Ružmarin |
Odgovori | Stranica <1 6789> |
Korisnik | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moji su stalno vani, ovaj obični:
i ovaj puzajući: |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja svoj ružmarin imam vani u zemlji, gdje uspješno prezimi. Lani mi je jedino neka životinja po noći cijelog polomila, makar je uza zid, dežurni krivci su naravno srne.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ću ovaj unijeti unutra a dva mlada sam posadila u zemlju, u zaklonu su, pa ih namjeravam ostaviti preko zime
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako kod Carol prezimi na Zagorskim bregima trebalo bi da i kod mene prezimi.
Nešto se ipak bojim da će vani uginuti. Neka ga još na toplom prezimljavanju. |
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ružmarin prezimljuje vani, samo ga je potrebno jedno dvije prve godine zaštititi, a poslije više niti ne i treba ga dobro orezati ako se želi održavati lijepa forma i da mu dio pri zemlji ne ostane ogoljen. |
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj jadničak je od prve godine vani, čak ga nisam ni štitila ničim. Posrećilo mi se valjda, pa preživio već dvije zime. Samo bi ga trebalo lijepo orezati, pretpostavljam da to ne smijem raditi sada ? Nego da čekam proljeće ?
|
|
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ružmarin kod mene na sjeveru ne prezimljuje vani,nema šanse da preživi moju zimu!!!
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus, kad sam negdje prije prelistavala ovaj topis, vidjela sam upute nekih forumašica iz tvoga kraja koje su navele da im ružmarin bez problema prezimljuje vani posađen. Vjerujem da su napisale iz iskustva. Zime tvoga kraja ubrajaju se među najhladnija podneblja u RH. Možda uspiješ provjeriti ili se sjetiti tko je o tome pisao. Za Slavoniju znam, a evo i tu su već noviji postovi koji potvrđuju da u kontinentalnoj klimi opstaje vani. Ja sam kod mene sadila par komada i svi oni puzajući su bez problema opstali, a oni uspravni, jedan prvu zimu nije preživio, a jedan je. Ja ih nisam prekrivala. Te godine je bio najniži minus kod mene -9, no to im nije smetalo, ali bura u veljači jednoga je dotukla.
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj ga sad rezati, još je mlada biljka, mogao bi smrznuti. Bolje na proljeće, a onda ga možeš onako nemilosrdno i bit će super i kad god ti izađe iz željene forme, možeš ga rezati. |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon,sad si mi dala materijala za razmišljanje!Pročitala cijelu temu i vidim različita iskustva.Sad ću ja svojeg ostaviti vani(u tegli je)pa da vidim šta će biti od njega.
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus, eto, valja razmisliti . Čuj, bilo bi bolje u vrtu. U cvijetnjaku je izložen zimskim uvjetima sa svih strana, u vrtu je zaštićeniji
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon,to je malo veči problem kod mene,stavit ću da pred ulaz koji je s južne strane kuće,mislim da će tu biti bolje zaštičen nego u vrtu na otvorenom.
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
MK, bolje ga posadi u zemlju. negdje uza zid i malo ga ušuškaj slamom , ona ti je super zaštita, ne trune a topla je.
|
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus, eh, uvijek kuburimo s prostorom
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica,Moon,takva mjesta uza zid kod mene su odavno zauzeta
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon, hvala, potvrdila si mi da ga ne diram sada, nego tek na proljeće. Moram ga malo formirati i to mislim puno orezati. A od orezanih grančica bi moglo biti: nešto na ukorjenjavanje, nešto za pečenku, nešto za ražnjiće, pa malo za miris u sobama, ormarima...
|
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
MK, a uz sjenicu ? Mislim da ti je tamo sunčano ? Tamo negdje kod onog roštilja ?
|
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikice, može biti od orezanih grančica svašta lijepoga što si nabrojila, a za zakorjenjivanje direktno u zemlju zapelcati vršne dijelove grančica, lako se zakorjenjuje
|
|
Odgovori | Stranica <1 6789> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |