Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lič (Gorski kotar)
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Lič (Gorski kotar)

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 24>
Korisnik
Poruka
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 07:37
Nataly, hvala na opet lijepim slikama!Kukurjeci su predivni, srne graciozne  a sin mamin ponos!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 08:42
Nataly bravo za prekrasne sličice tvog Liča, za biljke, za životinje, za puno podataka, koje nikad nebi znali ni čuli, da nam ih ti nisi ovdje opisala.
A sin momak i pol, pa ima t ćeš posla s potencijalnim nevjestama.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
BLANKA C. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BLANKA C. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 20:50

Nataly-bravo,baš ti je lijepo.

Stavi koju sliku drijemavca,oni su mi predivni,mogu ih promatrati,promatrati.......i nadam se da ću stići do G.Kotara dok ih ima ,da ih malo preselim k sebi....smile127.
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 08:59
Kad sam ti slao one pošiljke, u pošti su me pitali je li Lič u Hrvatskoj.
Žalosno je da na TV-u gledamo ljepote stranih zemalja; razne 'Kalifornije', 'Floride' i 'New York-e' nam turaju pod nos svakog dana.... A za ovakvu ljepotu kao što je tvoj Lič, ustvari naš Lič, ne zna ni službenica na pošti.

Posebno su me oduševile fotografije životinja koje slobodno žive u prirodi. Jedino me žalosti što znam da ih dobar dio lovaca smatra tek trofejom kojeg najradije gledaju preko nišana.
Al nadam se da će ljudska svijest s vremenom dovoljno evoluirati, pa će takav "sport" društvo staviti izvan zakona.

Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 09:23

evo proljeća i u Liču! izvirili i procvjetali kukurjeci, srne izašle u šetnju! mislim da je , usprkos snijegu, prelijepo živjeti u Liču! tvoj sin je pravi slatkiš, biti će prtavi srcolomac!

jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 20:47
Baka - drago mi je da tako misliš, hvala ti na lijepim riječima Hug

MiraK , Anaida - hvala na komplimentima za sina (i mamu)Wink

Lantana - nisam sigurna da li sam kod tebe pročitala da ti kukurijeci ne uspijevaju.. Biljni i životinjski svijet bio je nekad davno i kod mene bogatiji, no ljudska ruka je ostavila trag. Hug

Triša - nastojat ću i dalje pisati podatke koji će vam biti dovoljno zanimljivi da se vraćate u ovu temu. A što se tiče nevjesta... s obzirom da imam i kćer, bit ću i punica i svekrva pa kako god okreneš nije dobro... Wink

BlankaC - nisam drijemavce još našla, mislim da im je prerano. Kad budu procvali, bit će sličica, a i pokoja lukovica Wink

mali gogo - čudi me da službenica na pošti, po poštanskom broju mjesta ne kuži je li Lič u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Ali, pustimo sad poštu... Drago mi je da si svratio a još više da ti se sviđa. Hvala ti na posjeti i lijepim riječima. Ja isto mnoge stvari kod lovaca ne razumijem i vjerovatno nikad neću niti razumjeti. Confused

Antonija - hvala ti na lijepim riječima za sina. A kad smo već kod slatkiša tj. ljepote, ako se dobro sjećam u tvojoj temi je i slika tvoje ljepotice....Thumbs%20Up

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 22:18

Ponovno sam se kod tebe ugodno osijećala Thumbs%20Up

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2011 u 06:40

Drago mi je Moon da se unatoč zimi ugodno ovdje osjećaš. Hug

Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2011 u 23:54
Ugodno je prošetati tvojim krajem i sada, a kako će to biti tek ljeti                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 00:33
Predivne slikeClap
Sad znam da je mali slatki posjetioc u mom vrtu lasica, zastane i pogleda me Smile
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 08:39
Nataly, hvala za fotke ove prekrasne prirode i živinica Clap ova tema ima i edukativni karakter Wink čekamo proljeće Wink
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 10:27
prekrasna priroda!
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 19:14
Lora - ljeti ćeš prošetati osobno, a ne kao sada virtualno Wink

