Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dracena - Zmajevac
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dracena - Zmajevac

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 34>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bili cvitak View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 329
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bili cvitak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2012 u 23:36
URL=http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/sobno_cvijece/dracena/36782.aspx][/URL]
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 325
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2012 u 16:49
stvarno je predivna
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2012 u 22:39
Evo kako je moja dracena oćelavila nakon presađivanja prije dva tjedna. Ova mala kosa grana dolje je pelcer.

Još uvijek joj otpadne pokoji suhi list, no puno manje nego prošlih dana. Prskam je dvaput dnevno pa možda joj to pomogne da se brže oporavi. Nisam je još prihranjivala nakon presađivanja, a mislim da ću početi negdje početkom ožujka, kad se korijen stabilizira i učvrsti u zemlji.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2012 u 23:01
lijepe su ti, pogotovo prve dvije
Na vrh
irenaidani View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 817
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2012 u 22:41
eto par mojih...

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2012 u 21:59
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Mene zanima ovaj dio
Ovdje nema horizontalnog reza, a razdvajaju se tri grane. To još nisam imala priliku vidjeti na draceni.

andina baš sam gledala i stvarno nisam vidjela da je rezana, ali kako ima preko 10 godina i par puta je rezana, lako moguće da je i tu nekad bio rez pa se jednostavno izgubio, tj. nestao kako su se grane udebljale

baš sam večeras u apoteci vidjela dracenu skoro pa identičnu mojoj - bar što se tiče listova i tog dijela - račvaju se 3 grane, a bez vidljivog ožiljka reza... samo što je dosta viša od moje, a s time su deblo i grane tanje, sigurno nisu (poslije) rezane
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2012 u 12:27
pa ne znam dva pelcer dracene sam stavljala u vodu,bili bi u vodi 6-7 dana zatim bi opali svi listovi i pojavila bi se trulež onog drvenog dijela.Ja sam amater što se tiče cvijeća tako da ne znam na taj način sam uspjela samo sa fikus benjamina.Sva sreća pa postoje i mjesta gdje se mogu kupiti cvjetovi
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2012 u 23:11
Medy da bi se znao pravi razlog mislim da bi bilo dobro znati neke detalje,a da propadnu u vodi to mi nije jasno.
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2012 u 13:38
Tako sam pokušavala dva puta ali na žalost biljka bi propala ne znam zašto
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 23:34
Irenaidani taman sam ih istuširao pa se sjaje samo ja to zaboravim pa eto desi se.
Medy ja ih nisam direktno sadio u zemlju nego držao prvo u vodi imam i sad neku koja je več više od godinu i po u vodi i dobro se drži mislim da je možeš vidjeti na predhodnim stranicam da sam je objavio.
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 19:15
:) da dmirce na tvoje sam mislila...<3

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 19:03
Medy, i ja sam svoju dobrano uništila. Nakon presađivanja u novu teglu masovno odbacuje listove i već je sva oćelavila. Zapelcana grana se, čini mi se, dobro drži pa kad pusti korijen, pošaljem ti je. Šalji adresu na pp. A ovu koju si dobila nemoj previše zalijevati, redovito kontroliraj ima li nametnika i pazi da nije na propuhu. Mora uspjeti. Kad krene s novim listovima, neće joj škoditi malo prihrane.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 13:18
bilo je mnogo toga mušica,previše vode,toplo pa hladno,malo svjetlosti pa puno svjetlosti stablo je počelo da truli.Ja sam zdravi dio odsjekla i zabola u zemlju pa možda se omladi.     
o da dobila sam jednu ovakvu kao vaše gore na slikam ali nije još pustila korijene ja sam ju stavila u zemlju kako da je tretiram?Ne bih da nastrad kao marginata
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 23:30
Irenaidani misliš na moje dracene sad je sve ok bilstaju se hvala na savjetu.Samo da ih još uslikam.
medy pa jel znaš neki razlog?
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 19:54
pozdrav drage moje samo da javim da je moja dracena crkla
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2012 u 23:28
Smileobrisi ih vlaznom krpicom namocenu u pivu,bit ce blistvave...nece im naskoditi
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2012 u 22:50
Enrikova nona te dracene su kao i ove moje samo što su neke od njih izgubile tuš kabinu ha,ha
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2012 u 13:44
ovo je jedna od moje tri , jako su lagane za uzgoj ,imam jednu preko dva metra visoku morat ću joj odrezati vrh koji držim u vodi dok pusti žile i evo nove biljke
marino 15 obavezno ju makni sa dometa klime , manje zalijevaj i pazi da nije na propuhu i odreži ove crne dijelove ali nediraj zdravi dio

evo i drugog
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2012 u 21:02

Mislim da je to neka dracena...

Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
marino15 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marino15 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2012 u 12:36
sad sam stavio prst samo na zemlju previse je mokra a sa bi tek bilo da sam stavio 5cm dublje..sigurno je to od previse zaljevanja?zaljeva se 1 u tjedan.najbolje bi je bilo zaljevat svakih 20 dana?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 34>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.