Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 34> |
Korisnik | |
bili cvitak ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
URL=http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/sobno_cvijece/dracena/36782.aspx]
![]() |
|
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
medy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Evo kako je moja dracena oćelavila nakon presađivanja prije dva tjedna. Ova mala kosa grana dolje je pelcer.
![]() Još uvijek joj otpadne pokoji suhi list, no puno manje nego prošlih dana. Prskam je dvaput dnevno pa možda joj to pomogne da se brže oporavi. Nisam je još prihranjivala nakon presađivanja, a mislim da ću početi negdje početkom ožujka, kad se korijen stabilizira i učvrsti u zemlji. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
lijepe su ti, pogotovo prve dvije
|
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
andina baš sam gledala i stvarno nisam vidjela da je rezana, ali kako ima preko 10 godina i par puta je rezana, lako moguće da je i tu nekad bio rez pa se jednostavno izgubio, tj. nestao kako su se grane udebljale baš sam večeras u apoteci vidjela dracenu skoro pa identičnu mojoj - bar što se tiče listova i tog dijela - račvaju se 3 grane, a bez vidljivog ožiljka reza... samo što je dosta viša od moje, a s time su deblo i grane tanje, sigurno nisu (poslije) rezane |
|
![]() |
|
medy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
pa ne znam dva pelcer dracene sam stavljala u vodu,bili bi u vodi 6-7 dana zatim bi opali svi listovi i pojavila bi se trulež onog drvenog dijela.Ja sam amater što se tiče cvijeća tako da ne znam na taj način sam uspjela samo sa fikus benjamina.Sva sreća pa postoje i mjesta gdje se mogu kupiti cvjetovi
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Medy da bi se znao pravi razlog mislim da bi bilo dobro znati neke detalje,a da propadnu u vodi to mi nije jasno.
|
|
![]() |
|
Tako sam pokušavala dva puta ali na žalost biljka bi propala ne znam zašto
![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Irenaidani taman sam ih istuširao pa se sjaje samo ja to zaboravim pa eto desi se.
Medy ja ih nisam direktno sadio u zemlju nego držao prvo u vodi imam i sad neku koja je več više od godinu i po u vodi i dobro se drži mislim da je možeš vidjeti na predhodnim stranicam da sam je objavio. |
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
:) da dmirce na tvoje sam mislila...<3
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Medy, i ja sam svoju dobrano uništila. Nakon presađivanja u novu teglu masovno odbacuje listove i već je sva oćelavila. Zapelcana grana se, čini mi se, dobro drži pa kad pusti korijen, pošaljem ti je. Šalji adresu na pp. A ovu koju si dobila nemoj previše zalijevati, redovito kontroliraj ima li nametnika i pazi da nije na propuhu. Mora uspjeti. Kad krene s novim listovima, neće joj škoditi malo prihrane.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
bilo je mnogo toga mušica,previše vode,toplo pa hladno,malo svjetlosti pa puno svjetlosti stablo je počelo da truli.Ja sam zdravi dio odsjekla i zabola u zemlju pa možda se omladi.
o da dobila sam jednu ovakvu kao vaše gore na slikam ali nije još pustila korijene ja sam ju stavila u zemlju kako da je tretiram?Ne bih da nastrad kao marginata ![]() |
|
![]() |
|
Irenaidani misliš na moje dracene sad je sve ok bilstaju se hvala na savjetu.Samo da ih još uslikam.
medy pa jel znaš neki razlog? |
|
![]() |
|
pozdrav drage moje samo da javim da je moja dracena crkla
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
ovo je jedna od moje tri , jako su lagane za uzgoj ,imam jednu preko dva metra visoku morat ću joj odrezati vrh koji držim u vodi dok pusti žile i evo nove biljke
![]() marino 15 obavezno ju makni sa dometa klime , manje zalijevaj i pazi da nije na propuhu i odreži ove crne dijelove ali nediraj zdravi dio evo i drugog ![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Mislim da je to neka dracena... |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
marino15 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 17 Rujan 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 29 |
sad sam stavio prst samo na zemlju previse je mokra a sa bi tek bilo da sam stavio 5cm dublje..sigurno je to od previse zaljevanja?zaljeva se 1 u tjedan.najbolje bi je bilo zaljevat svakih 20 dana?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |