Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6869707172 407> |
Korisnik | ||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
A sad da vidite ovog specijalca:
Nakon što je prošlo ljeto i malo zahladilo, jedno vrijeme je mirovao, potom je počeo puštati pupove posvuda, nakon toga je odbacio puno listova, da bi sad na kraju ja skužila da su svi ti pupovi zapravo cvjetni pupovi, a ne grančice kako sam ja prvotno pomislila. |
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Evo kako danas izgledaju moji sijanci, krenuo je i drugi par listića i ujedno prihrana. Čak se i blizanci solidno ponašaju u rastu.
U srenjem redu desno se vidi jedan koji još nije pustio listiće, mislim da je njemu nakon skidanja ljuske ostala ovojnica, pa se sad teškom mukom probija. Pustit ću ga da vidim hoće li uspjeti, a mislim da hoće.
|
||
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
|
||
![]() |
||
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
|
Dini55, ako si maknuo foliju nemoj je više vraćati... Ova dva klijanca su se prva izborila i od njih će vjerojatno biti nešto... A ova drga dva pusti tako - ako uspiju uspiju, ako ne - ne...
![]() |
||
![]() |
||
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
|
Imam i ja jedan problem, od mojih sjemenki dva klijanca lijepo napreduju, maknuli su onu ljuskicu i vide se oni prvi listići i zato sam i maknuo onu prozirnu foliju. No sad sam primjetio da su još dva krenula rasti i pustila korijenje, a za njih treba ona folija preko, svi su skupa u jednoj vazi.
Sada sam u dvojbi, da ih pokrijem ili ne? |
||
![]() |
||
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
|
Ima li netko ideju zašto caudex mog kupljenog adeniuma (ima već lijepo formirani caudex) izgleda kao da je donji dio namočen u vodu...
Ne znam kako bih to opisala... Donji dio izgleda mokro ( na dodir nije). Sumnjam da je od previše zalijevanja, jer je u stakleniku sa sijalicom, ima jako propusan supstrat i zalijevam ga svaki drugi dan. A već nakon jednog dana supstrat je potpuno suh i raspucao... On se još uvijek nije oporavio od presađivanja, još je malo spljošten. Nije trulež. A opet izgleda kao da mu je pola caudexa mokro ![]() |
||
![]() |
||
milica09 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 23 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 57 |
|
![]()
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
|
Dva od 10 mojih su pustili neke korjenčiće, 3 je napala neka plijesan od toga dva gadno, danas sam ih naprašio cimetom.
Katastrofa je vrijeme, nadam se da ce barem nekoliko njih biti kako spada ![]() |
||
![]() |
||
|
Štefice, pitaj me nešto lakše, jer ovo nemam pojma. Prvi puta će cvasti, a naručivala sam svašta i sve pobrkala. Više nemam pojma koji je koji, osim ovih zadnjih sijanaca, oni navodno KENDO crveni.
Obzirom da ovaj sa pupovima ima sasvim drugačiju boju lišća i stabljike ( svijetliji je i zeleniji), i mene zanima kakav će biti. Voljela bih da bude bijeli, meni se jako sviđa. Strpimo se i vidjet ćemo za nekih (možda) mjesec dana. Sve sad ovisi o vremenu.
|
||
|
||
![]() |
||
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
U odnosu na onaj tromjesečni što je Wolfsbanica pokazala, ovo je matorac od 7 mjeseci, ali mene veseli:
|
||
|
||
![]() |
||
|
Zalijevam ih skoro svaki dan, na suncu su cijelo dopodne i na toplom. Temperatura na verandi se penje i preko 30 celzijusa, tako da im je super ovih dana. Danas ću ih početi hraniti .
|
||
|
||
![]() |
||
|
Glikica, prekrasni su ti malci
![]() Koliko često ih zalijevaš? |
||
![]() |
||
|
![]() Uploaded with ImageShack.us da pokažem moje sijance, blizanci su maleni, ali rastu. Sporo, no ipak napreduju. A ovo obični imaju jako velike listove, takve još nisam imala do sada. Čak su mi nekako okrugli. Imam jednog koji još nije bacio listove, samo stablo i deblja se. Ma skroz su zanimljivi za promatranje kad kreneš s njima ovako iz sjemena.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Dini55 kako napreduju sijanci? Jel proklijao koji?
![]() |
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
tomyxyz ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 13 |
|
imaju mozda negdje ovdje upute, kako izvrsiti oprasivanje adeniuma?
![]() |
||
![]() |
||
|
Kroz 3-4 dana ![]() |
||
![]() |
||
|
Hvala cupsica! Kad bi ja trebao vidjeti nekakav napredak? Jer ga zasad nema.
|
||
![]() |
||
|
Sretno Dini55 s tvojim budućim bebolinama
![]() Danas je u Zg 25 stupnjeva tako da se moji malci sunčaju vani i baš im je lijepo ![]() Šteta što je od sutra opet kiša najavljena... |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6869707172 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |