Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8485868788 282> |
Korisnik | ||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
slavice nemoj reći da nisi napravila ni jednu fotkicu.jedva sam čekala da dođe večer da nam nešto pokažeš.
|
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
ajama, sutra
moj "utvaj" ispred kuće se pretvorio u parkiralište autobusa iz cijele Hrvatske jer stanujem blizu stadiona, i kako koja grupa dolazi do autobusa, tako pjevaju i sviraju, nešto prekrasno! |
||
![]() |
||
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
|
ooo, tako mi je drago da si ih primjetila
![]() ![]() tako sam sretna da su osvjetlali obraz Hercegovine I ponosna da su nasi. da sam znala da tako blizu stanujes mozda bi se I ja uputila sa njima da se uzivo divim tvom carobnom vrtu!!!! puno pozdrava draga
![]() |
||
![]() |
||
|
klaudija, bit će još jeseni,
ako budeš imala priliku svakako dođi a voljela bih čuti komentare od tvojih rođaka, kako im je bilo u Slavonij? |
||
![]() |
||
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
|
bit ce, ali hoce li biti pozvani opet budemo vidjeli, ako se ukaze prilika doci cu da vidim taj raj.
javim ti komentare kad se vidim sa njima, za nas je Slavonija sinonim za gostoprimstvo a Slavonke za vrsne kuharice
![]() |
||
![]() |
||
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
|
uživala sam zaista,Slavonija me uvijek oduševljavala,što priroda,što divne i bogate njive,što običaji,hrana,nošnja a sve to ćine divni dobročudni,blagi ljudi zato volim svratit do tebe i žalim što nemam vremena da češće svratim
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
|
Moram se javiti,jer se ja samo šuljam potiho po tvom vrtu.Za cvijeće je već sve rečeno, a mene si danas podsjetila na ne tako davna vremena,kad sam i ja bila u jednom od tih autobusa.Vinkovačke večeri,prijateljstva i predivni domaćini.
![]() |
||
![]() |
||
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
|
Draga Slavice ovo je tako lijepo, pjesnički napisano i istovremeno tako riječito opisana ne baš lijepa slavonska stvarnost. Nažalost nije to samo slavonska stvarnost, već većine nas na Balkanu.... Da se mi ipak vratimo nečem lijepom, a to je tvoj vrt, koji je, bez obzira na našu stvarnost, uvjek blistav i raskošno lijep. |
||
![]() |
||
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
|
Listam zadnje stranice tvoje teme i ne mogu zaboraviti rečenicu koju sam pročitala: pošto su snovi ovih dana ??? Neznam odgovor ali znam da se tvojim vrtom može sanjati bez obzirom na cijenu snova !!
Vrt je posebno lijep ovih ranojesenskih dana, iako je tvoj vrt prelijep u svako doba !! Prepun je boja !! Kod tebe bi slikari mogli uzimati boje za svoje slike !! Došla sam da ti se zahvalim na predivnom poklonu koji si mi poslala po Glikici ! Znam da se na cvijeću ne zahvaljuje, ali morala sam, jer tvoja cvjetna gesta....... me zbilja dirnula !! Za sljedeći dolazak Glikice u naše krajeve (koji je već dogovoren) lijepo molim, kaj košta da košta, zakorjeni mi ovu ljepoticu, perovskiju ![]() Naime, kod nas je nikad nisam imala prilike kupiti ! Od jagode sam donijela reznice ali mi se nekak čudno"drže" ! Da li znaš kako je se može još i u koje vremenskom periodu najlakše zakorijeniti !! Nadam se da ćeš uživati u grmiću koji sam ti poslala, nadam se da ga nemaš, iako moram priznati, čudno bi mi bilo da ga nemaš, možda ja samo nisam dobro vidjela !! ![]() Čuvaj mi se, dunjo moja, ženo koja živiš u vrtu snova !! |
||
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
|
Lijepe su Vinkovačke jeseni, parada nošnji, kola i konja, folklora, jedan svijet za sebe... Bila sam prije šest godina gost kod prijateljice (isto Slavice), iako imam trajan poziv nikako ponoviti gradivo. Volim taj šušur i dah nekih prošlih vremena; drago mi je da ga njegujete
|
||
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Eh, da mi je bilo biti tamo, vidjeti uživo!!!
![]() Gledam video, a noge pod stolom same igraju!Hvala ti što si ga stavila ovamo.
|
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
|
sretna sam što postoje ljudi na ovom području koji se trude sačuvati od zaborava lijepu slavonsku prošlost. velik dio svog slobodnog vremena provode sa mladima da bi ih naučili plesati, svirati, vesti i šivati nošnje. svi mi, danas, uživamo u modernoj tehnologij, u pritisku na dugme, a mislim da ipak žalimo za tim prošlim vremenima kada je bilo puno teže živjeti ali je bilo više zadovoljstva, mira i reda. |
||
![]() |
||
|
vjerujem da te uhvatila nostalgija jer jedno je biti gost na jesenima a drugo sudionik. sve je isto godinama, ja sam prije 30 ak god. bila članica društva u Ivankovu, dočekivali smo goste i smještali ih po kućama. i lijepo si rekla-druženja sa ljudima iz raznih krajeva, nastupi i vinkovačke večeri-to se ne zaboravlja. |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
od snova se ne živi, od vrta se ne živi, ali se uz njih lakše i ljepše živi. ![]() sretna sam da ti se svidio poklon a još sretnija što si ponovila sliku perovskije. predivna biljka koju malo tko primjeti. napisat ću sve što znam o njoj i poslat ću je u novi vrt iz snova. |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8485868788 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |