Lošinj |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 15> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da se malo vratim u djetinstvo i mladost
Ovo je Veli Lošinj i ulica u kojoj sam se rodila sa desne strane i danas je ogromna nešpula, a sa lijeve smokva, bili smo cijela jedna banda dječurlije i to smo uvijek krali iako smo i doma imali i smokve i nešpule. ![]() put od crvenih cigli (sjećate se Čarobnjaka iz Oza i Doroty - i tamo su bili nekakvi putevi crveni ili žuti), cigle se se izlizale i udubile, a taj cementni obrub je ostao čitav, jedan dio ulice je poslije betoniran, a jedan je ostao ovakav, sve je bilo dobro dok se kroz te uske uličice nisu počeli voziti automobili ![]() ovakve su uličice u susjedstvu, kuće s vrtovima i visokim zidovima ![]() i tipično raslinje palme, bugenvilije, čempresi, ružmarin, smokve, limuni, naranče ![]() ![]() ![]() Ma nisam ja otišla daleko, tu sam blizu, ali me danas drži neka sjeta, pa tako...... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Svako od nas nosi pomalo te sete u sebi... mnoge si danas ovim postom vratila u detinjstvo... na "put od cigala" i snove... Svi rodjeni u razlicitom (drzave, nacije, gradovi, ulice, domovi) ali svi pod jednim istim nebom i sa jednom zeljom , ne izgubiti slobodu da zivimo po sopstvenom nahodjenju (sto namece drustvo) i nadu. Rubac ili prsten se mogu izgubiti, ali godine zivota se prozivljavaju, pa kakve da su, one su nase. |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Otok, super slikice, baš sam se osjećala kao Doroty šećući tvojom ulicom.
Lošinj je prekrasan i veli i mali, Cres mi je bez uvrede još ljepši, divlji-još uvijek ima netaknutih mjesta, ali kao otok. Gradovi na tvom otoku su ipak bez konkurencije.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
EJJJJJJJ pa ovo je genijalno nema se šta reći ----samo mi brate ova voda zapela puno za oko pa se sva ukoči
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Mi smo zadnje tri godine ljetovali u Umagu.
Sad je MM zaključio da bi slijedeće (ako budemo živi) mogli na Lošinj!Pa ova tvoja slikovna šetnja mi je baš dala gušt!
Predivna priroda. A i oko slikara!
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Otok prekrasna reportaža i prekrasan otok...
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
I to sunce što nad tobom tako sije
I taj galeb što nad tobom leti I opojni miris bora Svo to tvoje blago Dalo si nam ti Dalo si nam ljubav vječnu Dalo si nam sreću I zato ti, more, hvala More, more O, more (S.M.Kovačević) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Evo za danas par sličica
Što nastane iz igre vjetra i mora ![]() ![]() ![]() I što nastane kad čuvjek više ili manje intervenira ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Slike su odlicne, imas oko za detalje.. Sad bi najradje nazad na Losinj, bila san kratko ove godine, ali bi opeeeeeet!!!
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Nisam kontinentalka, al' kao da jesam!
![]() Predivno Otok.I motivi i same slike!
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Malo sam rano (za mene!)na forumu ali od aktuelnosti odmah sam zapazila ovu temu....Lijepe slike,lijepi morski motivi odmah dobivam volju za kupanje...Mislim da ću krenuti i danas prema Trišinoj morskoj vikendici gdje je mir,čisto more,sunce i hladovina i naravno dobro društvo.....
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
OTOK fala na slicicama
![]() ![]() |
|
![]() |
|
I gledam more gdje se meni penje
i slušam more dobrojutro veli i ono sluša mene ja mu šapćem o dobrojutro more kažem tiho pa opet tiše ponovim mu pozdrav a more sluša pa se smije pa šuti pa se smije pa se penje i gledam more gledam more zlato i gledam more gdje se meni penje i dobrojutro kažem more zlato i dobrojutro more more kaže i zagrli me more oko vrata i more i ja i ja s morem zlatom sjedimo skupa na žalu vrh brijega i smijemo se smijemo se moru (Josip Pupačić) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() Koja si ti pjesnička duša!
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Svaka čast Otok uz prekrasne slike, prekrasne pjesme
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Fotke su genijalne, pjesme predivne, a ko je frajer sa šugamanom????
|
|
![]() |
|
Vidi ti nje, ja se trudim pokazati vam prirodne ljepote, a moja Tija što zapazi - frajera sa šugamanom.
Mlad, premlad Tija, prijatelj moga sina. Sad idem staviti još par sličica, garant su bez frajera |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
a što ja mogu kad imam "oko za detalje"
|
|
![]() |
|
Sa mirisom mora i okusom soli .....
na samoj stijeni uz more rastu mrižica i motar ![]() ![]() malo mirte ![]() malo borova ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() malo novo, malo staro ![]() plavi portun ![]() isplati se prošetati ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ovo nije baš samo Lošinj, ima malo Cresa i Krka, ali da ne otvaram novu temu
Kratko putovanje do Krka (da vidite kako mi otočani putujemo) Žurimo na trajekt - nikad se nezna da li će biti gužve ![]() stižemo do mosta koji povezuje Lošinj i Cres (kod mjesta Osor) - most se otvara dva puta dnevno radi plovila, pa se putovanje mora isplanirati (ili čekati više od pola sata dok se most ponovno ne zatvori) ![]() luka u Osoru ![]() stižemo do trajekta - otok Cres, pristanište Merag, gužva i kolona koja čeka na ukrcaj ![]() stiže trajekt ![]() ukrcavamo se, trajekt je velik, svi stanemo ![]() na Krku opet kolona automobila koja čeka ukrcaj za Cres ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |