Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7273747576 94> |
Korisnik | |
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
vidim da si ih pincirata... Tako treba da ne idu u dužinu nego da dobiju masu i gustoću odmah na početku.
Moji su još uvijek u plasteniku i ne idu van. ja imam naviku da idu tek oko 20.4 na balkone. |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Da, dosta su narasle preko zime, ali su slabo guste. Ma, ja imam manjak prostora, a na tavanu im više nije za biti, zato jedva čekam da ih mogu staviti na balkon. Svejedno pazim na vrem. prognozu i eventualni minus, tada idu pod krov i prekrijem ih novinama. Imam jedanaest žardinjera, pa to i nije problem, začas ih pokrijem, a taman sve stanu u natkriti dio.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
ako imaš vremena pogledaj u poljo. trgovinama "agrilfoliju" puno bolje ti je od novina a košta svega 1kn/m2 a zaštiti ti od zime i mraza biljke super.
|
|
![]() |
|
Budem, hvala!
![]() |
|
![]() |
|
Erina ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 6 |
Posadila bih pelargonije na sjevernoj strani balkona, znači ima malo jutarnjeg i večernjeg sunca. Pa me sada zanimaju vaša iskustva. Dali bi to šta cvalo uz redovitu prihranu? Nisam baš neki veliki ljubitelj vodenki, fuksija i begonija.
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
meni ma sjevernoj strani cvate bas sve.....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
I moje pelargonije koje su bile na prozoru na sjevernoj strani su normalno cvale, uz dohranu, naravno.
![]() |
|
![]() |
|
mikica.dm ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
Ja sam ih isto imala na sjevernoj strani dok sam bila na stanu, i to u kombinaciji s bakopama, cvale su normalno.
|
|
![]() |
|
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
Pozdrav drustvo:-)) moje ovogodisnje pelargonije zasadjene i spremne za sezonu.. Kako je kod vas?
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
Ja sam pokusala zasaditi starinske, ali sunce ih je sprzilo. Valjda kombinacija pl.tegle i betona nije bila idealna...:-( ili nesto drugo..
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
sigurno je nešto drugo u pitanje a ne cvijetnjaci
|
|
![]() |
|
a što bi drugo moglo biti? one su se doslovno spalile...ja sam mislila da ih je previše sunce peklo, jer su bile na južnoj strani na dvorištu....
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
može biti i sunca ako se nije zalijevalo, možda se zalilo sa velikom razlikom u temp vode i temp zraka. pa je došlo od šoka, možda prenatopljeno pa propao korijen a možda pre suho pa uginulo od žeđi....
a onda opet može biti neki nametnik ili kakva bolest.... uvijek slikaj pa je lakše odgovoriti |
|
![]() |
|
ok..hvala :-)
|
|
![]() |
|
Iz mog skromnog iskustva najprije im se dogodila kakva boleština.
Npr. moje su prošle godine počele redom žutiti i sušiti prvo po rubovima listova, ubrzo se proširilo dalje. Nisam znala što bih, umutila bordošku juhicu i dobro poprskala, sa svih strana, tako da su bile potpuno plave.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Bordoška juha uvijek dobro dođe.... Hvala na savjetu bugice!!!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
vidiš vidiš, tog se nisam sjetila :-) hvala ti bugica
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7273747576 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |