Novopečena pitanja o tehnici |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5678> |
Korisnik | |
andora2 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 377 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jedini savjet draga liliana,je da uzmeš šmirgl papir ili brusni papir kako hoćeš i da se daš na posao....ja sam ponekada mislila da mi jedino dobro ide šmirglanje
![]() |
|
Iskustvo je divna stvar.Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovo načinite.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Angell ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 225 |
cure molim pomoć,imam limenu kutiju i radila bih salvetnu tehniku na njoj,jel može odmah na nju akrilna boja ili se prvo mora premazati s nekim lakom ili sl,i dalje kao raditi na njoj kao na drvenoj kutiji?i može li ići krakle lak?imam 2 baš takve kutije..Hvala vam..
![]() |
|
Slab je onaj koji je izgubio vjeru u sebe.
|
|
![]() |
|
lilana ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2010 Lokacija: Yemen Status: Offline Bodovi: 32 |
Eh,mozda je ovo glupo pitanje al sta cu moram da pitam za svaki slucaj, (sigurno pretpostavljate da sam nova u ovom poslu al jednom se mora poceti) Naime recite mi kako se skida decoupage na primer sa drvene povrsine ako mi dosadi? Da li je dovoljno samo prefarbati?
|
|
![]() |
|
Angell ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 225 |
heheeh,neću zaboraviti,samo mi dajte koji dan,kraj klinaca,posla doma ,vrta joj jedva imam mira..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
![]() |
|
![]() |
|
ma super i ovako izgleda,baš sam iznenađena ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
da možeš......malo je teže zaljepiti salvetu na porculan jer se kliže ali polako,mic po mic i sve će biti ok
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
hahahaha .....ova ti nije baš u suglasju s potpisom u postu.......zato glavu gore,kist u ruke i go
![]() |
|
![]() |
|
ajme,koje sve divote su ovdje,
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ha možeš kupiti lak u spreju ali možeš kupiti i u kantici pa ga lijepo namažeš kistom......meni je draža ova druga varijanta
![]() a sad odi češati prste
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ok,sad mi jer jasnije,ova boja koju imam je akrilna tempera..nije bilo bijele akrilne..sutra idem i nabavim onu fasadnu,kad pošpricam s tim lakom ,neće mi se isprati kad perem u vodi??.još samo to i sve znam.Puno ti hvala..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ako misliš na običnu bijelu temperu ona ti neće biti dobra........tempere se znaju cijediti kod lakiraja
![]() konturu stavljaš prije laka......lakiranje je završna faza.....ako nemaš lak i ljepilo može poslužiti,naravno ali meni je nekako draže na kraju sve "zacementirati" lakom.......ima ih raznih.....sjajni,mat,satenski....
za početak ti je najvažnija dobra volja a toga vidim imaš
![]() |
|
![]() |
|
joj hvala ti na brzom odgovoru
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
angell dobro nam došla
![]() ![]() a zlatna kontura je upravo to......tražiš zlatnu konturu za staklo,u hobby shopovima.....nanosi se jednostavno jer ima aplikator i sama doziraš i određuješ debljinu crte......
nadam se da sam ti bar malo pomogla
![]() |
|
![]() |
|
evo i mene,zanima me ova tehnika,baš danas kupila kist.ljepilo za salvete mat,tempere akrilne u maloj tubi,i salvete..jel to dovoljno za početak ljudi..Ako sam dobro shvatila prvo premažem akrilnom bojom podlogu,osušim,namažem ljepilom ,stavim salvetu,osušim,opet premažem ljepilom,jel to to ljudi...
![]() ![]() ![]() e,da još nešto..vidjela sam negdje da su rubovi salvete s eocrtavali s nekom zlatnom bojom u tubici,konture tako nešto..ima li to?kako s eto zove i kada i kako se nanosi?joj pitanja,hrpa..hvala svima.. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Nedim ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 15 Travanj 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 2 |
Izzy,hvala lijepa,bolje vas našao.Kakva je to za pravo tehnika decoupage?Pozdrav
|
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Štrigica, dobro nam došla!
![]() |
|
![]() |
|
štrigica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 4 |
bok svima... ja sam štrigica i ovo mi je prvi post na ovom forumu... zagrijala sam se za decoupage i našla vas googlajući o toj tehnici...
nisam napravila još niti jedan rad, još uvijek mi je sve to onako :/ zbunjujuće...
veselim se druženju s vama :)
p.s. ja sam definitli novopečena ovdje pa sam zato odabrala ovu temu za prvi post...
|
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Nedime, dobro nam došao! Osobno nemam iskustva u slikanju na staklu, samo decoupage na staklu, ali mi na pamet pada Otok koja radi tu tehniku pa malo pogledaj po njenoj galeriji i pitaj ju na pp (privatnu poruku), sigurna sam da će ti pomoći! Link do galerije http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4187&PN=1
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5678> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |