Lič (Gorski kotar) |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 24> |
Korisnik | |
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nataly, hvala na opet lijepim slikama!Kukurjeci su predivni, srne graciozne a sin mamin ponos!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Nataly bravo za prekrasne sličice tvog Liča, za biljke, za životinje, za puno podataka, koje nikad nebi znali ni čuli, da nam ih ti nisi ovdje opisala.
A sin momak i pol, pa ima t ćeš posla s potencijalnim nevjestama.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
BLANKA C. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 345 |
Nataly-bravo,baš ti je lijepo.
Stavi koju sliku drijemavca,oni su mi predivni,mogu ih promatrati,promatrati.......i nadam se da ću stići do G.Kotara dok ih ima ,da ih malo preselim k sebi....
![]() |
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Kad sam ti slao one pošiljke, u pošti su me pitali je li Lič u Hrvatskoj.
Žalosno je da na TV-u gledamo ljepote stranih zemalja; razne 'Kalifornije', 'Floride' i 'New York-e' nam turaju pod nos svakog dana.... A za ovakvu ljepotu kao što je tvoj Lič, ustvari naš Lič, ne zna ni službenica na pošti.
Posebno su me oduševile fotografije životinja koje slobodno žive u prirodi. Jedino me žalosti što znam da ih dobar dio lovaca smatra tek trofejom kojeg najradije gledaju preko nišana.
Al nadam se da će ljudska svijest s vremenom dovoljno evoluirati, pa će takav "sport" društvo staviti izvan zakona.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
evo proljeća i u Liču! izvirili i procvjetali kukurjeci, srne izašle u šetnju! mislim da je , usprkos snijegu, prelijepo živjeti u Liču! tvoj sin je pravi slatkiš, biti će prtavi srcolomac! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Baka - drago mi je da tako misliš, hvala ti na lijepim riječima
![]() MiraK , Anaida - hvala na komplimentima za sina (i mamu) ![]() Lantana - nisam sigurna da li sam kod tebe pročitala da ti kukurijeci ne uspijevaju.. Biljni i životinjski svijet bio je nekad davno i kod mene bogatiji, no ljudska ruka je ostavila trag. ![]() Triša - nastojat ću i dalje pisati podatke koji će vam biti dovoljno zanimljivi da se vraćate u ovu temu. A što se tiče nevjesta... s obzirom da imam i kćer, bit ću i punica i svekrva pa kako god okreneš nije dobro... ![]() BlankaC - nisam drijemavce još našla, mislim da im je prerano. Kad budu procvali, bit će sličica, a i pokoja lukovica ![]() mali gogo - čudi me da službenica na pošti, po poštanskom broju mjesta ne kuži je li Lič u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Ali, pustimo sad poštu... Drago mi je da si svratio a još više da ti se sviđa. Hvala ti na posjeti i lijepim riječima. Ja isto mnoge stvari kod lovaca ne razumijem i vjerovatno nikad neću niti razumjeti. ![]() Antonija - hvala ti na lijepim riječima za sina. A kad smo već kod slatkiša tj. ljepote, ako se dobro sjećam u tvojoj temi je i slika tvoje ljepotice.... ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Ponovno sam se kod tebe ugodno osijećala |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Drago mi je Moon da se unatoč zimi ugodno ovdje osjećaš. ![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Ugodno je prošetati tvojim krajem i sada, a kako će to biti tek ljeti
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Predivne slike
![]() Sad znam da je mali slatki posjetioc u mom vrtu lasica, zastane i pogleda me ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Nataly, hvala za fotke ove prekrasne prirode i živinica
![]() ![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() |
|
![]() |
|
Lora - ljeti ćeš prošetati osobno, a ne kao sada virtualno
![]() Smrcko - znači i ti imaš ljubimca u dvorištu. Stvarno je slatka ... ![]() Kontesa - još ćete vi prije proljeća nešto naučiti o Liču, zima kod mene još nije gotova ![]() Gospina trava - hvala ti ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kada ljeti nakon posla skoknem do mora, najbrži način mi je preko Ličkog polja do Novog Vinodolskog. Na tom putu prođem kraj dva putokaza:
![]() ![]() OnI označavaju put do svetišta Blažene Djevice Marije Snježne, čije slike ste već vidjeli na prethodnim stranicama. ![]() - prema legendi 05.08.1733. godine na tom je mjestu pao snijeg i u njemu se napravio prikaz Blažene Djevice Marije. Na tom mjestu izgrađena je tada crkva - pretpostavlja se da su partizani u 2. svjetskom ratu u crkvi sakrili oružje pa su je zbog toga 10.10.1943. minirali Nijemci - iako je uništena crkva, to mjesto nikada nije prestalo biti okupljalište vjernika Godine 2001. mons. Šepić dao je inicijativu za izgradnju srušene crkve. Odmah se krenulo sa realizacijom pa je gradnja male crkvice dovršena (zahvaljujući i raznim donacijama) 03.08.2002. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
S obzirom da se Gospa ukazala 05.08., uvijek je na taj datum Sveta misa i proslava u Ličkom polju. Tako je 05.08.1933. zapisano da je na proslavi bilo mnoštvo naroda a svećenika da je bilo čak 9.
![]() Od 1977. godine pa sve do danas, u sklopu proslave kod tadašnjih ruševina crkve u polju vrši se blagoslov automobila, i to redovito svake godine. ![]() ![]() ![]() Zanimljiv je jedan detalj u programu proslave iz 1979. godine, u kojem piše: ".....ovogodišnja proslava Gospe Snježne obogaćena je blagoslovom automobila. Upozoravamo sve vozače da u nedjelju 05. kolovoza mogu voziti samo neparni brojevi...." Kraj crkvice posađeno je i 30 sadnica lipe. ![]() ![]() Dragi moji posjetitelji, svih vas pozivam (tko god može i želi doći) na proslavu Majke Božje Snježne u Liču, 05.08.2011. Taj datum je za Ličane oduvijek "blagdan", a u novijoj povijesti poklapa se sa državnim praznikom - Danom pobjede i domovinske zahvalnosti. ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Kad god imam priliku idem baš tom cestom za Novi i jako mi je lijepa priroda i uživam u njoj. Nikad nisam bila toga datuma, no nikad se ne zna, a sada znam da i vi imate taj "snježni" praznik usred ljeta.
Uvijek sam se pitala tko su "ličani", ljudi iz Like ili iz Liča, no ti kažeš da se i vi Ličani, pa dobro uvijek je bolje "biti ličan, nego bezličan ili dvoličan".
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Nataly...uvijek uživam u tvojim krasnim reportažama i slikama, tako to lijepo složiš i napišeš da nam fali samo sve to uživo vidjeti. Ostalo smo sve naučili iz tvoje priče
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Jako lepo mesto,netaknuta priroda,reportaza za 5!
Odmah pozelim biti tamo.... |
|
![]() |
|
tomica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Listopad 2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 939 |
Tek sam danas otvorila tvoju temu, pregledala svih osam stranica, na neke se vraćala i ostala paf od ove ljepote. Za ovu reportažu bi i Goran Milić skinuo kapu do poda. Pozdrav iz Mostara. |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Kroz tvoju priču upoznajem jedno predivno misto
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |