Agave |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 15> |
Korisnik | |
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pinus,predivne su....vidi se da se dobro brineš o njima....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
palmofan, hvala na informacijama.
U međuvremenu je izbojak promijenio boju. Postao je više žuti nego bijeli. Istovremeno se rozeta počela otvarati. Možda će ipak krenuti u vegetaciju. Na osnovu ovog što si napisao nadam se najboljem. flover, agave su i meni lijepe biljke. Zbog prostora i oštre zime naročito volim ove spororastuće, male i srednje velike agave koje preko zime unesem u kuću a početkom proljeća iznesem van. |
|
![]() |
|
palmofan ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 28 Lipanj 2008 Lokacija: Kutina, Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
To je dobar pokazatelj, izbojak prvo postane žućkast, a poslije, kako se sve više leukoplasta pretvara u kloroplaste, ozeleni. Drži ga na svijetlom mjestu ali ne na direktnom suncu i za mjesec - dva bi trebao potpuno ozelenjeti i krenuti normalno sa rastom. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Ovako trenutno izgledaju lošinjske agave. Vidio sam ovih dana stotinu lošinjskih agava a sve do jedne imaju oštećenja od niskih zimskih temperatura. Neke više, neke manje ali skoro sve izgledaju prilično jadno. Koje su to bile temperature da su tako ozbiljno oštetile agave a i palme ? Meni se ova zima nije činila ništa posebno. Doživio sam i puno hladnije zime. Koliko vremena mora proći da se te rane na agavama zacijele ? |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Pinus mi na kontinentu smo navikli na hladnije zime, ali na Lošinju to baš i nije uobičajeno ;)
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
cudno moje agave su super i uopce nisu ostetite od zime ..evo nove ljepotice
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Kamenjar, pelijepa agava!
![]() Pozdrav.......schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
Lijepa kompaktna agava.
![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
ova agava mi je nova pinus,tek kupita i stavila sam je u kaktus garten prosli tjedan..planiram je oznijet iz gartena ako bi zima bila jaka,tu sam pa cu kontrolirat..mislila sam ona obicna zelena i zeleno zuta ,njih dvije su mi godinama u vrtu i super su,nema ostecenja
|
|
Vir |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
To se zove dobra kupnja - četiri za jednu.
Lijepo izgledaju
![]() |
|
![]() |
|
ljuba 12 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3 |
agave obožavam, samo šteta da kod nas nemogu prezimiti. Izgubila sam već par velikih koje su bile prevelike za unositi.zaštitim ih i ostavim u vrtu jedne godine uspije prezimljavanje. pa kad naraste još veća i ljepša - onda mi izmrzne. ali sreća da uvjek bude puno dječice pa onda ispočetka.
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Evo i moga doprinosa ovoj temi:
1.) Starost - 12 godina 2.) Postojbina - otok Ugljan 3.) Pronađena 2 kom u kamenjaru pored ceste i "spašena", kolovoz/2000. god. ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav............schumy |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Bravo kamenjar,prekrasna ti je agava,moje su sve otišle, ove zime
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Pinus, moje agave potječu sa Ugljana, ovo su slike iz Rijeke u mojoj firmi.
Zima je bila opaka ali su prezimile vani bez problema.... Najljepše primjerke u našoj zemlji sam vidio na otocima Lošinju i Rabu, tamo isto jaka zima malo "oprlji" listove, obično donje koji i najbrže otpadaju kod razvoja u proljeće... Pozdrav..........schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Ova je agava bila stara 20 god.spremala je pustiti cvijet,ali je nestala ove zime ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
moje su agave stare 4 god,bile su mi u vrtu ,neki dan sam ih izvadila jer mi smetaju u gredici..agave su mi puno ljepše ako im se režu donji listovi,ja svojima svake godine režem par donjih listova
![]() ![]() ![]() |
|
Vir |
|
![]() |
|
Kamenjar,
Imaš lijepe primjerke
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
moja agava
![]() |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |