Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8384858687 243>
Korisnik
Poruka
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 14:02
Hvala, Vesna34, srce si. Sad mogu potražiti na forumu ili proguglati kako ih njegovati i što s čim mogu staviti u zajednički lonac.
Poznaje li tko biljčice na 2. i 3. slici?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 14:15
meni ovo na 2. slici sliči na prkos
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 15:00
Prva slika liči mi na aubertiu ali i na arabis puzajuci,imam obe biljke al jako mi liče listovi,kad su bez cvijeta,teško ih razlikovati mogu.Kako god traži dreniranu zemlju,jer su obe za kamenjar.Ne vole previše vode..
slika 3 pepermonia(bar mislim)slika 7  mi liči na iresine h.Slika 8  na neku ukrasnu,sobnu koprivu...
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 23:02
Kiki,meni ono tvoje sliči ko na neku balancanu?
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 23:35
Hvala, Natalija i Alisa! U zadnje vrijeme pokupim što god mogu od cvijeća, bilo gdje i od bilo koga, i često ne znam ni što sam dobila. Na kraju, čini se da ću morati doma na balkonu napraviti kamenjar! smile148
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 23:46
Andina

Slika 2 - Sedum lineare f variegata - zona 7a
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2011 u 22:24
Svaka čast, muhlenbergia, i hvala! smile211Ovako precizno identificiranje biljke zbilja zlata vrijedi.
Već sam pronašla sve o biljčicama koje ste mi prepoznali i vidim da ću imati puno posla da ih sve uskladim i smjestim. I definitivno moram napraviti mali kamenjar na balkonu!
Na vrh
mamajela View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mamajela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2011 u 16:46
Molim vas za pomoc, dobila sam ovu biljku na poklon i nikako ne mogu da je identifikujem...

evo slike, pa saljite odgovor!!

Hvala :)

Na vrh
mamajela View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mamajela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2011 u 16:48
izvinite na polozenij slici, nisam bas vicna u vezi sa kompijuterima...
Na vrh
zlata View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zlata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2011 u 16:50
Pozdrav,

zanima me naziv ovog drveta. Dobila sam ga na poklon i rečeno mi je da je valjda neka vrsta fikusa. S obzirom da se ne razumijem baš previše u biljke, bila bih vam zahvalna na pomoći.
Ima onako vijugavo deblo, tvrde, ali ne debele listove i bijele cvjetiće... zasad je visoko oko 20 cm..evo i fotki :-)

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2011 u 21:04
Draga mamajela, ja mislim da ti je to sobni kesten!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2011 u 22:20
Da sobni kesten,castanospermum australe,je na slici kod mamajeje.Na slici od Zlate,to je bonsai neki,al ne znam koji.Ne mogu da razaznam po slici jel to neki fikus  il neka druga biljka,oblikovana kao bonsai drvce..   Ugavnom kod svih bonsai biljaka njega je skoro ista,pa malo proguglaj teme o bonasaiu..

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2011 u 14:26

Andina - slika 3. Ako je puzava onda je Salix  reticulata, a slike 5, 6, 7 i 8.
               različite vrste peperomije.

Lijepo molim, poznaje li netko ove sukulente:

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2011 u 17:47

Zna li netko kako se zovu  ovi  sukulenti:  

sedum...?

Crassula_corymbulosa ( ima ime)

Crassula_mernieriana ( ima ime)

Rijeka

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2011 u 19:51
Miro, to su sedumi, ne znam im točna imena
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2011 u 16:43
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

Andina - slika 3. Ako je puzava onda je Salix  reticulata, a slike 5, 6, 7 i 8.
               različite vrste peperomije.

Nije puzava. Ja guglala, guglala i ... izguglala!
Slika 3. Pilea Nummulariifolia, slika 6. Pilea mollis, slika 7. Peperomia griseoargentea, slika 8. Pilea Spruceana  
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2011 u 22:17
Originalno poslano od člana zlata zlata napisao:

Pozdrav,

zanima me naziv ovog drveta. Dobila sam ga na poklon i rečeno mi je da je valjda neka vrsta fikusa. S obzirom da se ne razumijem baš previše u biljke, bila bih vam zahvalna na pomoći.
Ima onako vijugavo deblo, tvrde, ali ne debele listove i bijele cvjetiće... zasad je visoko oko 20 cm..evo i fotki :-)

To je Erethia theezans
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2011 u 21:19
Molim Vas, dal ko zna kaj bi bilo ovo...izraslo u tegli gdje sam neuspješno pelcala kalistemone...bil bi kakvi cvjetak ili draček??
Odrasli listovi su veći od moje šake, nježno dlakavi...

Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2011 u 21:26
Sliči na gavez
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2011 u 21:36
HM...evo sad sam malo tražila...na slikama gavez ima više duguljasto lišće, ovi su skoro pa okrugli...i stvarno je list izrazito nježan, a pročitala samda gavez ima izrazito grubo lišće, dlakavo...
Budem još malo pratila, pa ak se pojavi kakva nova osobnost, nanovo priupitam!
Hvala trava!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8384858687 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.