kako sa namjestajem |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 567 |
Korisnik | |
goga-osijek ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 683 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dobrodosla...ako mislis lakirati (bojati) drvo koje na sebi ima onaj zastitni sjaj (a to ti ima 99% namještaja) onda ga obavezno prvo ošmirglaj (hrv. skini zastitni sloj) da ti se nova boja ne zguli...
ako mislis bojati velike komade namjestaja onda obavezno neka ti povrsina koju bojas bude u lezecem polozaju (da ti boja ne curi)...i preporucljivo je (i isprobano) bojati valjkom...(kupis onaj mali valjak za krecenje - spuzvasti)... ne znam na koji nacin mislis postici shabby, ali najjednostavnije ti je posmirglati dijeloe koje zelis da izgledaju pohabano... a jesam se raspisala.. a dalje radis dewcoupage kao na svakoj drugoj podlozi...samo boja za drvo ti se mora susiti barem 24 sata(svaki sloj),,,eto, nadam se da sam ti bar malo pomogla... |
|
LJUBAV NE POKAZUJEMO TAKO DA LJUBLJENU OSOBU GLEDAMO U OČI, NEGO DA ZAJEDNO S NJOM GLEDAMO U ISTOM SMJERU. Antoine de Saint Exupery
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Dobro nam došla!
![]() Konkretno nisam još radila decoupage na namještaju, ali imam iskustva u bojanju namještaja i stolarije pa ću ti reći da nikako ne kupuješ hobby boje za bojanje većih površina... Kao prvo skupo je, a ne vidim u čemu bi hobby boja bila bolja od pravih boja za drvo! Prednost je što ti sada veći centri mogu zamiješati točno određenu nijansu koju želiš, ali ne samo fasadne boje već i lakova za drvo! Dakle, lak za drvo kao emajl lak, nije proziran već gust i ne treba ti više od 2 namaza niti završni lak! A za shabby mislim da je idealan! Nisam bojala ništa što nije ono pravo drvo, a ti vjerojatno misliš na iverpan ili kako se ti "sendviči" sad zovu uopće! Najbolje da isprobaš na nekom manjem komadiću pa vidiš premda mislim da ne bi trebalo biti nekih problema ako je boja gusta! Valjda sam malo pomogla... ![]() |
|
![]() |
|
plavi cvijet ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 03 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 141 |
totalno sam nova na forumu i od vasih silnih predivnih radova vise ne znam kam bi prije gledala, samo zvjeram i divim se, svaka vam cast!!!
i hvala google-u sto me doveo do vas jer uopce nisam znala da ovaj forum postoji
oprostite ak otvaram novu temu bez veze, ak vec pitanja negdje postoje...sigurna sam da da, ali ih nemrem naci...
uglavnom spremam se raditi namjestaj shabby chic i decoupage...i imam pitanja, a vidim da ste iskusne pa se nadam da mi mozete pomoci:
1. da li ste za namjestaj koristile boju koja se prodaje u specijaliziranim ducanima ili obicnu boju za drvo?
2. kako se ponasa namjestaj koji nije drvo...nego ovaj kakav se danas prodaje, niti sama ne znam kaj je to...a jesma plava...
hvala vam na pomoci
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 567 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |