Magnolija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 13> |
Korisnik | |
floraifauna ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 110 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Čitam da vidim mogu li se možda sad ukorijeniti grane, morali smo malo podšišati magnoliju, prevelika je, a teta nije htjela čekati da ocvate.
Po svemu sudeći nije vrijeme,ali grane su odsječene i neće me koštati da ih probam ukorijeniti. Nešto će se nadam se i primiti.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
fijolica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Kod mene ima piljevine ko u priči.Stavila i za ruže.I ove godine su stvarno najbolje.
Ali, opet, padalo je puno kiše pa...ne znam. Ali magnolija mi je ove godine- predivna. Čim malo zahladi trčim po piljevinu. |
|
![]() |
|
karinka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 57 |
Da , Zrinka u pravu si što se tiče naziva. Jako sam sretna što je procvijetala jer je kod mene već oko 11 g i ovog poljeća je prvi put procvijetala. Čitala sam da se može dogoditi da ne cvijeta i do 20 g !!!!! Tako da sam ja jako dooobro prošla. |
|
![]() |
|
Zrinka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 208 |
Prekrasna je! Meni je ova Magnolia grandiflora ( jel da?) najljepša od magnolija. Zavidim ti :-)
|
|
![]() |
|
karinka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 57 |
E pa uspjela sam.Ja se izvinjavam ukoliko ova tema postoji ,ali bila sam toliko sretna da sam uspjela ubaciti sliku da nisam imala previše vremena tražiti po forumu da li tema već postoji - meni je bilo važno samo da ubacim sliku . Ako nije na prikladnom mjestu molim administratora da me upozori !!! ALI JA SAM SVEJEDNO VESELA - to je magnolija u mom vrtu.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Fermnina, vjerovatno piljevina. Meni je svake godine list bio sve žutiji u ovo doba. A još sam bacala pod nju umjetno gnojivo.
Ove sam zime bacala pod nju drobljene grane i kompost i ove je godine predivna.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Dodaj joj željezo- sekvestren.
Ja moju malčirala ovog proljeća sa puno sitne piljevine i nisu joj požutili listovi ove godine.Ne znam je li piljevina pomogla ili velike kiše. |
|
![]() |
|
buba ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
![]() Pokušala sam se konzultirati s članovima foruma i poslušala njihove prijedloge - iskopala sam malo zemlje oko stabla i nasula borovih iglica, zalijevala, gnojila, ali eto - prolem je i dalje tu. Molim, pomogajte, ima li tko neku ideju? ![]() |
|
![]() |
|
metvica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 20 |
Susjeda me zamolila da pitam u njeno ime...
Ove i prošle godine njenoj magnoliji počelo je lišće žutiti ovako rano a u brzo nakon toga i otpadati.. Pa ako itko zna što bi moglo biti u pitanju... Normalno je cvjetala i stara je 10-ak godina... |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
athena magnolija se najbolje razmnožava povaljenicama. Napravi tako pa ih tek kad dobiju korijenje odvoji tamo negdje u kasnu jesen od matične biljke.
|
|
![]() |
|
Genius M ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2009 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 2 |
Pozdrav svima. Javljam se iz Subotice. Oduševljena sa sa forumom i nadam se da će te me primiti. Magnolije obožavam, ali nažalost nemam sreće. Imam dve bele zimzelene grandiflore. U stvari kao i da ih nemam. Jedna je 5 godina zasadjena je u vrtu, i stalno joj se osuše listovi u tamnosmedju boju i otpadnu, a u proleće teraju novi koji nažalost tokom leta i jeseni zadesi ista sudbina. Druga mi je od jedne godine i nisam htela da je posadim napolje nego u saksiju, preko zime je bila u podrumu i sad je skroz kao spržena,lišće nije otpalo, ali je skroz suvo. Hvala svima na ovim divnim fotografijama, ulepšali ste mi dan.
|
|
![]() |
|
Athena ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
Imam i ja pitanje za znalce. Imam dvije magnolije, visine 1 m, obje sada cvatu, prvi put bujno i prekrasne su.
Mene zanima što da uradim s mladim zelenim izdancima koji su provirili oko osnove biljke. Da li da ih malo odkopam i odrežem? Bojim se da ne naštetim glavnoj biljci. Da li da ih probam presaditi ako imaju korjenčiće?
I kako se to desilo na obje biljke istovremeno?
|
|
![]() |
|
White ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
Ja ću isto pokušati ove godine s magnolijom,prekrasne su mi a i uspijevaju na kontinentu .našla sam sadnicu za 180kn ali mi je to iskreno sada preskupo,možda poslje budu malo jeftinije ili ću pokušati na drugom mjestu pronać
|
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Gotovu sadnicu sam dobila!
|
|
![]() |
|
buba ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
![]() Tugovale su moje magnolije,a sad mi se čini da dolaze "k sebi". Jesenas sam poslušala savjete i zatrpala borove iglice oko korijena magnolije, a nakon nove godine, kad su novogodišnje jelke opale sve iglice, lijepo sam ih sakupila i zatrpala oko magnolija. Možda umišljam, ali čini mi se da je bolje, pupovi lijepo napreduju. Nadam se da će biti koristi.....Svakako vrijedi pokušati! ![]() |
|
![]() |
|
dadoxxl ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
Lilly zutu magnoliju mozes kupiti u Srbiji,cijene su od 300 kuna pa navise.
|
|
![]() |
|
dadoxxl ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Hoya predivna je! Lilly- jesi li kupila gotovu sadnicu il si je zakorijenila? |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |