Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8485868788 407> |
Korisnik | ||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Tea,ne zaljevam ih i ne prskam,samo sam im malo naokolo kapnula žličicom vode za svaki slučaj.Nije toliko vlažno,čak se i malo isušilo s obzirom da je iznad radijatora.Ma ja sam ti u strahu,ne znam više šta im je premalo a šta previše.Oni u prvom redu (njih 4)su lijepo krenuli a sad...
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Možda osjete tvoj grč
![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Joj Tea,a šta reći
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
E tako već može
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Oni svi u početku naglo krenu dok se usprave i puste prvi par listića, a onda uspore rast. Barem je takvo moje iskustvo, a sijala sam samo u hladnom i oblačnom razdoblju. Možda je ljeti situacija drugačija. Zato nemoj previše brinuti što ne rastu. Možda će tako veliki ostati još koji mjesec. Vjerujem da si vidjela moj post gdje sam pokazala da se znatno razlikuje rast adeniuma posijanih istoga dana. Vjerojatno su u pitanju geni, isto kao kod ljudi - neki cijelog života ostanu niski i mršavi. Bitno je da ti sad prežive do vremena kad će biti više sunca i topline. Jesi li provjerila da im možda nije hladno kod prozora? Kod mene se temperatura direktno ispod prozora, unatoč duplim staklima i dobrom dihtanju, kreće od 12 do 18 stupnjeva noću, što je za njih prehladno. Zato ih noću nosim u kupaonu pod žarulju, a danju vraćam na prozor.
|
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
|
Andina ,ja sam ti tek na početku,posijani su prije par dana,stavila sam i sliku ako se sječaš.Lijepo su krenuli ali su neki stali ,očito im je nešto zasmetalo.Probaću ih prebaciti na drugo mjesto.
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Hladno im je noću!
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() ![]() ![]()
Zmaj, petica za tvoje sijance. Moji cvjetaju, svaki sa samo jednim cvijetom ali nešto ipak je. |
||
![]() |
||
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
|
Pinus 5+ za tvoje
|
||
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
||
![]() |
||
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
|
Hvala na pohvalama za sijance
Pinus i tvoji odlično napreduju u ove tmurne dane Maris40 možda im fali i vlage Svoje sam sijao u papirnate posudice koje su bile u prozirnoj plastičnoj psudi s poklopcem i u posudu sam doljevao vode tako da im je supstrat stalno bio vlažan i to im je odgovaralo kako za klijavost tako i za rast Držao sam ih na svjetlom mjestu i preko dana sam ih provjetravao, a kad su odbacili ljuskice maknuo sam im poklopac i dalje im držeči supstrat vlažnim Kad su počeli puštat drugi par lističa prvi put sam ih prihranio i počeo sa zaljevanjenjem, od tada ih obilnije zalijem svaki put kad se supstrat na površini posuši Preko ljeta su bili na žarkom suncu i ništa se nisu bunili |
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Upravo sam tako napravila sa starijima i lijepo napreduju. Male sam danas prvi put zalila, a s prihranom ću početi kad budu stari mjesec dana. Pinus, vjerujem da uživaš u svojim cvetekima. I ja bih na tvom mjestu. Krasni su! |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
|
Prelijepi su Pinus. Prelijepi
![]() |
||
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
||
![]() |
||
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Pinus,na svakom adeniumu jedan ali vrijedan.Bitno je da im pupovi nisu otpali
![]() ljiljus,ja ih prihranjujem tekućim gnojivom za kaktuse... |
||
|
||
![]() |
||
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
|
Aha, tako. Hvala Tea, imat ću to na umu, samo da niknu i da se održe
![]() |
||
![]() |
||
|
Pošto se sade u supstrat za kaktuse u sukulente,pretpostavljala sam da takvo gnojivo i trebaju.Za sad dobro reagiraju na to
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Ja ih stavila u običnu zemlju za cvijeće, ove za kaktuse kod mene nema
![]() |
||
![]() |
||
|
Kombiniraj sa perlitom,ima ga u Bauhausu u pakiranju po 3 litre.Ja ti savjetujem da ne stavljaš samo zemlju.Ni ja nisam našla zemlju za kaktuse ali sam kombinirala i rezultati su
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Gotovo je draga Tea, meni iz Lipika do Zg treba dosta, tako da nisam bila u mogućnosti nabaviti, pa sam ovako posijala. Ali nabavit ću perlit prvom prilikom da imam za svaki slučaj.
![]() |
||
![]() |
||
|
Znam,al presadi malce u mješavinu kad ju nabaviš
![]() |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8485868788 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |