Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8081828384 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2011 u 08:32
E da i sve grane koje orežes s njega možeš zasadit tako da ti neće propast i neće ti biti žao.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2011 u 08:31
Andina, ja bi na tvom mjestu njega dobro orezala i obavezno presadila u veću teglu, a vrhove tijekom ljeta pinciraj (zakidaj) tako da ne ide u visinu vec da pusta nove grančice u širinu da dobijes na masi.

Ako nije u sobi jako vruće ostavi ga, al ako počne lisće opadat prebaci ga u neku hladniju prostoriju.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 02:42
Budući da je moj hibi star i jadan, odlučila sam ga pomladiti margotiranjem te tako dobiti još jednoga. Hoće li mi to uspjeti?

Rez

Vrećica za zemlju (nemam mahovinu) pričvršćena gumicom ispod reza:

Humus + treset ubačen u vrećicu, zaliven odstajalom vodom i zavezan užetom.

Evo kako izgleda hibi u cjelini:

Otkako sam ga unijela, počeo je luđački tjerati nove listiće (vidi se odmah iznad vrećice) pa se nadam uspjehu. Kad ga prepolovim, presadit ću ga, orezati i skratiti mu korijenje. Griješim li gdje? Da ga prebacim u hladniji prostor?
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 12:11
Mamin hibi će ipak cvjetati ovu jesen,baš me obradovao sa ovim pupićemBig%20smileSad ću možda imati priliku i za sjeme...stavim slikicu kad procvjeta da vidite tu boju Wink

Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 16:53
nbjelovu moram pohvalit tekst sa tvoje web straniceClapJako dobro,zanimljivo,sažeto a ujedno i detaljno napisano sa savjetimaWinksvima će nam definitvno olakšat uzgoj i njegu hibija..super tekstsmile141
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2011 u 10:33
Andina to si dobro skužila. Nbjelov će ti dati savjet za sve što je pitaš i svaka joj čast za to!!!

Nina smile79
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 09:32
Njelovu, da sam prije našla ovaj forum i tvoje savjete, moj bi hibi sigurno bio zdraviji, ljepši i s više cvjetova. Od sad pa nadalje držim se tvojih savjeta. Hvala ti što, kao iskusna uzgajateljica hibiskusa, nesebično pomažeš nama početnicima. Smile
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 09:24
Nbjelov ma ti si jedno veeeliko smile86.  Od svega što si nai vela ja bih rekla ili da je od vrućine ( bio je na južnoj strani gdje od 11- 19 piči sunce) ili taj trips. Baš ću jedan pupoljak testirati.
Vodu je dobivao svaki dan jer je bio na vrelom suncu, a prihranu jednom tjedno. Sada sam ga unijela u kuću i još uvijek imam par pupoljaka, nadam se da će se bar još jedan uspjeti otvoriti jer je cvijet zaista prekrasan.

Hvala ti još jednom. Smile

P.S. zaboravila sam reći i da sam ga već presadila u veću teglu, jer je kupljen na proljeće.

Ma jednostavno ću ga poslikati i staviti sliku, da vidiš da izgleda zdravo, osim što ima jedan žuti list, ali mislim da je to zbog promjene mjesta boravka i klime.

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 17:30
nbjelovu pretpostavljam da se navedeni razlozi opadanja neotvorenih pupova događaju i kod drugih biljaka..meni se isto dogodilo s ljiljanom.Razlozi isti???
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 17:02
Proljece,

Neki dupli su poznati po tome da odbacuju pupoljke na vrucini.
Ovo su najcesci uzroci odbacivanja pupoljaka opcenitO:
-vrucina
- pocetak cvatnje u proljece
-previse vode
- trips
- lose opce stanje biljke

Kod tebe sada nije ni prvo ni drugo. Lako ces znati da li je voda. Ako je to zasusi i zalijevaj samo kad se dobro osusi.
 Da li je trips, mozes otkriti da uzmes pupoljak i dobro ga rastreses nad bijelim papirom, ako je trips lako ces ga vidjeti, za trips treba insekticid, moras pitati u poljo apoteci koji
Lose opce stanje znaci da je vise od godinu dana u istom pitaru, da je pojeo svu zemlju i da ima na dnu mnogo zamotanog korijena. Ovo je najlakse rijesiti, presadi u vecu, dodaj plodne i lagane zemlje, Zuti obicno ima vrlo kloroticno lisce ako mu nesto nedostaje. Ako je to, prihrani kvalitetnim gnojivom, presadi u veci pitar i dodaj dobre, plodne i lagane zemlje. Rezultati su vidljivi vec za 2 tjedna.
Kad je odbacivanje rezultat vrucine, pomaze da se pokida dio pupoljaka, onda biljka ima snage iznijeti onaj ostatak.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 15:55
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Nakon godinu dana, moj hibi procvao jednim jedinim cvijetom. Nikada do sad nije bio ovakav cvijet, uvijek je bio jednostruki s dugim tučkom u sredini. Je li to za njega labuđi pjev?

Uploaded with ImageShack.us

smile93    smile141
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 09:45
Ma bravo Andina, i hvala ti na informacijama.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 09:17
I mom žutom povremeno otpadnu pupovi, no on je još mlad, jednostruki i pun hormona još iz Nizozemske pa se ne zabrinjavam. Pouzdano znam da mu smeta preseljavanje i dok cvjeta ne smije se ni u kom slučaju premještati. Žuti ima puno pupova i mislim da ga to iscrpljuje pa su zato krhki. Crveni je star i visok oko dva metra, ima malo novih grana pa zato nije imao više cvjetova. Izgleda da je svu energiju usmjerio samo na ovaj jedan cvijet. U veljači mu slijedi drastično orezivanje i premještanje u novu zemlju i novu posudu.

Isto tako sam primijetila da mu paše talog od kave. Kad je crveni bio bolestan (neka plijesan po listovima ga napala zbog nedostatka svjetlosti), rekla mi spremačica da ga zalijem talogom od kave jer on, navodno, čini zemlju kiselijom, a to hibi voli. To sam učinila, stavila ga na svijetlo mjesto i ozdravio je. Ove jeseni sam ga ponovno zalila talogom od kave i evo, nakon mjesec dana je procvjetao. 
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 08:56
Andina i ja imam takav žuti i prekrasan je!

A sada pitanje za znalce... šta mi se događa sa tim duplim žutim? Pun je pupoljaka ali se događa da se rijetko koji uspije i otvoriti, jer mu pupoljci samo otpadnu? To se događalo i ljetos dok je bio na terasi ( bio je na punom suncu, pa u polusjeni), ali i sada kada sam ga unijela?
Prehranu je dobivao jednom tjedno preko ljeta, ali mu očigledno nisu idealni uvjeti i negdje sam fulala...Confused

A prekrasan je kada procvjeta... 
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2011 u 17:29
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Nakon godinu dana, moj hibi procvao jednim jedinim cvijetom. Nikada do sad nije bio ovakav cvijet, uvijek je bio jednostruki s dugim tučkom u sredini. Je li to za njega labuđi pjev?

Ajmeeee, koja ljepotasmile64
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2011 u 17:14
akon godinu dana, moj hibi procvao jednim jedinim cvijetom. Nikada do sad nije bio ovakav cvijet, uvijek je bio jednostruki s dugim tučkom u sredini. Je li to za njega labuđi pjev?

“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2011 u 12:52
Originalno poslano od člana dmirce12 dmirce12 napisao:

Nbjelovu ti nas svaki put oduševiš sa svojim hibijima,nemoramo iči ni na net.

Slažem seLOL...sve što trebamo je ovdje,bravoClap
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2011 u 18:44
Nbjelovu ti nas svaki put oduševiš sa svojim hibijima,nemoramo iči ni na net.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2011 u 16:27
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Voodoo Magic

Koja boja smile227 skroz je neobičanBig%20smile
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2011 u 06:26
Voodoo Magic

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8081828384 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,203 sekundi.