Smrcko - znači i ti imaš ljubimca u dvorištu. Stvarno je slatka ...Wink

Kontesa - još ćete vi prije proljeća nešto naučiti o Liču, zima kod mene još nije gotova Tongue

Gospina trava - hvala ti Tongue

Hug
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 19:45
Kada ljeti nakon posla skoknem do mora, najbrži način mi je preko Ličkog polja do Novog Vinodolskog. Na tom putu prođem kraj dva putokaza:

OnI označavaju put do svetišta Blažene Djevice Marije Snježne, čije slike ste već vidjeli na prethodnim stranicama.

- prema legendi 05.08.1733. godine na tom je mjestu pao snijeg i u njemu se napravio prikaz Blažene Djevice Marije. Na tom mjestu izgrađena je tada crkva
- pretpostavlja se da su partizani u 2. svjetskom ratu u crkvi sakrili oružje pa su je zbog toga 10.10.1943. minirali Nijemci
- iako je uništena crkva, to mjesto nikada nije prestalo biti okupljalište vjernika

Godine 2001. mons. Šepić dao je inicijativu za izgradnju srušene crkve. Odmah se krenulo sa realizacijom pa je gradnja male crkvice dovršena (zahvaljujući i raznim donacijama) 03.08.2002.

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 20:03
S obzirom da se Gospa ukazala 05.08., uvijek je na taj datum Sveta misa i proslava u Ličkom polju. Tako je 05.08.1933. zapisano da je na proslavi bilo mnoštvo naroda a svećenika da je bilo čak 9.

Od 1977. godine pa sve do danas, u sklopu proslave kod tadašnjih ruševina crkve u polju vrši se blagoslov automobila, i to redovito svake godine.

Zanimljiv je jedan detalj u programu proslave iz 1979. godine, u kojem piše:
".....ovogodišnja proslava Gospe Snježne obogaćena je blagoslovom automobila. Upozoravamo sve vozače da u nedjelju 05. kolovoza mogu voziti samo neparni brojevi...."

Kraj crkvice posađeno je i 30 sadnica lipe.

Dragi moji posjetitelji, svih vas pozivam (tko god može i želi doći) na proslavu Majke Božje Snježne u Liču, 05.08.2011. Taj datum je za Ličane oduvijek "blagdan", a u novijoj povijesti poklapa se sa državnim praznikom -  Danom pobjede i domovinske zahvalnosti.

smile78
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 21:42
Kad god imam priliku idem baš tom cestom za Novi i jako mi je lijepa priroda i uživam u njoj. Nikad nisam bila toga datuma, no nikad se ne zna, a sada znam da i vi imate taj "snježni" praznik usred ljeta.
Uvijek sam se pitala tko su "ličani", ljudi iz Like ili iz Liča, no ti kažeš da se i vi Ličani, pa dobro uvijek je bolje "biti ličan, nego bezličan ili dvoličan".
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2011 u 08:52
Nataly...uvijek uživam u tvojim krasnim reportažama i slikama, tako to lijepo složiš i napišeš da nam fali samo sve to uživo vidjeti. Ostalo smo sve naučili iz tvoje priče smile141
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2011 u 09:09
Jako lepo mesto,netaknuta priroda,reportaza za 5!
Odmah pozelim biti tamo....
Na vrh
tomica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 939
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2011 u 10:05

Tek sam danas otvorila tvoju temu, pregledala svih osam stranica, na neke se vraćala i ostala  paf od ove ljepote. Za ovu  reportažu bi i  Goran Milić skinuo kapu do poda. Pozdrav iz Mostara.

Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2011 u 17:12
Kroz tvoju priču upoznajem jedno predivno mistosmile55Ne putujem baš puno i ovakve teme su za mene prava dragocjenopstsmile78
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 24>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.