Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7879808182 407> |
Korisnik | ||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
I ja sam primijetila da se moji stariji adeniumi naginju k suncu, čak i listiće formiraju tako da uhvate što više svjetla. Za sada me to ne smeta i ne okrećem ih, ali mislim da ću uskoro početi. Doduše, neki adenium posade horizontalno, ne brinući za njegov uspravan rast, primjerice u ovom videu:
http://www.youtube.com/watch?v=BErWX3Ml6q4 Vidjela sam na You Tube-u da Tajlanđani (i ne samo oni) čuda rade od ove biljke, ali oni ih imaju na tone pa mi je jasno da se usude. Iako je u našim uvjetima puno teže uzgajati adeniume, meni su oni zanimljivo otkriće i potrudit ću se da ih uspijem uzgojiti do vremena kad će cvjetati i dobiti sjemenke. A što dalje, vrijeme će pokazati. |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Andina,pogledala video.Šta im bi da to rade???
![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Baš im na kraju ispadnu interesantni
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Hoće iskoristiti razbijenu teglu, a adenium je, čini se, pogodan za to jer prilagođava svoj habitus. |
||
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
lijepo je ispalo. nego mene zanima u kakvu ga je mješavinu posadila. vidila sam jednu ljusku od kikirikija. tu ima svega više osim zemlje.
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Znala sam da će to napisat ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Svaka biljka prilagođava svoj habitus odnosno svoje organe prema gore,to im je prirodni smjer rasta a ovi su to iskoristili,kao što si napisala,u razbijenoj tegli.Ne škodi to biljci jer se ona samo nakrivljuje u prirodnom smjeru,ništa drugo.Adenium ima čvrste grane,nema duge listove koj opadaju prema dolje pa zato izgleda zanimljivo ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
neću ih bacati andina, naravno da neću :) i stoje tako nekako iznad radijatora... ma neznam možda im premalo vlage od špricanja sad sam baš zalila pa šta bude... baš sam u bedu zbog njih
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
|
Budu oni proklijali ako je samo nedostatak vlage u pitanju..samo će im trebati više vremena
![]() |
||
|
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Hvala Andina,evo sve sam napravila kako ste savjetovali ,a dalje ćemo vidjeti.Nadam se da će biti sve ok. ![]() |
||
![]() |
||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
|
Sad sam pogledao ovaj filmić o horizontalno posađenim adeniumima pa sam isto primjetio ljuske kikirikija. Pošto tajlanđani sade u smjesi sa kokosovom korom zanima me da li su ljuske kikirikija dobra alternativa? Tipa kupiti neljuštene kikirikije i kad se očisiti i pojede ostatak iskoristiti kao dio supstrata?
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Vrijedi probati. Ja sam već kupila neoljušteni kikiriki i jednoga bebača ću presaditi u smjesu treseta, supstrata za kaktuse i ljusaka kikirikija, čisto zbog usporedbe s drugima u rastu.
Danas mi je, nažalost, jedan malac uginuo. Čini se da sam mu prerano skinula kapicu, možda mu izvukla klicu iz zemlje i - ode on. Prvo se smežurao, zatim zgnjilio. Krivo mi ko cucku! ![]() |
||
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
@Andina
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Andina,ja sam svog skoro iz zemlje iščupala
![]() |
||
|
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Ima li netko ovdje ,da je uzgojio iz sjemena i da je već malo veći primjerak?
|
||
![]() |
||
|
maris,zar sumnjaš u nas????
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Ma jok,samo bi htjela vidjeti koju slikicu.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Vidiš da ovdje svi spavaju
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7879808182 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |