Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8485868788 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2013 u 20:57
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Često zavirim u tvoj vrt, ponekad nešto napišem ali uglavnom idem tiho, bez tragova da ne remetim taj mir i ljepotu........Išla sam nekoliko puta na Vinkovačke jeseni ( imamo prijatelje u Vk) a danas ću gledati povorku na TV jer ne mogu ove godine drugačije.
Milice
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2013 u 20:59
slavice nemoj reći da nisi napravila ni jednu fotkicu.jedva sam čekala da dođe večer da nam nešto pokažeš.
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2013 u 21:08
ajama, sutra

moj "utvaj" ispred kuće se pretvorio u parkiralište autobusa iz cijele Hrvatske jer stanujem blizu stadiona, i kako koja grupa dolazi do autobusa, tako pjevaju i sviraju, nešto prekrasno!
Na vrh
klaudija8 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 848
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klaudija8 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2013 u 21:55
ooo, tako mi je drago da si ih primjetilaSmile , imam dosta rodica,tetak koji nastupaju u KUD ( moja mama I baka su iz Jasenice) da, upravu si - to je stvarno velika nagrada I postoje ljudi koji obilaze I procjenjuju KUD I odlucuju o pozivu (kako sam cula Wink da im je prisao netko iz tog zirija koji je pratio njihove nastupe I rekao im da su izabrani I da budu ponosni jer oni odlaze na Vinkovacke jeseni po zasluzi, dok su valjda neki prijasnjih godina isli po politickoj iliti nekojj drugoj liniji)
tako sam sretna da su osvjetlali obraz Hercegovine I ponosna da su nasi.
da sam znala da tako blizu stanujes mozda bi se I ja uputila sa njima da se uzivo divim tvom carobnom vrtu!!!!
puno pozdrava dragaHug
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2013 u 22:06
klaudija, bit će još jeseni,
ako budeš imala priliku svakako dođi a voljela bih čuti komentare od tvojih rođaka, kako im je bilo u Slavonij?
Na vrh
klaudija8 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 848
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klaudija8 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2013 u 22:20
bit ce, ali hoce li biti pozvani opet budemo vidjeli, ako se ukaze prilika doci cu da vidim taj raj.
javim ti komentare kad se vidim sa njima, za nas je Slavonija sinonim za gostoprimstvo a Slavonke za vrsne kuharice Smile
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2013 u 22:59
uživala sam zaista,Slavonija me uvijek oduševljavala,što priroda,što divne i bogate njive,što  običaji,hrana,nošnja a sve to ćine divni dobročudni,blagi ljudi zato volim svratit do tebe  i žalim što nemam vremena da  češće svratim
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 12:48

Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 13:55
Moram se javiti,jer se ja samo šuljam potiho po tvom vrtu.Za cvijeće je već sve rečeno, a mene si danas podsjetila na ne tako davna vremena,kad sam i ja bila u jednom od tih autobusa.Vinkovačke večeri,prijateljstva i predivni domaćini.ClapUhvatila me je nostalgija,hvala ti na slikama.
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 14:35
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Danas je otvorenje Vinkovačkih jeseni i moji Vinkovci slave..
U ovih nekoliko dana se zaboravlja slavonski jad, sjećamo se vremena kada je
"bilo ruva, bilo kruva, bilo zlata i dukata",
kada su proljetne kiše natapale posijano sjeme a topli ljetni pljuskovi stvarali krupne klipove kukuruza, kada je tržnica bila puna ljudi koji su kupovali domaće, zdrave proizvode...

ali vinkovčani i dalje uređuju svoja dvorišta, lokale, izlažu svoje rukotvorine na sajmovima...dočekuju goste, znane i neznane....

....Bosut i dalje teče, tih i miran.
Priča se da su stari Rimljani znali pričati da u svom carstvu imaju rijeku koja do podne teče na jednu stranu a popodne na drugu,
a mislili su na Bosut koji ponekad tako sporo teče da ga i najmanji vjetar pokrene u jednom ili drugom smjeru.

Draga Slavice ovo je tako lijepo, pjesnički napisano i istovremeno tako riječito opisana ne baš lijepa slavonska stvarnost. Nažalost nije to samo slavonska stvarnost, već većine nas na Balkanu....
Da se mi ipak vratimo nečem lijepom, a to je tvoj vrt, koji je, bez obzira na našu stvarnost, uvjek blistav i raskošno lijep.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 16:38
Listam zadnje stranice tvoje teme i ne mogu zaboraviti rečenicu koju sam pročitala: pošto su snovi ovih dana ???   Neznam odgovor ali znam da se tvojim vrtom može sanjati bez obzirom na cijenu snova !!

Vrt je posebno lijep ovih ranojesenskih dana, iako je tvoj vrt prelijep u svako doba !! Prepun je boja !! Kod tebe bi slikari mogli uzimati boje za svoje slike !!

Došla sam da ti se zahvalim na predivnom poklonu koji si mi poslala po Glikici ! Znam da se na cvijeću ne zahvaljuje, ali morala sam, jer tvoja  cvjetna gesta....... me zbilja dirnula !!

Za sljedeći dolazak Glikice u naše krajeve (koji je već dogovoren) lijepo molim, kaj košta da košta, zakorjeni mi ovu ljepoticu, perovskiju

Naime, kod nas je nikad nisam imala prilike kupiti ! Od jagode sam donijela reznice ali mi se nekak čudno"drže" ! Da li znaš kako je se može još i u koje vremenskom periodu najlakše zakorijeniti !!

Nadam se da ćeš uživati u grmiću koji sam ti poslala, nadam se da ga nemaš, iako moram priznati, čudno bi mi bilo da ga nemaš, možda ja samo nisam dobro vidjela !!smile61

Čuvaj mi se, dunjo moja, ženo koja živiš u vrtu snova !!

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 19:53
48.VINKOVAČKE JESENI-NAJVEĆE ŠOKAČKO KOLO

http://www.youtube.com/watch?v=H9X9XSNUDfg#t=100
Na vrh
Nisa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017

Bodovi: 3089
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 21:31
Lijepe su Vinkovačke jeseni, parada nošnji, kola i konja, folklora, jedan svijet za sebe... Bila sam prije šest godina gost kod prijateljice (isto Slavice), iako imam trajan poziv nikako ponoviti gradivo. Volim taj šušur i dah nekih prošlih vremena; drago mi je da ga njegujete
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 21:33
Originalno poslano od člana klaudija8 klaudija8 napisao:

bit ce, ali hoce li biti pozvani opet budemo vidjeli, ako se ukaze prilika doci cu da vidim taj raj.
javim ti komentare kad se vidim sa njima, za nas je Slavonija sinonim za gostoprimstvo a Slavonke za vrsne kuharice Smile
lijepi sinonimi za našu Slavoniju!
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 21:33
Eh, da mi je bilo biti tamo, vidjeti uživo!!!Heart
Gledam video, a noge pod stolom same igraju!Hvala ti što si ga stavila ovamo.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 21:59
Originalno poslano od člana sarajka sarajka napisao:

uživala sam zaista,Slavonija me uvijek oduševljavala,što priroda,što divne i bogate njive,što  običaji,hrana,nošnja a sve to ćine divni dobročudni,blagi ljudi zato volim svratit do tebe  i žalim što nemam vremena da  češće svratim
sarajka, lijepo si ovo napisala i sve to i je tako. hvala ti!
sretna sam što postoje ljudi na ovom području koji se trude sačuvati od zaborava lijepu slavonsku prošlost.
velik dio svog slobodnog vremena provode sa mladima da bi ih naučili plesati, svirati, vesti i šivati nošnje.
svi mi, danas, uživamo u modernoj tehnologij, u pritisku na dugme, a mislim da ipak žalimo za tim prošlim vremenima kada je bilo puno teže živjeti ali je bilo više zadovoljstva, mira i reda.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 22:09
Originalno poslano od člana Jaca123 Jaca123 napisao:

Moram se javiti,jer se ja samo šuljam potiho po tvom vrtu.Za cvijeće je već sve rečeno, a mene si danas podsjetila na ne tako davna vremena,kad sam i ja bila u jednom od tih autobusa.Vinkovačke večeri,prijateljstva i predivni domaćini.ClapUhvatila me je nostalgija,hvala ti na slikama.
Jaca, tebi hvala na posjeti.
vjerujem da te uhvatila nostalgija jer jedno je biti gost na jesenima a drugo sudionik.
sve je isto godinama, ja sam prije 30 ak god. bila članica društva u Ivankovu, dočekivali smo goste i smještali ih po kućama.
i lijepo si rekla-druženja sa ljudima iz raznih krajeva, nastupi i vinkovačke večeri-to se ne zaboravlja.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 22:16
Originalno poslano od člana tikvić tikvić napisao:

Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Danas je otvorenje Vinkovačkih jeseni i moji Vinkovci slave..
U ovih nekoliko dana se zaboravlja slavonski jad, sjećamo se vremena kada je
"bilo ruva, bilo kruva, bilo zlata i dukata",
kada su proljetne kiše natapale posijano sjeme a topli ljetni pljuskovi stvarali krupne klipove kukuruza, kada je tržnica bila puna ljudi koji su kupovali domaće, zdrave proizvode...

ali vinkovčani i dalje uređuju svoja dvorišta, lokale, izlažu svoje rukotvorine na sajmovima...dočekuju goste, znane i neznane....

....Bosut i dalje teče, tih i miran.
Priča se da su stari Rimljani znali pričati da u svom carstvu imaju rijeku koja do podne teče na jednu stranu a popodne na drugu,
a mislili su na Bosut koji ponekad tako sporo teče da ga i najmanji vjetar pokrene u jednom ili drugom smjeru.

Draga Slavice ovo je tako lijepo, pjesnički napisano i istovremeno tako riječito opisana ne baš lijepa slavonska stvarnost. Nažalost nije to samo slavonska stvarnost, već većine nas na Balkanu....
Da se mi ipak vratimo nečem lijepom, a to je tvoj vrt, koji je, bez obzira na našu stvarnost, uvjek blistav i raskošno lijep.
hvala ti tikvić!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 22:52
Originalno poslano od člana Free Free napisao:

Listam zadnje stranice tvoje teme i ne mogu zaboraviti rečenicu koju sam pročitala: pošto su snovi ovih dana ???   Neznam odgovor ali znam da se tvojim vrtom može sanjati bez obzirom na cijenu snova !!

Vrt je posebno lijep ovih ranojesenskih dana, iako je tvoj vrt prelijep u svako doba !! Prepun je boja !! Kod tebe bi slikari mogli uzimati boje za svoje slike !!

Došla sam da ti se zahvalim na predivnom poklonu koji si mi poslala po Glikici ! Znam da se na cvijeću ne zahvaljuje, ali morala sam, jer tvoja  cvjetna gesta....... me zbilja dirnula !!

Za sljedeći dolazak Glikice u naše krajeve (koji je već dogovoren) lijepo molim, kaj košta da košta, zakorjeni mi ovu ljepoticu, perovskiju

Naime, kod nas je nikad nisam imala prilike kupiti ! Od jagode sam donijela reznice ali mi se nekak čudno"drže" ! Da li znaš kako je se može još i u koje vremenskom periodu najlakše zakorijeniti !!

Nadam se da ćeš uživati u grmiću koji sam ti poslala, nadam se da ga nemaš, iako moram priznati, čudno bi mi bilo da ga nemaš, možda ja samo nisam dobro vidjela !!smile61

Čuvaj mi se, dunjo moja, ženo koja živiš u vrtu snova !!

opet...nekoliko riječi, pokoja slika i sve ti je jasno!
od snova se ne živi, od vrta se ne živi, ali se uz njih lakše i ljepše živi.

sretna sam da ti se svidio poklon a još sretnija što si ponovila sliku perovskije.
predivna biljka koju malo tko primjeti.
napisat ću sve što znam o njoj i poslat ću je u novi vrt iz snova.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 22:57
Originalno poslano od člana Nisa Nisa napisao:

Lijepe su Vinkovačke jeseni, parada nošnji, kola i konja, folklora, jedan svijet za sebe... Bila sam prije šest godina gost kod prijateljice (isto Slavice), iako imam trajan poziv nikako ponoviti gradivo. Volim taj šušur i dah nekih prošlih vremena; drago mi je da ga njegujete
imaš i od mene trajan poziv!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8485868788 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,438 sekundi.