Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čaaarobni otok
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čaaarobni otok

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 78>
Korisnik
Poruka
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 00:42

Danas je padala kiša natapalica pa se nadam za vikend vidjeti napredak u vrtu.

1. Bob  -  već sam ga brala i kuhala; napala ga nekakva "crna pjegavost"

2.Biž ( grašak) -  malen je      ?????

3.Grah zeleni ( mahune )  -  mali  je      ????

4.Pomadore ( rajčice )  -  napreduju, rastu; zadovoljna sam

5.Kupus  -   raste ;  vidjet ćemo!

6.Tikvice  -  lijepo se primile

7.Kukumar ( krastavac ) -  tek presađeni

8.Pipun  ( dinja SilveK )  -   izniknule

9.Selen i petrusin   -  male buhice

10.Špinat  -   uzmi povećalo!   
Špinat i blitva ne mogu rasti u mojoj crvenici ( doznati što im fali )

11.Patate  ( krumpir )  -  lijepo napreduje, čudo jedno

12.Balančane  -  tek posađene

13.Rikula   -  cvjeta ; ništa od nje

14.Limuni   -  prepuni cvijeća

15.Narančin Klementina  -  prvi put procvjetala

16.Naranča Washington   -   bolesna, kovrčavost lista  UPOMOĆ!

17.Šipak konjski zub  -  priprema 1 cvijet

18.Čičimak  -   dobio listove, sporo raste

19.V.loza  -  prolistala, sočna

20.Salata zelena   -  tek posađena

21.Nespole   -   lijepo napreduju

22.Masline   -   drastičan rez, još se ništa ne događa

smile161  
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 08:25
Znači da mogu prestati kihati, je l' ti dosta vode za ovaj tjedan?
Što je nespola i čičimak.
Vesele me tvoje biljkice i čudim da se ti i niče a kamoli da bereš plodove jer pamtim suše u Lumbardi (u gustirni nam ne bi dostajalo vode niti za jedan ljetni mjesec - ne moram napominjati da nije bilo svakodnevnog tuširanja).
Daj stavi molim te neki recept za mladi bob u "recepte"smile78
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 08:41
Franjice, danas je opet sunčano, otprilike neđe večeras počni čihati  tj. kihati, jer će se opet sve  biljčice  "izbečiti od muke" nakon cjelodnevnog sunčanog dana.
Stalno visim na meteo stranicama i čitam prognoze, pa kad ide lijepo vrijeme onda idemo zalijevati vrt. Na otoku se brane od suše tako da povrće sade u duboke kanale....slikat ću i to , baš je zanimljivo......

Lumbarada, bila sam tamo često, jer su moji živjeli na Korčuli, a  tetka i dundo još uvijek su tamo....grad Korčula.... 
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 08:44
Nespola je stabalce sa predivnim tamno žutim plodovima, tako su ukusni i aromatični da mi je to jedna od najdražih voćaka......

Čičimak, stabalce sa malim kožastim plodovima, nemaš što pojesti  ( kao i sve što raste uz more ), ali je posebnog okusa....slikat ću kad bude vrijeme....moji su mali, ne cvjetaju, ali ima u susjeda.....
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 08:50
Bob samo spremam u kobinaciji sa blitvom, na lešo , začin maslinovo ulje, mislim na mlade papučice.
Stare papučice se očiste i bace jer su tvrde i dlakave, a velika zrna iz njih se spremaju kao varivo .
Bobica  -  to su sušena velika zrna boba, spremaju se kao i druge  grahorice, na juhu,  zimi  ,  moram priznati to ne volim .

Dobar tek,  mada ljudi iz kontinenta ne vole bob, ipak je to čudna biljka,  moj MM se jedva priviknuo ....
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 13:58
Manči što radiš, toliko si toga posadila i već bereš, pa još i recepti za pripremu boba. Posadila sam ga gore u vrtu u nekoliko redova, bit će za cjelu zimu, a onda ću te svaki dan zvati, što da radim s njim. Dobro imam i posađene blitve za početak.
Moja kćerka sa svojim sinom svake godine ljetuje na Korčuli i jako joj se sviđa, lani je s 10 dana produžila na tri tjedna. Bilo je samo: Daj uplati malo štogod na tekući.
Od svega što sadiš ipak mi je favorit rig (rikola), a balancane obožavam.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 14:17
Triša, još uvijek ima kiše, ali  tko zna hoću li išta brati ovog ljeta?? Ovo je tek pokus...Jedne godine će mi valjda uspjeti. Nisam se previše nabrala  -  bob je dobio neku bolest, maču - kako mi rečemo, pa su mu mahune kržljave . Ne brine me , lani je bio odličan (ali nismo imali vremena za brati pa je sve pošlo u velike papučice ( mahune). Nikad od nas poljoprivrednika! Ha - ha!
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 21:10
Spremila sam se za napredno vrtlarenje:
željezo, novi gomolji

...i alatka za borbu protiv suše....

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 21:31
U gradu imamo mali vrt, đardin -  kako mi rečemo, zimi nema sunca, a ljeti pola dana.  U njemu caruju bršljani i paprat. Za ljeto kupim pokoju ljetnicu pa se  đardin  zašareni.

Aleja petunija na ulazu

šatirana verbena

prvi put je kupila  -  bakopa  

tisuću zvončića ili milion

šparoga

počela i ja sijati

judino stablo i divlja loza čine hlad

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 21:42
2. dio vrta - loše mu se piše - MM planira nešto graditi

snijeg od latica cvijeta limuna i divlje naranče

mini povrtnjak

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 08:30
Hopa, pa tu ima svašta, ali me razveselila tvoja šarena verbene (tu sam ja švercala preko granice jer mi je prelijepa)...
A jel ti ono asparagus???
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 10:19
Manči, pa tebi i n e treba "čarobni otok" kad sve to možeš imati u gradu.
Ma super ti je sve, a znala sam da će proljeće iskomentirati one "njene vrbene", a ja kažem samo "aleja petunija - umrla sam od smjeha", a si ćaknuta kao da se samnom družiš.
RIJEKA

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 15:54
Pa i družim se!Tongue
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 16:05
Proljeće  -  da,  asparagus, šparoga pitoma. Verbena je ista ko tvoje.

Triša  -  ovo je jako mali vrt, sav u hladu. Uskoro pola njega "odlazi"  jer ćemo graditi stančić za srednjeg sina. Pomalo, bez žurbe........ Morat ću posjeći ogroman limun i divlju naranču.......ali drugi već rastu na otoku.
Osim toga, tu u gradu smo stisnuti sa svih strana susjedima... Pa ti znaš što su susjedi ( smile48)!!!!!
Da ne ispadne da smo asocijalni...naime....želimo se buditi uz cvrkut ptica,  zvuk brodova i trala-la-la....
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 16:08
A sad nagradno pitanje:
Što vam je neobično na 10. slici vrta ( počevši brojati od Aleje petunija )?
Koji detalj ne spada u tu sliku?smile198
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 16:29
P izgleda da je izrasla i nečija noga u tenisici, cipeli ili papučci, što ja znam što se sve ne nosi.
Ali tako se i na mojim slikama nađe svašta.
RIJEKA

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 16:35
Odgovor je točan  -  to je moja klompa.Tongue
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 16:54
lijepo lijepo      l i j e p o o o o o  Smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 18:41
Manči, čini mi se da je bilo nagradno pitanje - znala sam da je

RIJEKA

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 19:46
Ha, ha, ma đe si to našla??smile186
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.