUBLJENU OSOBU GLEDAMO U OČI, NEGO DA ZAJEDNO S NJOM GLEDAMO U ISTOM SMJERU. Antoine de Saint Exupery
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2446
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2009 u 22:59
Dobro nam došla! smile73 Nisi otvorila topic bezveze, zapravo sam očekivala da će netko od cura pokrenuti galeriju decoupage namještaja jer kad nema kutijica i stakla, dobar je i stari ormar, ogledalo ili komodica!
Konkretno nisam još radila decoupage na namještaju, ali imam iskustva u bojanju namještaja i stolarije pa ću ti reći da nikako ne kupuješ hobby boje za bojanje većih površina... Kao prvo skupo je, a ne vidim u čemu bi hobby boja bila bolja od pravih boja za drvo! Prednost je što ti sada veći centri mogu zamiješati točno određenu nijansu koju želiš, ali ne samo fasadne boje već i lakova za drvo! Dakle, lak za drvo kao emajl lak, nije proziran već gust i ne treba ti više od 2 namaza niti završni lak! A za shabby mislim da je idealan! Nisam bojala ništa što nije ono pravo drvo, a ti vjerojatno misliš na iverpan ili kako se ti "sendviči" sad zovu uopće! Najbolje da isprobaš na nekom manjem komadiću pa vidiš premda mislim da ne bi trebalo biti nekih problema ako je boja gusta! Valjda sam malo pomogla... smile61
Extraordinary in the mundane.
Moj blog

Na vrh
plavi cvijet View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 141
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje plavi cvijet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2009 u 21:31
totalno sam nova na forumu i od vasih silnih predivnih radova vise ne znam kam bi prije gledala, samo zvjeram i divim se, svaka vam cast!!!

i hvala google-u sto me doveo do vas jer uopce nisam znala da ovaj forum postoji 

oprostite ak otvaram novu temu bez veze, ak vec pitanja negdje postoje...sigurna sam da da, ali ih nemrem naci...

uglavnom spremam se raditi namjestaj shabby chic i decoupage...i imam pitanja, a vidim da ste iskusne pa se nadam da mi mozete pomoci:

1. da li ste za namjestaj koristile boju koja se prodaje u specijaliziranim ducanima ili obicnu boju za drvo?
2. kako se ponasa namjestaj koji nije drvo...nego ovaj kakav se danas prodaje, niti sama ne znam kaj je to...a jesma plava...

hvala vam na pomoci
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 567
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.